Ardei umplut

Ardeiul umplut, ca si alte mancaruri cu carne tocata  este apreciat si des gatit in bucatariile noastre. Este un fel de mancare consistent si usor de facut, fara sa necesite aptitudini deosebite in ale bucataritului asa ca nu ramane decat sa va apucati de treaba pentru a pregati un pranz delicios…

Ingrediente:
-8-10 ardei grasi de marime medie,
-1/2 kg carne tocata (de porc, amestec vita-porc sau pui),
-o cescuta orez (75 g),
-sare,
-piper negru macinat,
-un praf de cimbru uscat,
-2 cepe potrivite,
-un ou,
-250 ml suc rosii,
-o lingurita boia ardei dulce,
-boabe de piper,
-o foaie dafin,
-patrunjel verde tocat,
-smantana pentru servit(optional),
Preparare:

Ardeii se spala iar in partea de sus li se taie un capacel prin care se scot semintele si nervurile longitudinale dupa care se pun la scurs cu orificiul in jos.

Ceapa se toaca marunt si se amesteca intr-un vas cu carnea tocata, oul, orezul spalat, sare, piper macinat si cimbru.

Se umple fiecare ardei cu aceasta compozitie si se aseaza intr-un vas cu umplutura in sus sau culcati.

ardei umpluti preparare

Sucul de rosii impreuna cu 250 ml apa, boiaua, piperul boabe si foaia de dafin se pun la fiert pana dau un clocot si apoi se toarna peste ardei.

Am mai spus ca procedez asa, adica sa torn aceasta compozitie clocotita peste legume umplute sau sarmale pentru ca se coaguleaza rapid si impiedica o eventuala sfaramare a umpluturii.

Se dau apoi la cuptorul incins pana orezul  din compozitie a fiert si zeama scade cam la jumatate.

In acest moment se adauga faina frecata si diluata cu putina apa si se mai lasa sa fiarba la cuptor 10 min.

Se pot adauga 1-2 catei de usturoi tocati marunt pentru un plus de aroma.

Ardeiul umplut se serveste cu smantana si patrunjel verde tocat marunt.

15 Comentarii

  1. Deliciosi ardeii umpluti dar cu greu gasesc de dimensiunile astea.Pupici

  2. o bunatate de mancare!

  3. Superba prezentarea!

  4. Tare buna mancarica asta a ta Teo ! Delicioasa….
    Sa sti ca pe la noi se face si ciorba de ardei umpluti( vezi la mine pe blog, daca vrei)
    Te tzuc !

  5. DiaMar bucataria galbena says:

    Sunt preferatii mei.
    O zi buna!

  6. Ce ne mai plac si noua ardeii umpluti:)!!!!!Extra mega de deliciosi!!!!Pupici

  7. Prezentarea te face sa mananci si pozele… Like, like, like!!!

  8. Ardei umpluti nu refuz niciodata, sunt in topul preferintelor mele!
    Arata mega deliciosi! Pup!

  9. N-am mai mancat de jumatate de an!! Ce pofta mi-ai facut..
    Pupici

  10. De mult nu am pregãtit ardei, asa de bine aratã cã mã servesc de la tine :)

  11. Sint preferati familiei mele.Arata bine !Un weekend Minunat!

  12. Vai Teo, ce pofta mi-ai facut. La noi in Ardeal, ardeii scazuti se gatesc destul de des, insa putin altfel. Dupa ce ardeii fierb in apa, se face un sos de rosii, apoi se pun ardeii in el si se clocoteste sosul 1 minut sau 2. Doamne cat de bine arata!

  13. Interesanta reteta ta Teo,este de retinut.Si eu procedez ca si Maria Elena dar merita incercata si varianta ta.
    Pup!

  14. Nu poti sa gresesti niciodata cu ardei umpluti.
    In mod particular, prezentarea ta este de nota 10!

  15. Si eu am facut ardei saptamana trecuta ca tare de mult nu am mai papat si mi-a fost pofta !!! ;)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>