Dovlecei umpluti cu carne

Dragilor cititori si voi colegi de breasla, ar fi trebuit sa-mi spuneti si mie, in timp util, desigur, cam cum e cu productivitatea asta la cultura de dovlecel:)

Adica, scurt si la obiect, cele patru tufe din gradina mea sunt asa de harnicute incat nu stiu ce sa mai fac cu atatia dovlecei!

E foarte advarat ca imi plac mult insa cresc atat de repede incat s-au saturat toti vecinii si toate neamurile:)

Prin urmare azi mancam dovlecei umpluti cu carne de vita si urmeaza dovlecei grecesti, frantuzesti, umpluti cu carne de porc, de pui, tarte, checuri, chiftele si de ce nu niscai dulceta de dovlecel:)

Dovlecei umpluti cu carne sunt o varianta de sezon a ardeiului sau rosiilor umplute, mancaruri care, de ce sa nu recunoastem, ne plac foarte mult…

Ingrediente:
– 4-5 dovlecei mici,
-500 g carne tocata (porc, vita, pui, curcan),
-75 g orez,
-o ceapa mare,
-un ou,
-sare,
-piper macinat,
-marar (patrunjel) verde,
-cimbru verde,
-un morcov mediu (optional),
-3-4 catei de usturoi,
-2 linguri ulei,
-3 linguri pasta de rosii,
-o lingura de faina,

Preparare:

Pentru umplut se aleg dovlecei mici, subtiri si fara seminte, care se spala si se taie in 2-3 bucati, functie de lungime (eu am facut bucati de cca 6 cm).

Cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul si se aseaz bucatile intr-un vas uns cu cele 2 linguri de ulei.

Pentru umplutura, amestecati carnea tocata, de orice fel ar fi ea cu sare si piper macinat dupa gust, un ou batut, ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare, orezul si ceva verdeata proaspata tocata marunt.

Se amesteca bine compozitia si se umple fiecare bucatica de dovlecel.

preparare dovlecei umpluti cu carne

Se freaca pasta de rosii cu faina si se dilueaza cu 500 ml apa. Se adauga sare, piper boabe si cimbru uscat si se fierbe la foc mic pana da in clocot.

Compozitia fierbinte se toarna peste dovlecei si se da la cuptor pentru cca 40 min.

preparare dovlecei umpluti

Inainte de a inchide cuptorul se pot adauga cativa graunti de usturoi taiati felii, pentru un gust mai bun.

Dovleceii umpluti cu carne se serversc cu marar sau patrunjel proaspat si, dupa preferita cu smantana sau iaurt…

13 Comentarii

  1. imi plac la nebunie ;)

  2. Pur si simplu vreau la masa! Imi plac mult!

  3. O prezentare foarte frumoasa si o idee foarte buna pentru o zi de vara!

  4. Foarte apetisanti, prezentarea de nota maxima. Am si eu dovlecei in gradina si sunt foarte productivi, noroc ca ne plac foarte mult.

  5. La o jumatate de dovlecel, ma autoinvit si eu… Mai ai ?!

  6. Doar e vremea dovleceilor nu ?
    Asa ca traiasca toate deliciile facute din ei ca tare bune mai sunt….
    Te imbratisez si te tzuc cu drag !

  7. N-am facut niciodata… dar m-ai omorat cu pozele tale :)
    Pup

  8. Foarte buni si arata apetisant!!

    N-am mai facut de ceva timp, cred ca le vine randul saptamana viitoare :)

    Pup:*

  9. Trimite-mi si mie daca ai prea multi, te rog!Sunt fan!Tare-i gustoasa reteta asta ;-)

  10. ii am si eu in plan,imi plac tare mult!
    pup si seara minunata sa ai!

  11. Am facut si eu saptamana trecuta !!! Ii ador !! ;)

  12. Si mie imi plac mult!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>