Piept de pui marinat in iaurt

Deoarece pieptul de pui este folosit foarte mult in preparatele noastre zilnice m-am gandit sa va prezint o alta metoda care ii confera o savoare deosebita si care ii imbogateste gustul.

Piept de pui marinat in iaurt este un preparat pe care il puteti face atat la gratar cat si pe tigaie sau in cuptor. Alegeti sa taiati carnea in functie de preferinte si de modul in care urmeaza sa il serviti.

Pentru ca noi l-am servit cu lipie si sos tzatziki am ales sa feliez pieptul in fasii mici pentru a putea fi mai usor de aranjat.

Ingrediente:

-500 g piept de pui fara piele si os,
-150 g iaurt,
-sare,
-piper negru macinat,
-cimbru verde, marar sau patrunjel, dupa preferinta,
-zeama de la jumatate de lamaie,
-3 linguri de ulei pentru prajit,

Preparare:

Se portioneaza sau se feliaza pieptul de pui spalat si se aseaza intr-un vas.

Se asezoneaza cu sare si piper macinat, se stropeste cu zeama de lamaie, se adauga iaurtul si verdeata tocata foarte marunt. Cimbrul este cel mai potrivit in combinatie cu lamaia si elibereaza o aroma deosebita.

Se amesteca usor ca iaurtul sa imbrace bucatelele de pui si se lasa la marinat 2-3 ore.

preparare pui marinat

Intr-o tigaie in care am pus 3 linguri de ulei (daca aveti de masline si mai bine) se prajesc bucatelele de pui, la inceput la foc iute, pana se coaguleaza carnea, apoi la foc mic pana capata o culoare frumoasa.

pui_marinat

In acest fel se poate marina pieptul de pui pentru gratar, cu diferenta ca veti taia carnea in bucati mari.

12 Comentarii

  1. BUN!!! Si eu tot asa il fac!

  2. Mmm ce bun o mai fi si servit in lipie chiar ma tenteaza!

  3. Lipia e facuta in casa sau cumparata? nu de alta dar arata cam bine :)

    • TeoBucatar says:

      Radu, lipia este facuta in casa si este buna cu orice. Promit reteta intr-o postare viitoare.
      Multam de vizita!

  4. minunat, asa apetisant si varatic!

  5. O portie te rog!!! Super arata!

  6. Mmm arata super bine si este potrivita pentru o dieta!! Prezentarea superba!!! Pupici!!

  7. maria mihalache says:

    Si eu folosesc pentru marinarea carnii de pui iaurt si imi place tare mult.
    Buna papica ta.
    Pup!

  8. Nu ma mai pot satura…privesc si plang…privesc…:(

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>