Pricomigdale

Mi-am adus aminte de acesti biscuiti grozavi pe care mama ii facea ades, rasfoind carticelele mele de dulciuri. Sunt niste biscuiti deliciosi pe baza de nuca, migdale sau alune si albus, crocanti buni de pastrat de pe o zi pe alta.
Pricomigdale cu nuca am facut eu, pentru ca asa ne facea mama si asa ne plac cel mai mult, desi reteta originala are, asa cum spune si numele, migdale in compozitie.

Ingrediente pentru Pricomigdale:
-3 albusuri de la oua de marime medie,
-200 g zahat tos,
-2 linguri esenta de rom,
-200 g nuci macinate (alune, migdale),
-un praf de sare,
-cateva picaturi esenta de migdale,
Preparare Pricomigdale:

Inainte de a vorbi despre cum se fac pricomigdalele trebuie sa precizam ca nucile, alunele sau migdalele se dau la cuptor pentru 10 min cu usa intredeschisa apoi se macina.

Daca folosim migdale, acestea se fierb in apa pana se curata coaja.

Albusul se bate spuma intr-un vas termorezistent, se adauga zaharul si romul si se pune vasul pe baie de abur si se bat in continuare inca 8-10 min pana cand albusul devine consistent, adica imbraca telul.

Se adauga toate nucile macinate odata si se mai amesteca de 5-6 ori apoi se da la o parte de pe baia de abur.
preparare pricomigdale
Tava se tapeteaza cu unt si faina (sau cu hartie de copt). Se ia cate o lingurita din compozitie si se aseaza in tava, intr-o forma cat mai rotunda. Distanta intre pricomigdale trebuie sa fie de cca 2 cm.

preparare pricomigdale

Tava se da la cuptorul incins dinainte, se reduce focul si se lasa la copt cam 30 min.

Cuptorul nu se deschide in primele 15 min. Pricomigdalele vor creste frumos si vor plesni usor deasupra.

In functie de marimea in care le turnati veti obtine din compozitia aceasta vreo 30-40 de pricomigdale.

Avand in vedere simplitatea acestor biscuitei deliciosi va recomand sa va “confectionati” o portie ori de cate ori aveti la indemana niste albusuri si o mana de nuci…

25 Comentarii

  1. Mmm, un deliciu!!!Sunt preferatele mele!Te pup!

  2. ador pricomigdalele!

  3. Absolut minunate!!! Imi plac ff mult!

  4. preferatele mele! Super super delicioase!

  5. Mmmm, delicioase si frumoase !
    Merita incercata reteta !

  6. teo mi-ai aduc aminte de prajiturelele pe care la mancam numai cand veneam in tara,mersi pt reteta am sa le incerc,sant dulciurile mele preferate,o zi buna

  7. vreau si eu daca mai ai!!!

  8. Draga mea, iti doresc o primavara frumoasa!

  9. Ce bune sunt!!!O primavara minunata iti doresc!

  10. Ce mult imi plac insa din pacate nu am mai mancat de foarte mult timp.
    O primavara cu soare pe cer si in suflet!

  11. Ce pofta mi-ai facut… De mult n-am mai mancat, iar de facut.. niciodata :)
    Pupici

  12. O primavara minunata si dulce precum fursecurile :) Pupici :*

  13. preferatele mele, la orice ora! :D

    o primavara frumoasa! :D

  14. arata grozav de bine pricomigdalele!!!

  15. Din astea chiar nu am facut.
    Multam de reteta!

  16. ils sont bien réussis et trop tentants, bravo
    bonne journée

  17. Vai ce de mult nu am mai mancat pricomigdale adevarateeeeeeeee…..sunt nemaipomenit de bune !
    Pe vremuri, cand faceam scoala la Sibiu, gaseam pricomigdale bune, bune , acolo…..
    Dar de ce nu as incerca sa le fac si eu dupa reteta ta ???Ca arata grozav de bine….
    Te tzuc cu mare drag !

  18. Uuu, de cand nu am mai facut!! Tare mult imi plac ;-)

  19. De cand tot zic ca fac si eu si nu mai reusesc !!! :((

  20. Ciudata stalcirea numelui. De fapt e „picromigdale” provenind din greaca si insemnand pur si simplu „migdale amare”.

  21. E super reteta, tocmai le-am facut si au iesit geniale!! Multumesc!

  22. Ce frumoase sunt! Mi se pare interesant ca am facut si eu dupa aceeasi reteta (am gasit-o in cartea SIlviei Jurcovan, cantitati exact ca la tine, metoda identica cu baia de aburi) – si ale mele arata putin altfel, nici nu le-am zis pricomigdale ci bezele. Oricum, e bune-s bune, asta-i sigur :)

  23. Wow nu am mai mancat pricomigdale cred ca de vreo 2 ani, acum ca am gasit reteta am sa prepar la sfarsit de saptamana.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>