Salata de dovlecei cu ciuperci

S-au dus si sarbatorile astea, dragilor, ne-am intors la munca si avem nevoie de hrana sanatoasa care sa ne dea energie asa ca cel mai potrivit ar fi sa ne apucam de preparat niste salate, simple, gustoase si sanatoase.

Sa nu va inchipuiti ca timp de o luna, cat am lipsit am stat degeaba. Nici vorba! N-o sa va vina sa credeti dar am pus „in functiune” …o adevarata gradina pe care o sa v-o prezint in curand.

Partea buna e ca au inceput sa vina si rezultatele si de acum inainte o sa lucram, in buna parte cu legume sanatoase, productie proprie.

Sa ne intoarcem la reteta de azi, o salata satioasa si bogata pe care o puteti consuma ca atare, mai ales atunci cand doriti o cina usoara.

Salata de dovlecei si ciuperci are o savoare deosebita data, pe de o parte de dulceata dovlecelului, si pe de alta parte de gustul deosebit al ciupercilor.

Desi aceasta salata se poate face sotand sau prajind dovlecelul si ciupercile, varianta cea mai buna este cea in care le pregatim pe gratar. Asa isi vor accentua si mai bine aromele.

ingrediente salata de dovlecei cu ciuperci

Ingrediente:(2 portii)

-un dovlecel de marime medie,
-4-5 ciupercute proaspete (champinoise),
-2 fire de ceapa verde,
-2 catei de usturoi,
-sare,
-3 linguri ulei,
-piper negru macinat,
-marar verde,
-zeama de lamaie,

Preparare:

Iata cum se face salata de dovlecei cu ciuperci.
In primul rand spalati ciupercile si dovlecelul, feliati-le in bucati cu grosimea de 1/2 cm si asezati-le pe gratarul incins.

Coaceti-le max 2 minute pe fiecare fata dupa care le puneti intr-un bol sau le asezati pe farfurie dupa imaginatie.

Adaugati ceapa verde tocata marunt.

Zdrobiti usturoiul si puneti-l intr-un borcanel prevazut cu capac cu filet. Adaugati sare dupa gust, piper, verdeata tocata marunt, uleiul si zeama de lamaie si eventual 2-3 linguri de apa rece.

Insurubati capacul si agitati bine pentru a obtine un dressing omogen care se toarna peste salata in momentul servirii.

Salata de dovlecei cu ciuperci merge de minune cu preparate din carne la gratar dar, dupa cum spuneam este foarte buna si consumata ca atare la cina sau de ce nu, intr-o zi de post.

28 Comentarii

  1. Felicitari pentru gradina.Reteta de azi arata super gustos!!!

  2. Ce bunatate de salata!!

  3. salata este pe placul meu! Abia astept sa vad gradina ;)

  4. Buna salata ta, acum astept sa creasca dovleceii in gradina. Mai ai o portie mica, ca vin la degustare. Pupici !

    • TeoBucatar says:

      Dovlecelul nu s-a facut nici la mine, dar ceapa aia e productie proprie.Pe langa salata, ridichi usturoi.Pupici tie si Izabelei!

  5. DiaMar bucataria galbena says:

    Imi foarte place ce vad la tine!
    Pup!

  6. Delicioasa portia de sanatate!

  7. Dupa atata mancare de Paste, merge la fix salata ta!
    Pup

  8. la fix salata asta, Teo…tocmai am cumparat ciuperci si dovlecei proaspeti!

  9. Si eu mi-am facut gradina mea, si imi place sa culeg ridichile, verdeturile, ma minunez de rosii cum cresc… Ce ai pregatit aici este minunat!

  10. Arata fantastic, la fel ca imaginile tale!
    Muah!

  11. Foarte buna si arata extrem de bine! Pup :*

  12. Intr-adevar pregatite la gratar trebuie sa fie minunate …..
    Felicitari !
    Te tzuc cu drag si sa ai o saptamana incarcata cu multe realizari !

  13. Tare bine arata. Toata saptamana am mancat dovlecei la gratar :))

  14. rezi maria says:

    cu prima ocaz cand merg la gratar o sa fac arata super

  15. ce bine, rumenite si crocante arata salata de dovlecei, o combinatie reusita si sanatoasa, numai buna de savurat in orice moment :)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>