Prajitura cu cirese

Daca v-ati saturat de capsuni, desi sa-mi spuneti si nu va cred, puteti sa treceti degraba la urmatorul fruct de sezon, ciresele, la fel de bune si de aromate.

Prajitura cu cirese este o prajitura simpla, un pandispan pufos si aromat, completat de gustul dulce acrisor al fructelor.

Ingrediente:

pentru 13-15 bucati

-6 oua,
-200 g zahar,
-300 g faina,
-6 linguri ulei,
-coaja rasa de la o lamaie,
-un zahar vanilat,
-o lingurita praf de copt,
-un praf de sare,
-300 g cirese fara samburi,
-zahar pudra pentru decor,

Preparare:

Prajitura cu cirese se prepara foarte simplu. Incepem prin a spala si curata de samburi ciresle pe care le lasam la scurs.

preparare prajitura cu cirese

Separam albusul oualor si il batem spuma cu un praf de sare.

Adaugam zaharul (si zaharul vanilat) cate putin si continuam mixarea pana obtinem o spuma tare.

Galbenusul il frecam bine cu uleiul pana la incorporare si il adaugam la spuma de albus.

Punem coaja de lamaie si faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam prin rasturnare cu un tel.

Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata iar deasupra se aseaza ciresele la distanta de cca 2 cm.

preparare prajitura cu cirese

Dati vasul la cuptorul bine incins dinainte, la foc mijlociu pentru cca 40- 45 min pana trece testul scobitorii.

Prajitura cu cirese este o prajitura simpla dar gustoasa, care va va solicita putin timp si care poate fi incercata si de incepatori fara teama unui esec…

Etichete:

19 Comentarii

  1. DiaMar bucataria galbena says:

    Superba a iesit!
    Te pup1

  2. Arata foarte bine! Se pare ca amandoua am fost cu gandul la praji cu cirese zilele acestea :)

    Pupici si weekend frumos :*

  3. Vre-o doua feliute as dori si eu!!
    Pup

  4. Vin la tine la o portie de prajitura cu cirese, ca eu am doar de mincat si cum copacelul nostru din cauza frigului, nu a facut decit vreo jumatate de kg, nu ma indur sa le pun in prajituri, le sacrific, direct in burtica… hi, hi… Pupici !

  5. foarte gustoasa prajitura…exact ce-mi doresc eu acum, la ceas de seara, desi stiu ca n-ar trebui:)

  6. Daca-i vorba de desert, eu nu pot lipsi!

  7. Hmmm…ce bine arata! Love it!

  8. Ce pufosenie cu cirese, sigur ca vreau ;-)

  9. Se face repede , dar se si mananca repede !
    O minunatie de prajitura….
    Te tzuc cu drag Teo!

  10. Foarte frumoasa prezentarea!

  11. adela achlufi says:

    esti o dulce si nu ne faci Cluju de rusine aici in israel am facut multe retete de pe la noi si sint f. apreciate dar am uitat o reteta de la noi mai veche poate o gasestiin caietubde retete a lui bunica ta se numeste poronio este ceva jumatate romaneste ,jumatate ungureste poate o gasesti si mi-o trimiti si mie multumesc

    • TeoBucatar says:

      Multumesc pentru vizita, Adela! Prajitura la care te referi o gasesti si la mine sub denumirea de „Prajitura cu gem”.Se poate sa existe mici diferente pentru ca in Oltenia asa se face. Aprops, eu sunt din Craiova:)
      Multumesc inca o data si te mai astept!

  12. Perfecta fara doar si poate!

  13. arata grozav de bine!!!

  14. Ca or fi cu cirese sau cu alte fructe, prajiturile astea sunt preferatele mele….sunt atat de …pufoase !
    Minunat arata prajitura ta !
    Te tzuc cu drag !

  15. Minunata!

  16. Imi place tare mult!

  17. Foarte bine arata prajitura ta cu cirese. Felicitari penntru site.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>