Salata de icre

Salata de icre este un aperitiv des intalnit si apreciat de foarte multa lume datorita gustului ei deosebit…

Ingrediente:
-3 linguri icre hering,
-2 linguri de gris,
-zeama de la jumatate de lamaie,
-250 ml ulei floarea soarelui,
– cca 50 ml apa minerala,
-ceapa rasa fin si bine stoarsa (optional),
 Preparare:

In primul rand fierbeti grisul in cca 200 ml apa si il lasati sa se raceasca bine cu vasul acoperit ca sa nu faca crusta deasupra (sau il amestecati din cand in cand).

Icrele de hering pe care le-am folosit la aceasta salata le-am strans si conservat “personal” de la niste heringuti acum vreo saptamana. Adica le-am spalat bine si le-am curatat din start de pielite, in speta cele negre care sunt usor amarui dupa care le-am amestecat cu sare din belsug si le-am pus la rece intr-un borcanel.

salata de icre preparare

Ca sa prepar o salata de icre fac de fiecare data un lucru ce imi garanteaza reusita adica dupa ce am pus icrele intr-un castron le pisez bine cu o lingura de lemn asa incat sa se sparga cat mai multe bobite.

Ideea este ca aceste icre sparte ajuta de minune la legarea salatei atunci cand adaugam uleiul si astfel va capata mai bine consistenta unei maioneze.

Acesta este singurul lucru de retinut, in rest totul este o joaca cu mixerul.

Dupa ce ati pisat bine icrele adaugati o lingura de zeama de lamaie si incepeti sa frecati si sa adaugati ulei putin cate putin.

Cand incepe sa se lege salata puteti sa incepeti a adauga cate putin gris (grija mare sa fie rece bine) si stropiti din cand in cand cu cate o lingura de apa minerala, si ea foarte rece si bineanteles cate putin din zeama de lamaie.

Daca vreti sa obtineti cantitate mai mare de salata continuati mixarea marind cantitatea de ulei insa la ce v-am prezentat mai sus veti obtine un echilibru perfect, adica o salata care sa nu fie nici gretoasa nici sa abunde in gris.

Pentru cei care doresc se poate adauga la sfarsitul mixarii o ceapa rasa fin si presata pentru a scoate zeama.

Salata de icre este preferata mea nu numai datorita gustului ci si faptului ca poate fi servita in diverse  moduri (tartinata sau cu diverse legume, ca umplutura)…

Etichete:

12 Comentarii

  1. Ce dor imi e de-o salatica,imi place mult !Pupici

  2. Tare, tare bune eu le ador, nu se compara nici cu 1 tona de icre din comert. Primesc si eu o feliuta……..

  3. E delicioasa salata, iar de aratat..nota 100!

  4. Vreau si eu, dar asa vreo jumatate de kg ca sa-mi treaca pofta… Of, of… numai cind merg acasa maninc icre… Pupici !!!

  5. Absolut de acord!
    Avem salata asta destul de des prin frigider.

  6. pe mine ma uimeste claritatea pozelor tale…atat de tare ma trag incat in momentul in care le vad, imi vine pfta de mancare! felicitari!

  7. Mie dor de icre, ce bine aratã ale tale:)

  8. yamiiii,yamiii,imi plua in gura!!delicioasa :)!Pupici!

  9. Doamne cat de bine arata!! Daca tii cont si de faptul ca imi place maxim salata de icre, atunci m-ai intelege de ce poftesc acum la pozele tale…

  10. Ce pofta mi-ai facut.. Pozele sunt minunate!!!
    Pup

  11. DiaMar bucataria galbena says:

    Sunt grozav de bune.
    La mine sotul este cu prepararea salatei de icre.Eu doar o servesc.
    Te pup!

  12. Ce simplu le-ai facut! Arata foarte bine! O sa incerc cat de curand reteta!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>