Bomboane Raffaello

Bomboanele Raffaelo sunt preferatele noastre si mai ales ale fetei mele, motiv pentru care nu asteptam niciodata o ocazie anume sa ne rasfatam cu cate o portie „mica” din aceste bomboane delicioase, cu aroma de vanilie si nuca de cocos.

Bomboanele Raffaelo facute in casa sunt extrem de usor de realizat si cer putin timp (chiar si modelarea lor nu ia mai mult de 10-15 min)…

alune

Ingrediente (pentru cca 30 buc):
-100 g lapte praf,
-200 g unt la temperatura camerei,
-100 g cocos,
-150 g zahar pudra,
-o foaie de napolitana (cam 30 g),
-4 plicuri zahar vanilat,
-50 g cocos pentru decor,
-25-30 alune nesarate,
Preparare:

Bomboanele Raffaello sunt, dupa cum v-am spus, foarte usor de preparat pentru oricine, fara riscul de a gresi ceva, iar rezultatul este un desert excelent.

Asadar, trebuie sa avem untul la temperatura camerei, deci trebuie avut grija sa-l scoatem din frigider cu vreo 2-3 ore inainte.

Foaia de napolitana se sfarama  foarte marunt cu mana sau cu ajutorul sucitorului dupa ce am introdus bucatelele intr-o punga de plastic. Eu am rupt foaia de napolitana in bucati mici apoi le-am sfaramat cu ajutorul blenderului pana au devenit pudra.

Desi exista retete de bomboane Raffaello fara aceasta foaie de napolitana eu o folosesc in ideea ca bomboanele sa nu fie foarte „grase”, avand in vedere cantitatea de unt si in acelasi timp gustul este mult mai bun.

In continuare nu avem decat sa masuram cantitatile si sa trecem la treaba. Frecam la mixer untul cu zaharul pudra si cel vanilat pana devine cremos, adaugam laptele praf si amestecam la viteza mica pana se omogenizeaza, apoi incorporam usor napolitana si nuca de cocos macinata(cele 100 g).

Din compozitia rezultata se ia cate o lingurita, se aseaza o aluna (sau migdala) in interior si se modeleaza bilute cam cat o nuca mica, cat de cat egale ca marime, asa incat la aceste cantitati ar trebui sa va iasa vreo 30 bucati.

raffaello-preparare

Ficare bomboana  se tavaleste prin nuca de cocos care se va lipi destul de bine avand in vedere compozitia umeda si lipicioasa. Dupa ce le-ati dat 2-3 ore la rece puteti sa le savurati cu placere.

Bomboane Raffaello – un desert rapid, usor de facut dar cu un gust si o savoare deosebita, apropiate de prajitura cu cocos si vanilie…

18 Comentarii

  1. Super prezentare ! Ca de obicei !
    Bine ai revenit dupa aproximativ 6 luni :)

  2. Bine ai revenit !
    Sunt tare bune raffaello de casa!
    Pupici

  3. Bine-ai revenit ! Cum aseara am terminat tortul din frigider, ma autoinvit la citeva raffaello acasuca la tine… Pupici si sper sa nu dispari iar !

  4. Bine-ai revenit Teo! Ma bucur pentru reaparitia ta, imi era dor de tine si retetele tale.
    Iti doresc Un An Nou cu sanatate, bucurii si retete frumoase ca pana acum.

  5. Bine ai revenit! Imi plac maxim bomboanele raffaello, mai ales cele executate in casa!!!

  6. DiaMar bucataria galbena says:

    Si pe placul Dianei mele sunt aceste bomboane.Pup!

  7. Bine ai revenit!! Ai adus niste bomboane delicioase si poze superbe ;)

  8. Ma bucur ca ai revenit!

    Ai retete minunate, ft. ingrijite si poze minunate!

    Felicitari!!!!

  9. Super bomboanele astea , le ador si le fac si eu destul de des. Prezentarea de vis , mi-ai facut pofta .

  10. Ma tot intrebam ce este cu tine .Bine ai revenit draga mea!

  11. Sunt minunate si ar merge grozav de bine cu ceaiul pe care il servesc acum.

  12. Vă urmăresc cu mare drag rețetele! Pe pagina dvs. mereu găsesc rețete interesante și ușor de pregătit! Mulțumesc!

  13. Teo , ma bucur ca ai revenit !!!!Bombonelele sunt grozave !! ;)
    O duminica minunata in continuare !!

  14. Ce surpriza placuta. Ce ma bucur ca a-ti revenit. sunteti minunata!

  15. Mama îmi place mult bonboanele rafaelo teo iti multumesc pentru ei ??????

  16. Lacramioara says:

    Eu le-am pus in mijloc o visina din visinata pentru adulti si pentru copii aluna.

  17. cornea bianca says:

    eu zic ca reteta cu (400gr lapte praf, 150gr zahar pudra,100gr unt,zeama de la o lamie(2 linguri),esenta de vanilat,alune pentru umplutura sau arahide,migdale,si nuca de cocos

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>