Salata de iarna cu castraveti si dovlecei

Salata de iarna cu castraveti si dovlecei am mancat pentru prima oara la unchiul meu, fratele mamei un adevarat descoperitor de retete de bunatati si nu numai, pentru ca el este cel care le incearca de fiecare data si nu consoarta dumnealui cum ati fi tentati sa credeti…
Omul asta este o adevarata panoplie de nouatati, inclusiv in domeniul glumelor, desi nu isi deslipeste dosul mai departe de banca din fata blocului. Cica salata asta ar fi bulgareasca dar parca imi e ciuda sa cred ca doar ei stiu sa prepare legume insa nu pot sa-l contrazic pe mos Titirca pentru ca nu vreau sa-i stric dispozitia molipsitoare.

Ingrediente:

-un kg de castraveti,
-un kg de dovlecei mici, fara seminte,
-1/2 kg morcov,
-3 linguri sare mare,
-piper boabe,
-boabe de mustar,
-150-200 ml otet de vin,
-200 ml apa,
-3 linguri zahar,
-frunze de telina,
-foi de dafin,

Preparare:

Cum se face salata de iarna cu castraveti si dovlecei, ati ghicit, mos Titirca m-a invatat si tare mi-a placut ca nu e nimic greu in toate astea.

Adica, se spala toate cele ce v-am spus, dupa ce le-am ales cum trebuie, fara stricaciuni si lovituri si se feliaza cat mai subtire. O razatoare cu lama este foarte buna si de mare ajutor caci veti terrmina treaba cat ati zice peste.

Toate astea se pun intr-un vas mare, incapator sa le putei amesteca in voie.

preparare salata de iarna

Otetul, apa, sarea, zaharul, frunzele de telina , foile de dafin, piperul, boabele de mustar se pun la fiert pana dau un clocot dupa care se inchide focul si se lasa sa se raceasca acoperit pentru a se pastra aromele.

Dupa ce s-a racit se toarna aceasta compozitie peste legumele feliate si se amesteca usor, dupa care se lasa cca 30-40 min sa se odihneasca.

Se pun legumele in borcane spalate, presandu-le usor, astfel incat intr-n borcan de 400 g vor intra cam trei portii.

Se capseaza si se sterilizeaza timp de 40 min la bain marie.

Salata de iarna cu castraveti si dovlecei este o salata plina de arome, cu gust dulce acrisor, buna de consumat simpla cat si cu maioneza.

9 Comentarii

  1. Interesanta reteta! Trebuie testata!

  2. super reteta…asta e de salvat!

  3. Făcea maică-mea aşa ceva mai demult, deşi cred că fără dovlecei. Poate ar fi cazul să încerc reţeta ta căci trebuie să fie tare bună.

  4. N-am mancat asa ceva niciodata dar….tare fain mai arata. Bravo tie !
    Te tzuc cu drag si duminica faina sa ai !

  5. Am furat reteta!!! Neaparat trebuie s-o fac si eu!
    Pup

  6. Tare buna salata!

  7. interesanta reteta, arata tare bine…..

  8. veronica says:

    buna Teo arata foarte bine
    as vrea sa te intreb cum as putea inlocui otetul de vin deoarece nu am

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>