Compot de visine

Ei, da, dupa ce ne-am saturat de prajituri cu capsune si visine, dupa ce ne-am asigurat cu ceva dulceata pentru iarna din aceste fructe minunate e timpul sa ne gandim si la compotul de visine.

Si cum eu sunt unul dintre cei care iubesc aroma inconfundabila a une visine zemoase coapta sub soarele arzator al verii si vreau sa-mi aduc aminte de asta si peste vre0 5-6 luni nu pot sa pierd ocazia de a duce cu mine miresmele astea intr-o dulceata sau un compot de visine…

Ingrediente:
-visine,
-zahar,
-apa,
Preparare:

 Dupa cum v-am mai spus fructele si legumele le conserv cat mai simplu posibil ca aroma sa ramana intacta.

Compotul de visine il fac de obicei in borcanele de 400 g pentru a avea portii mici ce pot fi mancate atuci cand sunt desfacute.

Se aleg visine bine coapte si sanatoase, se spala si se curata de codite.

Se aseaza fructele in borcane, cam 2/3 din capacitatea lor, se pun doua linguri de zahar si apoi apa lasand borcanul gol de un deget. Puteti modifica putin cantitatea de zahar in functie de cat de dulce vreti compotul si tinand seama ca visnele sunt destul de acrisoare.

Se astupa apoi borcanele etansandu-le perfect si se rastoarna de cateva ori ca sa se dizolve zaharul.

Intr-un vas mare se pune un prosop de bucatarie impaturit in 2-3 straturi si borcanele se invelesc fiecare in parte (merg prosopele de bucatarie sau alte bucati de panza) si se umple vasul cu apa pana aproape de capace.

Se pune la fiert la foc mic si se lasa sa fiarba 30-40 min pana in momentul in care in lichidul din borcane au inceput sa se ridice bule de aer iar apa din vas clocoteste usor.

Se acopera vasul cu paturi groase si se lasa sa se raceasca incet pana a doua zi cand se controleaza etanseitatea borcanelor si se aseaza in camara.

Pentru orice compot aceasta sterilizare este sufcienta, nefiind nevoie de conservanti sau alte adaosuri.

Compotul de visine este unul dintre cele mai bune compoturi, cu gustul lui dulce-acrisor si aroma inconfundabila a acestor fructe delicioase…

Etichete:

18 Comentarii

  1. Un borcanel trimite si la mine, ca sint innebunita dupa compotul cu visine, dar copacelul respectiv lipseste din gradina mea… Mai ales daca pun compotul la frigider, pe caldurile astea, merge de minune… Pupici !

  2. E grozav compotul asta,din pacate aici nu se gasesc si ma multumesc cu ciresele,dar nu-i acelasi lucru!Pupici

  3. Compotul de visine e peferatul meu. Anul acesta se pare ca nu voi mai gasi visine sa fac si eu compot.
    O vara frumoasa.

  4. DiaMar bucataria galbena says:

    Arata foarte bine.Te pup!

  5. Foarte bun compotul de visine!!!

  6. Pfuu ce bine arata si ce bun e…in casa nu am facut dar ne place si cel cumparat :)
    Te pup

  7. Perfect, delicios, racoros…numai bun de savurat! Arata fantastic!

  8. Si noua ne place compotul de visine!

  9. Un deliciu de compot !!!! Imi place mult prezentarea !!

  10. Minunat, te-ai pregatit de iarna si compot si dulceata. Pup!

  11. Mmmmm, foarte bun si racoritor! Pupici!

  12. minunata prezentare!

  13. De minune merge, mai ales rece!

  14. Reusita rau de tot poza!
    Si computul merge perfect pentru vremurile astea toride. Dar musai scos de la frigider :)

  15. – 2 linguri de zahar -la borcan ?
    care borcan ? de . 300 de , 400
    de 3 kg ! :)
    io am o lingura cat polonicul !
    chiar pe bune !
    2 linguri de zahar l un borcan de 400 sau 330 gr.
    e imens ! facem dulceata, nu compot !

    • TeoBucatar says:

      Pai, Vio dragule, daca citeai reteta vedeai ca borcanele sunt de 400! Nu stiam ca la Navodari lingura e cat polonicul , eu ma refeream la una normala folosita de toata lumea.
      Am mai specificat si ca se poate jongla cu cantitatea de zahar in functie de gusturi!
      Toate cele bune si te mai astept!

    • alexandru mare says:

      vio…dragule sa stii, din proria mea experienta…. ca 2 linguri (normale, la un borcan de 400 e ….putin…. nu e vorba ca va fi dulce… ci ca nu rezista in timp…. zaharul ii da putere

  16. E cea mai buna si mai simpla reteta de compot! Perfecta, as zice! :)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>