Rosii umplute

Mi-am amintit de aceste rosii umplute si de cat de mult ne placeau cand mama le facea alaturi de ardeii umpluti cu care noi, copiii nu ne prea impacam. Din aceeasi compozitie cu care umplea ardeii facea pentru noi cateva rosii umplute, al caror gust dulce-acrisor mi-a ramas in memorie de atunci…

Ingrediente:
-10-12 rosii medii/mari,
-1/2 kg carne tocata (de porc, amestec vita-porc sau pui),
-o cescuta orez (75 g),
-sare,
-piper negru macinat,
-un praf de cimbru uscat,
-2 cepe potrivite,
-un ou,
-250 ml suc rosii,
-o lingurita boia ardei dulce,
-boabe de piper,
-o foaie dafin,
-patrunjel verde tocat,
Preparare:

Se spala rosiile si li se taie un capacel prin care li se va scoate interiorul cu o lingurita (acesta se toaca marunt si se adauga la sosul in care vor fierbe rosiile).

Ceapa se toaca marunt si se amesteca intr-un castron cu carnea tocata, oul, orezul, sare, piper macinat si cimbru dupa gust.

Se umple fiecare rosie cu acest amestec si se aseaza cu umplutura in sus intr-un vas potrivit ca marime.

rosii umplute

Pulpa de rosie tocata marunt se fierbe bine intr-o craticioara, se adauga sucul de rosii, foaia de dafin, boiaua si piperul boabe si se lasa sa fiarba pana da in clocot.

In acest moment se toarna peste rosiile umplute si se da vasul la cuptorul incalzit pentru cca o ora, adica pana compozitia de carne a fiert bine.

Daca doriti mai mult sos adaugati spre sfarsitul fierberii o lingura de faina frecata si diluata cu apa rece.

Pentru cei care doresc se poate adauga sosului si 1-2 catei de usturoi tocati marunt.

Rosiile umplute se servesc cu patrunjel verde tocat marunt si dupa prefereinta cu smantana.

15 Comentarii

  1. Arata asa de bine… era pe lista mea pentru iunie, dar acum mi-e asa de posta ca voi face chiar zilele acestea! Pup

  2. Si mie imi plac rosiile umplute, rosii, ardei, sarmalute… tot ce e cu carnita si orez, doar ca eu rosiile le fac fara carnita… Iau o portioara de la tine, ca sa o am pentru cina de diseara… Pupici si o saptamina minunata !

  3. mmmm bun,bun!!eu le fac deobicei cand imi mai ramane umplutura la ardei umpluti :)Pupici

  4. DiaMar bucataria galbena says:

    Demult nu am mai mancat rosii umplute.Am sa fac si eu,mi-ai facut pofta.
    Te pup!

  5. Si mama facea aceste rosii, langa ardeii umpluti!!!
    Pup

  6. Tare bine arata! Tatal meu face gulii, rosii, dovlecel, ardei ..toate umplute si puse impreuna intr-un vas in care pune tot felul de legume tocate…e dementiala mancarea lui. Eu le zic chestii umplute :)) . Trebuie sa ii cer reteta sa o pun si eu in aplicare. pup

  7. si eu tot din copilarie am ramas fidela rosiilor umplute! mereu punea mama cateva rosii si cativa dovlecei micuti, caci cu ardeii nu ma prea impacam nici eu :))
    Arata minunat si abia astept sa le fac si eu! Pupicei

  8. Buna idee!O sa fac si eu rosii umplute, pt ca arata senzational!

  9. Ardei si dovlecei umpluti am tot mincat… dar rosii niciodat!
    Am mincat de seara dar pe cuvint ca mi-e foame iar… de unde iau eu acum pe loc rosii umplute.. asta e problema :)

  10. Nu m-am gândit la rosii, aratã delicios:)

  11. Senzationale:)!!!!!Gulii, dovlecei, ardei am tot facut….acum a sosit si randul rosiilor:)! Minunate:X

  12. Super extra delicioase! Le ador!

  13. Ma crezi daca -ti spun ca nu am facut rosii umplute deloc ? :(:( Rusinica sa-mi fie !!! :(

  14. Ce bine arata !..mie imi plac umplute cu ficat..de fapt doar asa ma fentez sa mananc ficat :)
    pup

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>