Friptura de porc la cuptor

Friptura de porc la cuptor este, probabil cel mai intalnit mod de a prepara carnea de porc, putand fi un meniu de zi cu zi dar si transformat in unul special…

 Ingrediente (pentru cca 3 portii):
-cca un kg carne de porc (muschi, cotlet, pulpa),
-3-4 catei  de usturoi,
-un pahar de vin alb sec,
-o lingurita cimbru (oregano) uscat,
-2 foi dafin,
-un varf cutit rozmarin,
-piper macinat,
-piper boabe,
 Preparare:

 Pentru  aceasta friptura de porc la cuptor am folosit pulpa pe care dupa ce am spalat-o am taiat-o pe grosime ca sa o subtiez. Am sarat si piperat din  plin bucata de carne, am presarat cu cimbru si rozmarin pe ambele fete, am impanat-o cu bucati de usturoi  si dupa ce am rulat-o am prins-o in scobitori.

Am pus apoi carnea intr-un vas termorezistent, am adaugat o ceasca de apa si am dat la cuptor pana s-a coagulat bine carnea. Daca doriti se poate unge cu 2-3 linguri de ulei carnea, insa eu n-o fac niciodata pentru ca grasimea lasata de friptura este suficienta.

Am adaugat apoi niste ciupercute, foile de dafin si cateva boabe de piper si am acoperit vasul lasandu-l la cuptor pana s-a patruns bine carnea.

Dupa aceasta am descoperit vasul, am stropit cu cateva linguri bune de vin alb si am lasat friptura la cuptor sa se rumeneasca bine.

Friptura de porc la cuptor este perfect completata de prezenta ciupercilor, dar se poate sevi la fel de bine alaturi de oricare alte garnituri (cartofi, salate, etc)…

17 Comentarii

  1. DiaMar bucataria galbena says:

    A vazut-o Diana si bineinteles ca am primit si eu comanda.Nu mai mancase de mult timp (adica de sambata).Tare-i place carnea.Te pup!

  2. Simpla dar gustoasaaaa!!! Pupici!

  3. Tare bine aratã, nu am pregãtit de mult:)

  4. Delicioasa,carnivorul meu e innebunit dupa asa ceva!Pupici!

  5. Un deliciu….:)!!!!Pupici

  6. Ce bine arataaaa. Si mie imi place carnea de porc.

  7. Ador fripturica de porc la cuptor ;) , si daca mai sunt si ciupercute langa , ce mai , e un deliciu !!

  8. Simplu si bun! Pupici :*

  9. Bun tare, nu as refuza o bucatica.

  10. Delicioasa, iar ciupercutele si mai delicioase! Fac si eu zilele astea, prea mare pofta am :)
    Pupici!

  11. Tare ine arata!!!

  12. Arata super bine si e delicioasa !
    Te invit sa participi la Giveway la mine pe blog!

  13. ador friptura la cuptor!!!like,like!!Pupici!!

  14. Delicios !!!
    Un papa bun, si arata tare bine :)

  15. Cimbrul nu e oregano. Oregano (Origanum vulgare) se mai numeste, in popor, sovirv.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>