Limba cu masline

Nu m-am lamurit pe deplin asupra originii acestei retete pe care noi romanii am „adoptat-o” cu placere dar un lucru este cert: reteta aceasta de limba cu masline ne ofera un preparat delicios, de o savoare deoseita…

Ca sa nu vi se para ciudat faptul ca am folosit doar ceapa, rosii si masline pentru acest sos tin sa precizez ca adaosul de alte radacini (morcov, telina, patrunjel) trnsforma preparatul intr-o mancare de limba…

Ingrediente:(cca 3 portii)

-8-900 g limba porc,
-o ceapa mijlocie,
-3 linguri ulei,
-o foaie dafin,
-o lingura faina,
-100 ml vin alb,
-50 g pasta de rosii,
-30 de masline negre,
-piper boabe,
-sare,
-1,5 l supa in care a fiert limba,

Preparare:

In primul rand se spala bine limba si se pune la fiert in cca 3 l de apa cu sare, spumuindu-se ori de cate ori e nevoie.

Firberea dureaza circa o ora, o ora si jumatate in functie de fragezimea limbii si se face la foc mic pentru a nu se evapora lichidul.

O limba care a fiert bine se curata cu usurinta de pielita alba, dupa ce s-a racit. Se taie limba in felii de 1 cm grosime.

Ceapa se da pe razatoarea cu gauri mici (pentru o obtine un sos cat mai neted) si se caleste in ulei circa un minut, fara sa se arda.

Se adauga faina frecata cu pasta de rosii si diluata cu supa rece in care a fiert limba, avand grija sa nu se formeze cocoloase.

Se adauga restul de supa, foaia de dafin, piperul, feliile de limba si maslinele si se lasa sa fiarba acoperit, la foc mic (sau se da la cuptor) pentru 15 minute.

preparare limba cu masline

Spre final se adauga vinul si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se potriveste de sare daca mai este nevoie (maslinele au lasat deja ceva din sarea lor).

Limba cu masline se poate servi cu diverse garnituri din paste, orez etc si este la fel de buna calda cat si rece…

Etichete:

16 Comentarii

  1. Vreau, vreau… o portioara micuta de papita cu limbuta si masline… Delicioasa, nu mai tin minte cind am mincat ultima oara, limba de purcelus. Pupici !

  2. Mancarica asta este preferata mea ;), un deliciu culinar

  3. Am papat doar mancare de limba cu masline si e delicioasa, nu vad de ce doar limba cu masline n-ar fi la fel, ba poate chiar mai savuroasa.

  4. Cu masline nu am mancat si facut dar in sos vanatoresc da. Am sa incerc curand reteta ta , tare bine arata. Prezentarea nota 10+ Pupici!

  5. Trebuie neaparat sa incerc si eu , dar mai intai sa pregatesc familionul care nu e prea receptiv la anumite ingrediente :)

  6. Buna tare!!!Nu as refuza o portie!

  7. Tata este mare fan al acestui preparat.. Eu nu am facut niciodata..

  8. ce bine arata… nu stiu de unde as putea scoate o limba pe-aici…

  9. poate la magazinele arabe…

  10. Sa sti ca si eu doar ceapa, rosii si masline folosesc, fara alte legume. Aceasta este reteta originala.
    Ti-a iesit de nota 10 cu * * * * * !!! Bravo !
    Te tzuc cu drag si sa ai o duminica insorita.

  11. Vai de cand nu am mai mancat asa ceva !!! :((

  12. O delicatețe pe care din păcate nu o mănânc suficient de des.
    Superb a ieșit!

  13. Arata minunat! Am facut si eu de curand si chiar ma gandeam ca uitasem de ea cam pe nedrept :)

  14. Cat de buna e!!! Una dintre mancarurile mele preferate!

  15. Se procedeaza la fel si in cazul variantei cu praz? Pare delicioasa reteta.

  16. Inlocuieste vinul cu otet de mere amestecat cu o lingura de mustar si ai sa vezi ce diferenta de savoare ….

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>