Tarta cu capsuni

Iarasi capsuni o sa ziceti ! Asa zic si eu dar nu am putut sa ma abtin :) Cum sa nu incerc acum, cat mai sunt pe piata aceste fructe tocmai o tarta cu capsuni, regina prajiturilor dupa parerea mea, o tarta cu crema de vanilie si multe fructe aromate…

Tarta cu capsuni este o prajitura cu o tehnologie simpla dar care cere un pic mai mult timp si atentie, in rest o prajitura ca oricare alta.

Ingrediente (pentru o tava de diam 28 cm) :
-300 g faina,
-150 g unt (sau margarina),
-2 galbenusuri,
-o lingura de zahar,
-un praf de sare,
-coaja rasa de la o lamaie,
-3 linguri de apa rece,
Crema de vanilie
ingrediente si preparare  - le gasiti la reteta de  ecler cu crema de vanilie si frisca
Decor
-cca 750 g capsuni,
-7 g gelatina,
Preparare :

Pentru blatul de tarta se amesteca rapid ingredientele cu precizarea ca untul trebuie tinut la temperatura camerei pana devine moale.

Aluatul nu trebuie framantat in exces ci atat cat ingredientele sa fie bine incorporate.

tarta cu capsuni preparare

Se strange aluatul intr-o bila si se da la rece o ora, invelit in folie sa nu formeze crusta. Asa untul din  compozitie se va solidifica si va permite intinderea cu usurinta a acestui aluat care este foarte elastic si usor de prelucrat.

Dupa ce a stat o ora la rece se intinde in foaie cu grosimea de jumatate de cm si se aseaza intr-o forma de tarta, se inteapa cu furculita din loc in loc sa nu se formeze basicute si  se coace la cuptor pana se rumeneste.

Intre timp se prepara crema de vanilie ca aici sau pur si simplu puteti prepara o budinca de vanilie din comert daca nu aveti timpul necesar.

Cand blatul s-a copt si s-a racit complet se vine deasupra cu un strat bogat de crema (si ea racita bine) iar peste crema se aseaza dupa imaginatie capsunile taiate in felii subtiri.

tarta cu capsuni preparare

Tarta de capsuni va fi definitivata cu un strat subtire de gelatina care va fixa fructele si le va impiedica  sa se oxideze.

Pentru stratul de gelatina puneti granulele in cateva linguri de apa rece (3-4) pana se inmoaie, adica pana lichidul este absorbit.

Amestecati apoi gelatina inmuiata cu inca 75 ml apa si incalziti pe baie de abur pana se dizolva complet fara a lasa sa fiarba deoarece fierberea distruge gelatina. Daca aveti putina experienta gelatina se poate topi si tinand vasul deasupra flacarii ( la vreo10 cm).

Dupa ce s-a racit bine se toarna deasupra capsunilor in strat subtire, cu ajutorul unei linguri.

Tarta cu capsuni este gata in acest moment si se da la rece cateva ore pana in momentul servirii.

27 Comentarii

  1. Merge de minune dupa dulceata de capsuni!! :)
    Pupici

  2. numai bunatati faci! Si eu care incerc de ceva vreme sa tin dieta si nu reusesc….:)))

  3. omg, salivez de la atatea capsuni! o tarta de sezon :) si ce frumos e ilustrata :*

  4. Nu zic iarasi capsune,nu cred ca m-as satura vreodata de ele!Minunata tarta!Pupici

  5. DiaMar bucataria galbena says:

    Eu vreau portie tripla,imi place mult.
    La multi ani copilei tale dragi.
    Te pup!

  6. Eu nu ma supar ca sunt iar capsuni, sunt fructele mele preferate. Tarta arata de milioane! Faina, faina de tot!

  7. Servesc si eu o felie tarta!!!Capsuneii mei inca au gust a plastic,dar mă bucur de ei așa cum sunt:)…abia aștept sa merg la cules!

  8. Ador tarta cu capsuni!Weekend minunat!

  9. ADor tartele Teo! Iar a ta e minunata…crema mea preferata…blat de tarta si fructe…mai mult decat perfect! Weekend minunat iti doresc!

  10. mega like! ai un premiu la mine pe blog! te pup!

  11. Teo , stai linistita , eu te inteleg !! ;) Azi am facut si eu doua deserturi cu capsunei , tot din aceeasi cauza , nu m-am putut abtine !!! ;) Zile senine iti doresc !! ;)

  12. Iti ofer cu drag un premiu care te asteapta sa-l ridici de pe blogul meu!pup!

  13. Delicioasa tarta ta! Vin la o felie.

  14. eu iau o felie de tarta si iti ofer un premiu… Cu drag!

  15. Imi plac tare muuult deserturile cu capsuni, iar cel pregatit de tine arata tare bine;)

  16. Superba si delicioasa tarta ta! Ador capsunile! va pup fetelor! O saptamana minunata!

  17. Wow, super deliciu! Arata asa de apetisant, voi face si eu zilele astea :) Pupici!

  18. Arata minunat tarta ta!!!Ador capsunile!Zilele trecute m-am delectat si eu cu una:)Pup!
    P.S. Nu stiu de ce nu mai primesc retelele tale in tabloul de bord.

  19. Excelenta poza ta.. plina de lumina si culoare. De tarta.. nu mai vorbim

  20. mm ce bine arata si ce delicioasa e !
    Pupici!

  21. Apetisanta tarta ta, draga Teo!
    Daca iti face placere ai un premiu la mine.

  22. Arata si cred ca este delicioasa!
    Trebuie sa o pregatesc si eu, acum, cat sunt in toi capsunile!
    Felicitari!

  23. Mmmm arata delicios de bun!

  24. Cand vad decorul pe care l-ai facut pentru aceasta tarta mi se face o pofta…si cand ma gandesc si la combinatia capsuni + crema de vanilie…Super!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>