Drob de pui

Dragilor, este lucru stiut si confirmat ca gusturile nu se discuta! Sunt o multime de persoane carora carnea de miel nu le place si trebuie, fara doar si poate sa le respectam gusturile si parerile.

Pentru ei, si nu numai am pregatit azi un drob de pui, cu nimic mai prejos decat cel de miel, la fel de bun si de gustos si pe deasupra foarte economic.

In plus, aceasta reteta de drob are avantajul ca o puteti face in orice moment al anului ori de cate ori vreti si va vine pofta de acest preparat.

Ingrediente:

Pentru o tava de cozonac

-500 g ficat pui,
-4-500 g piept pui,
-2 legaturi ceapa verde,
-o legatura usturoi verde,
-2 legaturi spanac sau stevie,
-o legatura patrunjel proaspat,
-50 g orez fiert,
-3-4 oua,
-sare,
-piper negru macinat,

Preparare:

Spalati si opariti pieptul de pui dezosat si curatat de piele dupa ce l-ati taiat in bucati mari.

Prin oparirea asta inteleg sa-l dati cateva clocote in apa cu sare, atat cat sa se coaguleze, fara a-l fierbe foarte mult.

Procedati la fel cu ficatul spalat si curatat si lasati-le la racit (pieptul si ficatul) dupa ce le-ati scos din vasul in care au fost oparite.

Spalati si tocati marunt toate verdeturile iar ficatul si pieptul de pui dati-le prin masina de tocat carne.

preparare drob de pui

Amestecati totul (adica ficatul, pieptul, orezul si verdeturile), adaugati ouale batute si potriviti de sare si piper.

Compozitia se toarna intr-o tava de chec unsa bine si se taseaza usor cu dosul unei linguri sa se compactizeze cat mai bine.

Se da la cuptorul incins dinainte pentru 30-40 min, pana se rumeneste deasupra.

Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in felii de 1-1,5 cm.

Drobul de pui este un aperitiv deosebit, bun in orice anotimp si foarte potrivit pentru masa de Paste…

Etichete:

36 Comentarii

  1. Prefer drobul de pui in locul celui de miel. E grozav de gustos!

  2. Eu sunt unul din mofturoşii cărora nu le place mielul. Foarte bună ideea cu drobul de pui. Mersi!

  3. maria mihalache says:

    Si eu fac drob de pui pentru ca in familia mea am si mofturosi……hihihi.
    Arata minunat si nu iti spun ce pofta mi-ai facut……….mmm.

  4. Trebuie sa fac si eu odata drobul de pui..
    Pup

  5. Eu nu am probleme, mananc orice fel de drob!

  6. Mie imi place mult dorbul….ca e de pui sau de miel, mie imiplace. Si al tau arata tare fain….
    Te tzuc cu drag si iti doresc o saptamana insorita, cu multe realizari !

  7. Eu nu ma omor dupa carnea de miel , asa ca pentru mine drobul de pui e alegerea perfecta.Si e si mult mai usor de digerat.

  8. Mmm, tare apetisant arata!Imi place drobul indiferent de carnea cu care este preparat:)Toate sunt la fel de gustoase!Pup!

  9. Bun!!! Mi-ai facut pofta…

  10. oh, ce bine arata! Seamana mult cu reteta pe care o am de la mama!
    te pup draga mea!

  11. Preferatul meu cu pui!! Arata minunat :)

  12. Nici noua nu ne place carnea de miel si tot de pui facem drobul.Si e atat de bun!

  13. Si eu il prefer pe acesta de pui,cu ficatei, e foarte reusit! puup

  14. Arata exact asa cum trebuie, adică apetisant

  15. Arata super,o sa=l fac si eu de sarbatori !
    Pupici

  16. Minunat drobul!Hristos a înviat!Sarbatori Fericite!

  17. victorița bunea says:

    cred că este delicios cu stevie și orez,eu nu l-am făcut niciodată așa

  18. Minunat drobul tau .
    Sfintele sarbatori sa iti aduca bucurie in suflet, pace in casa si belsug pe masa .
    Un Paste fericit sa ai !

  19. Un Paste fericit iti doresc draga mea! Te pup

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>