Pui la cuptor

Carnea de pui este foarte des folosita in bucataria noastra datorita fragezimii ei, faptului ca se prepara foarte repede fiind in acelasi timp foarte versatila.

Combinarea cu diverse ingrediente face ca acest tip de carne sa capete diverse gusturi si merita sa incercam asocierea ei in scopul obtinerii unor preparate cat mai gustoase.

Pentru aceasta reteta de pui la cuptor am combinat cateva ierburi aromate pe care le gasim in orice magazin iar rezultatul a fost peste asteptari, in sensul ca puiul a capatat cate putin din parfumul acestor mirodenii. Desigur ca este de preferat sa folosim aceste ierburi proaspete, daca le avem la indemana, insa nici varianta la „plic” nu este de neglijat.

Ingrediente:
-un pui de cca 1,5 kg,
-zeama de la jumatate de lamaie,
-o lingurita de cimbru uscat,
-o lingurita sare,
-o jumatate de lingurita rozmarin macinat,
-o lingurita de busuioc uscat,
-o jumatate de lingurita de piper negru macinat,
– 3 linguri de ulei,
-3 catei de usturoi zdrobiti fin (optional),
Preparare:

Simplu ca buna ziua prepararea puiului la cuptor cu aceste ierburi.

Dupa ce s-a curatat si s-a spalat bine puiul, se lasa la scurs, timp in care se amesteca restul de ingrediente, omogenizandu-se bine.

Cu aceasta mixtura se freaca bine puiul atat pe interior cat si pe exterior.

Pentru o „pozitie decenta” puteti lega pulpele ca in poza, iar varfurile aripilor pot fi taiate sau intoarse spre spatele puiului .

preparare pui la cuptor

Se aseaza intr-un vas termorezistent si se da la cuptorul incins, la foc mediu timp de o ora si ceva, in functie de marimea puiului. Este gata cand, daca intepam pieptul cu un cutit nu va mai iesi lichid.

In vas vom pune o jumatate de pahar de apa care se ve completa din cand in cand pentru a evita arderea.

Pentru pui la cuptor este buna orice garnitura, incepand cu cartofi prajiti, legume natur, piureuri, salate etc.

Pui la cuptor, un preparat simplu dar savuros, o crusta crocanta si un interior suculent, scoase din „anonimat” de aroma imbietoare a ierburilor aromate folosite.

O varianta la fel de delicioasa  puteti obtine pragatind pui cu salvie care este perfect compatibila cu carnea de pui.

11 Comentarii

  1. Ura, tirtita e a mea… si-o aripioara… La pulpite nu ma dau ca sint legate… hi, hi… Bun puiutul tau… Te-am pupicit si-ti doresc o zi minunata, noi sintem la a treia zi de febra a Isabellei, of, of…

  2. yuuumy…. Cred ca este o adevarata bunatate!!!

  3. Ce bine arata, ce grasunel si rumen :) O pereche perfecta pt puiul meu :) Ma tot batea la cap ca vrea un amic :))
    Pupici :*

  4. Daca pulpitele nu le vrea nimeni, le revendic eu!!! :))
    Te pup

  5. Ce m-as infrupta din puiul tau la ora asta!!!! Adio dieta!! :) Arata super bine si este delicios!!! pupici!

  6. Arata grozav!! Mai este o portie si pentru mine? Pupici

  7. Da, ma alatur si eu Paulei… Cine crezi ca refuza un pui atat de apetisant?

  8. da’ ce frumos sta el acolo asa, in tavita lui! manca-l-ar mama!

  9. Delicios si sanatos! Pupici

  10. Ce frumos e, tare apetisant, gata de masa !

  11. Arata foarte bine puiul asta!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>