Rulada de spanac

Daca aluatul clasic de rulada este atat de usor de facut si de prelucrat de ce sa nu il umplem si cu altceva decat gemuri sau creme dulci, de exemplu cu o pasta de branza clasica si putin ardei, pentru culoare?

Rulada de spanac se preteaza foarte bine la a fi umpluta cu aceasta crema de branza, rezultand un aperitiv rece cu un gust nemaipomenit.

Ingrediente:
Blat
-4 oua,
-un praf de sare,
-cinci linguri de faina,
-o lingurita praf de copt,
-3 linguri pline spanac maruntit,
Crema de branza
-cca 300 g branza vaci,
-5o g unt la temp camerei,
-un ardei rosu,
-2 linguri smantana,
-piper macinat,
 Preparare:

 Pentru a obtine blatul acestei rulade se separa ouale si se bat spuma albusurile cu praful de sare.

Spanacul se opareste si se stoarce bine, se toaca foarte marunt dupa ce s-a racit. Se poate folosi si cel congelat cu precizarea ca se decongeleaza complet si se stoarce sa iasa tot lichidul.

Se incorporeaza spanacul stors in spuma de albusuri adaugandu-se si galbenusurile.

Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza amestecand usor, prin rasturnare cu un tel.

In tava de aragaz tapetata cu hartie de copt se intinde o foaie de 1/2 cm cat mai uniforma si se da la cuptorul preancalzit cca 15 min.

rulada-de-spanac-preparare

Dupa ce s-a copt  se scoate si se procedeaza mai departe ca la rulada cu ciocolata.

Pentru crema de branza se paseaza bine branza si se freaca cu smantana untul moale, se adauga ardeiul tocat foarte marunt (care poate fi si iute dupa preferinta) si piper negru macinat.

Se umple rulada de spanac cu aceasta crema si se da la rece cateva ore pana in momentul servirii. Untul va lega foarte bine crema si dupa cum vedeti rulada se va taia foarte frumos.

Rulada de spanac este un aperitiv desavarsit, o combinatie perfecta cu crema de branza, de mare efect pentru mese festive dar si pentru clipe de rasfat in familie…

Etichete:

20 Comentarii

  1. Vaaai cat de bine arata!!!!Buna idee!

  2. Eu i-as spune rulada perfecta.Apetisanta si aspectoasa!

  3. Intr-adevar, e un aperitiv festiv. Arata foarte bine! Si e si sanatos. Multumim de reteta.:))

  4. arata minunat, draga mea!

  5. Apetisanta!O delicatete!

  6. Ce frumos arata… ma uit de cateva minute bune si nu as pleca de aici!

  7. Am pe lista o rulada aperitiv, pentru viitoarea masa festiva. Excelent arata a ta!
    Pupici

  8. Ce bine arata, chiar mi-ai facut pofta si o sa incerc si eu reteta. Am stevie la indemana. Merge sa inlocuiesc spanacul?

  9. Arata foarte spectaculos!
    Imi place si poza la nebunie. Toate culorile se balanseaza foarte armonios. Nu vad nimic care nu-si are rostul .
    Felicitari!

  10. Arata minunat,culorile si combinatia sunt excelente!Pupici

  11. Numai bunatati pe la tine, arata excelent rulada ta !

  12. Ok, ca sa scriu comment-ul asta mi-a luat ceva timp :D Eram asa fermecata de poze, dar mai ales de compozitia din rulada ta. Imi place spanacul, e leguma mea preferata, cu rulada asta m-ai lovit direct in inima :))) Pup

  13. nadina73 says:

    Ce bine arata,trebuie sa fie minunata.Arata extraordinar de bine rulada ta ,trebuie incercata.O zi buna

  14. Arata perfect !!!! Eu am o retinere sa fac rulade din astea , nu stiu de ce !!! Mi se par complicate !! :(

  15. Ce bine arata! Mai mult ca sigur o sa incerc reteta :D

    PS: Imi puteti spune, va rog, cu ce aparat faceti pozele? Faceti niste poze de nota 10!

  16. Teo mai dat gata si pemine cu rulada ta, arata mai mult decat perfecta! Weekend placut fetelor!

  17. Superbe culori!Un deliciu…

  18. Ce as mai putea spune….la cat de bine arata cuvinte nu isi mai au rostul, pozele spun tot. Felicitari……!

  19. Tare bine arata. Cautam o rulada cu spanac sa duc la o petrecere. Din tot ce am vazut pana acum cautand pe Google, rulada ta e cea mai aspectuoasa. Sunt sigura ca e si tare buna. Multumesc anticipat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>