Gogosari in otet

Gogosari in otet, o conserva nelipsita din proviziile pentru iarna este cea mai aromata dintre muraturi, cu un gust aparte, dulce acrisor.

Ingrediente

-gogosari,
-frunze de telina,
-inflorescente de marar uscat,
-ceapa sau usturoi,
-otet de vin(9 grade),
-apa,
-sare grunjoasa neiodata,
-zahar,
-boabe de piper negru,
-boabe de mustar,
-radacina de hrean,

gogosari

Celelalte ingrediente le puteti folosi in functie de aroma preferata sau de ceea ce aveti la indemana, adica ceapa sau usturoi, marar sau telina, piper sau mustar.

Cantitatea de lichid se calculeaza tinand seama ca pentru un borcan plin lichidul ocupa cam 3/4 din volum, iar pentru fiecare litru se va adauga o lingura cu varf de sare si 1-2 linguri de zahar.

Apa, otetul, sarea, zaharul si mirodeniile,(mai putin ceapa sau usturoiul pe care taiate in rondele sau bucati le vom adauga direct in borcan) le punem la fiert.

Dupa ce da primul clocot incepem sa oparim treptat jumatatile de gogosar pana terminam tota cantitatea.

Oparirea se face timp de 1-2 min dupa care gogosarul se scoate in alt vas si dupa ce se racoreste putin se aseaza in borcane.

Se completeaza cu lichidul fierbinte si se astupa borcanele dupa care se sterilizeaza la bain marie.

Etichete:

8 Comentarii

  1. DiaMar bucataria galbena says:

    Sunt cu adevarat super buni!Pup!

  2. o adevarata comoara pentru camara!

  3. Buni de tot !!!
    La iarna vor fi minunati alaturi de o fripturica.
    Te imbratisez si te tzuc cu drag !

  4. Cel mai mult imi plac gogosarii! Prezentarea ta este foarte frumoasa!

  5. cristian.gabitza says:

    ce cantitate se pune de apa,gogosari etc ca nu scrie

    • TeoBucatar says:

      Daca citesti cu atentie vei vedea ca am specificat cum se calculeaza cantitatea de lichid in functie de borcan.
      Spor la treaba!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>