Biscuiti cu glazura de ciocolata

Ca sa fiu sincera subiectul aceastei postari ar fi trebuit sa fie niste biscuiti cu jeleu de mure, decupati in forma de inimioara, taman buni pentru ziua de 14 februarie. Dar nu a fost sa fie asa!

Nici nu m-am apucat bine de treaba si s-a auzit un „cahhh” categoric din gurita minunata a preasclifositei mele domnisoare. Nimic nou, reactie normala, ca la orice desert ce contine urme vagi de fructe:)

Si ca orice mamica „sensibila” jeleul de mure l-am schimbat iute cu ciocolata si i-am dat alta intrebuintare.
Si asa au devenit biscuitii mei niste biscuiti cu glazura de ciocolata, apreciati cum se cuvine pana la ultimul.

Din cantitatile de mai jos au rezultat cam 40 de bucati, adica doua tavi de aragaz, asa ca daca doriti mai multi nu ramane decat sa dublati cantitatile…

Ingrediente:
-125 g unt moale, la temperatura camerei,
-un praf de sare,
-2 oua intregi,
-150-200 g zahar,
-un plic zahar vanilat,
-coaja rasa de la o lamaie,
-o lingurita praf de copt,
-350 g faina,
-faina pentru plansa de lucru,
Glazura
-50 g cacao cernuta,
-100 g zahar,
-50 ml apa,
-30 g unt,
-o lingurita zeama de lamaie,
Preparare:

Acesti biscuiti cu glazura de ciocolata se prepara foarte usor si nu sunt deloc complicati.

Intr-un castron se freaca untul cu zaharul, ouale, sarea si zaharul vanilat. Se adauga coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt (cernute).

aluat biscuiti

Va rezulta un aluat lipicios, destul de moale (dupa cum vedeti l-am amestecat cu lingura de lemn si abia la sfarsit l-am framantat putin cu mana) dar nu va speriati, va mai „inghiti” cava faina la intins. Cred ca am mai spus-o dar repet ca nu trebuie ca aluaturile sa fie „obligate” sa inghita multa faina pentru ca vor deveni aspre. Este suficient atat cat sa poata fi intinse fara sa se lipeasca de sucitor si masa.

Aluatul de biscuiti se impacheteaza in folie de plastic si se da la rece 30-40 min dupa care se intinde in foaie cu grosimea de 1/2 cm pe oplanse bine presarata cu faina, apoi se decupeaza formele dorite.

preparare biscuiti

Biscuitii se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt (sau faina) si se coc la foc mijlociu timp de 15 min in cuptorul bine incins dinainte.

Biscuitii nu trebuie sa se rumeneasca deasupra ci doar sa prinda culoare aurie in jur.

Dupa ce s-au copt se lasa la racit si se trece la prepararea glazurii de ciocolata.

Despre aceasta glazura vreau sa va spun ca este foarte potrivita pentru fursecuri, biscuiti, prajituri in foi etc deoarece acopera foarte bine fiind destul de consistenta.

Pentru a prepara glazura trebuie sa fiebeti apa cu zeama de lamaie si zaharul pana cand acesta se dizolva.
Intr-un vas se cerne praful de cacao si se freaca enegic turnand siropul fierbinte.
La sfarsit se adauga untul si se incorporeaza bine. Glazura trebuie sa fie semifluida.

Se imbraca fiecare biscuit in ciocolata si se lasa la uscat pe un gratar timp de cateva ore. Glazura se va intari foarte bine si va acoperi frumos fiecre biscuit.

Acesti biscuiti cu glazura de ciocolata se pot pastra in ambalaj de hartie si vor deveni mai fragezi pe zi ce trece (daca ati facut suficienti sau i-ati dosit destul de bine)…

Daca nu va place glazura de ciocolata (ceea ce este putin probabil si destul de rar intalnit acest caz) puteti folosi o glazura alba pe baza de albus sau orice alta glazura.

Biscuiti cu glazura de ciocolata – un dulce simplu dar bun, un aluat fraged si aromat imbracat intr-un strat amarui de ciocolata, potrivit pentru orice moment al zilei…

16 Comentarii

  1. Deliciosi biscuitii. Ma bucur ca ai revenit sa ne incanti cu bunatatile tale.

  2. TeoBucatar says:

    Multumesc,Criss!Promit sa nu mai lipsesc:)

  3. Vreau si eu biscuiti asa ciocolatosi… Pai daca se putea sa-i serveasca cu cioco, de ce sa nu renunte la jeleu… Am noroc ca odrasla mea, nu zice nimic cind fac biscuiti, doar sa-i fac si e multumita sa-si bage si ea gherutele la confectionat… Pupici !

  4. Wow, ce pufosi sunt!! Si cu glazura de cioco, un deliciu!! :)

  5. Arata fantastic, biscuitii ciocolatosi! O duminica frumoasa!
    xoxoxo

  6. Mm cat de bine arata! Trimiti si la mine vre’o doi??
    Te pup

  7. Mmm… ce buni or fi… Fur si eu cativa!!!

  8. Reteta apare simpla si delicioasa.O voi retine si incerca negresit.
    Cu stima,
    Olivia

  9. Cred si eu ca sunt grozavi de buni!!! Arata foarte bine! Pupici !!

  10. Cum as putea lipsi eu de la ceva cu ciocolata? Yammy, ce buni trebuie sa fie!

  11. Foarte aratosi biscuitii!!!

  12. Merg de minune la cafeaua de maine dimineata!Multumesc si pup!

  13. Iau si eu o duzina pt. capuccino ;-)

  14. Grozavi , tare imi mai fac cu ochiul!

    Nu stiu de ce nu imi mai apar postarile noi in blogroll, mi se intampla de ceva vreme …

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>