Rulada cu ciocolata

Rulada cu ciocolata, desi pare o prajitura ceva mai elaborata datorita acestui blat rasucit, este mult mai rapida si mai simplu de facut decat multe dintre prajiturile pe care vi le-am prezentat. Aspectul ei este de efect, se preteaza a fi ornata in fel si chip, drept pentru care v-o recomand cu caldura pentru masa de Paste sau pentru orice alta ocazie…

Ingrediente(pentru o tava de aragaz):
Blat
-5 oua,
-5 linguri de zahar,
-4 linguri de faina,
-2 linguri de cacao,
-2 linguri apa rece,
-o lingurita praf de copt,
-2 linguri esenta de rom,
-un praf de sare,
 Crema
-200 ml frisca lichida,
-o ciocolata amaruie(90 g),

 Preparare:

 

Ca sa scurtati timpul de preparare pentru aceasta rulada cu ciocolata puteti incepe prin a topi ciocolata rupta in bucatele in frisca lichida pe care ati incalzit-o fara sa o dati in fiert.

Mai precis puneti la foc foarte mic frisca si bucatile de ciocolata, amestecand continuu pana se topeste toata ciocolata si lasati sa se raceasca bine amestecul dupa care o mixati ca pe frisca pana se intareste.

Aceasta este o crema ganache care mi se pare foarte buna pentru o rulada deoarece se intareste foarte bine si se taie destul de frumos.

Cat timp se raceste amestecul pentru crema separati ouale si bateti spuma albusurile cu un praf de sare apoi adaugati zaharul lingura cu lingura continuand mixarea.

Se adauga galbenusurile si se incorporeaza amestecand usor cu o spatula, esenta si la sfarsit faina, cacaua si praful de copt cernute si bine amestecate intre ele.

Este important sa amestecati praful de copt cat mai uniform in faina pentru ca foaia de rulada sa creasca uniform si sa nu faca acele “cocoase ” din loc in loc adica sa aveti grosimi diferite in blat.

Amestecul se toarna in tava de aragaz tapetata cu foaie de copt si se niveleaza bine. Stratul va fi destul de subtire insa va creste exact cat trebuie. Se coace cca 10 min in cuptorul preancalzit, la foc mediu.

Cand foaia este coapta se scoate  cu hartie cu tot pe un prosop ud si bine stors si se lasa 5 min sa se “abureasca” timp in care se potrivesc marginile. Apoi se ruleaza cu prosop cu tot (si hartia de copt) putin cate putin sa nu se rupa.

Ca rulada sa fie cat mai rotunda faceti cateva miscari ca si cand ati intinde o foaie cu sucitorul fara sa apasati. Desfaceti apoi si scoateti prosopul Dupa cum vedeti eu am pastrat hartia de copt pana la ornare.

rulada cu ciocolata

Se intinde crema si se ruleaza la loc blatul dupa  care  se orneaza si se da  la rece pana in momentul servirii.

rulada cu ciocolata

Rulada cu ciocolata este, fara sa mai aiba nevoie de alte prezentari un rasfat total pentru iubitorii de dulciuri, un echilibru subtil intre dulce si amarui…

28 Comentarii

  1. Aratã asa de bine, sarbãtori frumoase:)

  2. Felicitari Teo, arata senzational:)!!!!Pupici:X

  3. Ce bine arata !!!
    Un deliciu !

  4. Mama, ce ciocolatoasa e… Trimite si la mine vreo citeva felii, ca altfel ma infrupt din iepurele de ciocolata al Isabellei… Pupici !

  5. wow cum arata!!! Imi ploua in gura! Asa de expresiva poza, hmm imi vine sa cersesc dupa glazura macar!

  6. Arata superb Teo! si de gust nu e nici o indoiala ca e un deliciu! pup

  7. Impecabil arata si e pe gustul meu fara indoiala!Pupici!

  8. Teo mai dat gata! Imi trage cu ochiul!! Pupici!

  9. Tare bine arata !!! Imi vine sa pap chiar acum o feliuta !! ;)

  10. wow! minunat arata!

  11. Super arata rulada!!! Ma servesc cu o portie daca tot am fost invitata la petrecere de casa nou!
    Felicitari ptr noua “casuta”!
    Pupici

  12. DiaMar bucataria galbena says:

    Rulada imi place mult,dar daca este cu ciocolata este si mai buna.Pup!

  13. Felicitari!…Arata perfect!

  14. Cat de bine arata! Vreau si eu…

  15. Minunar arata… e perfecta. Pup!

  16. mmmmmm …. ce bine arata

  17. Super bine arata! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

  18. Arata fff bine si sunt 100% sigura ca este la fel de delicioasa!
    Duminica placuta, pup!

  19. Super poze. Ademenitoare! :))

  20. Foarte buna, felicitari ! Este usor de facut si delicioasa !

  21. Ce-mi place cum arata !!! :) Trebuie incercata !

  22. Reteta ta e foarte apetisanta! Felicitari!
    Imi spui te rog dimensiunile de la tava ta de aragaz?

  23. Si cele 2 linguri de apa rece cand se pun?

  24. Tocmai imi statea capul sa fac o rulada si nu ma puteam hotari ce fel de rulada sa fie. Acum stiu. Arata minunat rulada ta.
    An nou fericit iti doresc tie si familiei tale! <3

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>