Chiftele de dovlecei

Diferit de faptul ca este plin de vitamine, deci sanatos, dovlecelul este si foarte gustos, fapt ce il face destul de folosit in ciorbe, tocanite, pentru diverse umpluturi, tarte etc.

Chiftelele de dovlecei sunt un preparat delicios ( dupa parerea mea), simplu si aromat, foarte potrivit pentru zilele de vara alaturi de diverse sosuri reci.

Ingrediente:

-3 dovlecei medii,
-o ceapa mica,
-o legatura de marar verde (patrunjel),
-un ou,
-50 g telemea de oaie sau vaca,
-2 linguri pesmet,
-o lingura cu varf de faina,
-un praf de piper macinat,
-sare,
-2-3 graunti de usturoi,
-2 linguri de ulei,

Preparare:

Dovleceii spalati se dau pe razatoarea mare, se presara cu sare si se lasa 15 min sa lase zeama.

Intre timp se toaca verdeata, ceapa, se sfarama branza cu o furculita si se amesteca cu oul batut si cu usturoiul zdrobit.

Se storc bine in maini dovleceii si se amesteca cu restu ingredientelor rezultand o compozitie destul de bine legata, adica atat cat sa poata fi modelata intre palme fara a avea nevoie sa folosim lingura la turnare.

Chiftelele de dovlecei se pot prepara prin prajire in tigaie cu putin ulei, la cuptor, pe tava unsa.

Cuptorul va fi bine incins dinainte iar chiftelele de dovlecei se vor coace la foc mediu cca 40 min.

preparare chiftele de dovlecei

O alta varianta este cea in care chiftelele se prajesc scurt( cate 2 min pe fiecare parte) in tigaia cu putin ulei dupa care se transfera pe o tava si se dau la cuptor pentru 20-30 min ca sa se patrunda si in interior.

Puteti servi aceste chiftele de dovlecei cu un sos de usturoi cu smantana sau iaurt sau alt sos rece…

Etichete:

7 Comentarii

  1. Cred ca imi cunosti deja gusturile… imi plac maxim chiftelutele tale!

  2. Foarte bune chiftelutele!!

  3. Super delicioase!! Eu ador dovleceii, iar in chiftele sunt in topul preferintelor :D

    Pup :*

  4. Imio plac tare mult!

  5. Trebuie sa le incerc si eu. Cred ca sunt grozave!

  6. Imi plac mult si mie dar fara branzeturi .

  7. Cat de bune sunt si in plus mai sanatoase pentru ca nu le-ai prajit!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>