Prajitura cu capsuni si bezea

Adevarul este ca asteptam de mult sa vina randul acestei  prajituri cu capsuni si bezea. Fructele astea ma fascineaza mereu cu aroma si culoarea lor si imi place sa fac cu ele ceva dulce ori de cate ori imi cad ochii pe ele in vreun galantar…

Ingrediente:
Blat(pentru o forma rotunda cu diam de 25 cm)
-4 oua,
-4 linguri zahar,
-4 linguri ulei,
-4 linguri cu varf de faina,
-un praf de sare,
-coaja rasa de la o lamaie,
-200 g capsuni proaspete,
Bezea
-4 albusuri,
-8 linguri zahar pudra,
-o lingura zeama de lamaie,
-un zahar vanilat,
-o lingura rasa de amidon,
-un praf de sare,
Preparare:

Pentru  a prepara blatul, care este un pandispan simplu ca oricare, separati ouale si bateti albusurile spuma cu praful de sare.

Adaugati zaharul in ploaie sau lingura cu lingura si continuati mixarea pana acesta se topeste.

Frecati galbenusurile cu uleiul pana se incorporeaza ca la maioneza si adaugati-le la albusurile batute spuma. Se adauga apoi faina incorporandu-se usor, prin rasturnare, cu ajutorul unui tel.

Se pune compozitia in forma unsa si tapetata (sau cu hartie de copt) si se aseaza deasupra capsunile taiate in cubulete, dupa ce au fost spalate si curatate de codite.

Se da la cuptorul incins pret de 15 min la foc mediu fara sa se deschida.

In acest timp se pregateste bezeaua. Intr-un vas inalt se bat albusurile cu un praf de sare pana devin  spuma. In acest moment incepe a se adauga zaharul pudra (plus zaharul vanilat) in 2-3 transe si se continua mixarea pana spuma devine foarte tare. Spre sfarsit se adauga si zema de lamaie si amidonul si se incorporeaza bine.

Consistenta bezelei  trebuie sa fie foarte tare, asa incat daca este intors vasul sa nu se miste deloc (puteti testa si cu ajutorul unei linguri in care spuma sa nu cada daca este rasturnata).

Dupa cele 15 min de stat la cuptor, cand blatul s-a “prins” bine se scoate vasul si se pune bezeaua cu ajutorul unei linguri sau a unui sprit daca vreti forme mai frumoase si se da din nou la cuptor, la foc mic cu usa intredeschisa timp de 20-30 min sa se usuce bezeaua si sa se rumeneasca putin deasupra.

prajitura-cu-capsuni-si-bezea

Dupa ce s-a racit se taie cu un cutit umezit in apa rece ca sa nu se lipeasca bezeaua.

Prajitura cu capsuni si bezea, un blat simplu plin de fructe aromate desavarsit de bezeaua crocanta la exterior va fi cu siguranta un desert pe placul multora…

Etichete:

23 Comentarii

  1. O combinatie tare buna,parfumata si usoara!Pupici si we placut!

  2. Ce bine arata! Bravo!

  3. DiaMar bucataria galbena says:

    Capsunile sunt delicioase,asa ca-mi place ce vad aici.Te pup!

  4. Buna Teo!!! Sorry daca am intrat mai rarut in ultimul timp, dar staia fara grija ca te urmaresc cu placere;) Mereu!
    Prajitura asta é o comoara!!! Tre sa fie buuuna!!!

  5. Cu capsuni…..mmm…….un deliciu.
    Seara frumoasa!

  6. Nu te refuz dacă are capsuni:).Tocmai mi-am terminat salata cu capsuni si acum poftesc o felie de prajitura!.Arata bine de tot.Un weekend plăcut!

  7. Felia asta este pentru mine? Nu refuz!!!

  8. Daca are “capasuni”, vreau si eu vreo jumatate de praji… arata tare bine si cred ca e gustoasa tare… Pupici si week-end placut !

  9. Asa de bine arata!!! Ador capsunile, ador bezeaua, am pus prajitura pe lista de incercat…merita!! Pup!

  10. Imi place si mie tare mult aceasta prajitura.O idee foarte buna realizat in forma de tort!

  11. Buna si frumoasa…de incercat!

  12. As papa si eu o feliuta chiar acum !!! ;)

  13. Every layer sounds wonderful…what an amazing dessert!

  14. O felie si pt. mine, te rog! Anul acesta inca nu am mancat capsuni, dar tb neaparat sa cumpar si eu saptamana viitoare ;-)

  15. Deja am pregãtit un desert cu cãpsuni, tare bine aratã prãji tãu, mã servesc:)

  16. Super delicioasa prajiturica:)!!! Arata tare bine!Pupici

  17. oricand cu drag as manca o astfel de prajiturica!!Yamiiii!Pupici!!

  18. Ce bine arata! Vreau si eu o feliuta!

  19. A mai ramas o feliuta si ptr mine??

  20. O pufosenie de zile mari. Cine i-ar putea rezista!? Apetisant….

  21. oh, ce bine arataaaaaaa … Ador capsunele si le-as manca non stop :)) in orice forma si in orice preparat :)) Te pup scumpa mea! Sa ai o seara de vis! :*

  22. Stiu ca am ajuns cam tarziu…. dar mai ai vreo feliuta si pentru mine? ;;)

  23. Foarte bine arata!!! Si cum sezonul capsunilor e in toi… la fix! Trebuie sa o fac si eu : )

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>