Tort tiramisu

Desigur ca ati avut o banuiala cam ce am putut sa fac cu blatul de saptamana trecuta:) Evident un tort si nu unul oarecare ci un tort tiramisu care ne place tuturor si care se cere bisat ori de cate ori e vorba de dulciurele.

Partea cea mai frumoasa a lucrurilor este ca cel de atunci s-a mancat fara a apuca o sedinta foto si poza aici de fata este o miniatura pe langa el, asa ca daca veti constata diferente in aspectul blatului sa stiti de unde vin:)

Eu va voi prezenta cantitatile pentru cel ” sanatos ” care nu a apucat  ” luminile rampei “, ca sa zic asa, si pe care vi-l recomand sa-l faceti la aceste dimensiuni ca sa fie toata lumea multumita pe deplin…

Ingrediente:
Blat-cantitati si prepare le gasiti la reteta de blat de tort
Crema tiramisu
-500 g mascarpone,
-5 galbenusuri,
-200 g zahar pudra,
-o esenta de rom,
-200 ml frisca lichida,
- 2 linguri zahar pudra,
Pentru insiropat
-3oo ml cafea tare,
-50 ml coniac,
Pentru ornat
-2 linguri cacao,
-cicolata alba, neagra etc.
Preparare:

Pentru crema tiramisu se freaca branza mascarpone pana devine cremoasa dupa ce a fost tinuta cateva ore la temperatura camerei.

Zaharul si galbenusurile se freaca pana isi schimba culoarea spre alb si zaharul s-a topit (si uite ca am acceptat pana la urma si varianta cu galbenusul crud!)

Frisca se mixeaza bine si cand este aproape  gata se adauga cele doua linguri de zahar pudra, la care puteti renunta daca vreti ca tortul sa fie mai putin dulce.

Crema de oua se incorporeaza in cea de branza si la sfarsit se adauga si frisca, putin cate putin continuand mixarea  la viteza redusa.

Blatul se taie in patru discuri si se trece la maontarea tortului, insiropand cu cafeaua in care am pus coniacul fiecare parte la randul ei.

Peste fiecare se pune un strat generos de crema avand grija sa oprim si pentru acoperirea lui.

Se pudreaza deasupra cu cacao cernuta si se orneaza dupa preferinta.

19 Comentarii

  1. DiaMar bucataria galbena says:

    Este cu siguranta un desert foarte fin si delicat.
    Te pup!

  2. yupppy eu am ajuns prima deci….;) Ador, iubesc… la nebunie tiramisu iar cel facut de tine arata intr-un mare fel!

  3. Wow cat de bine arata!Weekend minunat!

  4. Wow, cat de frumos poate sa fie tortul acesta!

  5. ce nebunie delicioasa! ma primesti si pe mine la masa?

  6. eu sunt indragostita de acest desert!!!Pupicei!

  7. Arata fabulooooos! Nu-i asa ca mi-l trimiti mie peste 2 saptamani la ziua mea? :)) Eu nu o sa fiu in stare sa fac ceva asa de deosebit sa-mi impresionez mesenii :))
    Pup!

  8. Absolut delicios!

  9. Foarte frumos arata! pup

  10. Este minunat!!!!I love It:X!O zi minnata!

  11. Superb! un classic si in topul preferintelor noastre:)

  12. Mai devreme am dat de cehc tiramisu , iar acum de tortul asta grozav !!! Arata ffff bine , bravoo!!

  13. Waw, cum arata… De cand imi tot propun sa fac si eu un turamisu… Pana una-alta, fur o portie de la tine! Pupici

  14. Ce poate fi mai bun decat un tiramisu adevarat?

  15. Arata de zile mari! Un deliciu!

  16. Intr-adevar pentru poftele de “dulciurele” merge un tort tiramisu…Foarte frumos decorat!

  17. Arata f.f. delicios si cu siguranta gustos!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>