Drob de miel

Drobul de miel este cel mai popular aperitiv rece de pe mesele romanilor la ceas de sarbatoare pascala, intrat  in traditie la fel ca ouale rosii, pasca etc. In zona noastra drobul alaturi de ciorba de maruntaie de miel fac deliciul meselor la aceasta sarbatoare.

Desi variante de drob de miel exista destule, in fuctie de zona sau de ingrediente, reteta de fata este cea care am invatat-o de la mama si pe care ne-o pregateste de cand eram copii…

Ingrediente:
-1 kg organe de miel (inima, ficat, plaman, rinichi),
-2 legaturi ceapa verde,
-o legatura usturoi verde,
-o legatura mare patrunjel,
-o legatura marar,
-o mana buna de spanac fiert (daca aveti stevie gustul va fi si mai bun),
-sare,
-piper negru macinat,
-3-4 oua crude,
-3-4 oua fierte tari,
-un prapur (daca aveti),
Preparare:

Pentru acest drob de miel am avut la indemana (pentru ca asa le-am gasit in comert) inima, ficat, plaman, cate 2 bucati din fiecare. A rezultat un drob maricel copt intr-o tava de cozonac si pe deasupra din compozitia ramasa am mai facut si niste pachetele delicioase in aluat de foietaj.

Incepeti prin a spala  bine carnea dupa care taiati in bucati potrivite si lasati-o in apa rece (ca sa iasa pe cat posibil sangele).

Se fierbe apoi in apa cu sare timp de 15-20 min luand spuma ori de cate ori este nevoie.

Se scot bucatile si se lasa sa se rocoreasca dupa care se trec prin masina de tocat sau se taie cu cutitul in bucati mici. Eu prefer masina de tocat pentru rapiditate si pentru faptul ca drobul rezultat este mult mai compact si se taie frumos in felii fara sa se sfarame.

Se spala si se toaca marunt ceapa, usturoiul si verdeata si se amesteca cu carnea tocata si cele 3-4 oua crude, potrivindu-se de sare si piper dupa preferinta.

 

ingrediente drob

Intr-o tava se aseaza prapurul bine spalat si apoi amestecul de carne si verdeturi. Pentru un aspect frumos al feliei se pun in mijlocul compozitiei oua fierte, unul langa altul, pe lungimea tavii. Se taseaza usor compozitia cu dosul unei linguri si se vine cu marginile praporelui deasupra taind excesul dupa care se da la cuptor pentru 20-30 min pana se rumeneste frumos.

preparare drob de miel

Daca nu aveti prapur se unge pur si simplu tava cu ulei si se continua procedura.

Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca in tava dupa care se scoate si se feliaza.

Drobul de miel este un aperitiv cu un gust deosebit, puternic aromat de verdeturile proaspete ale primaverii…

23 Comentarii

  1. Imi place mult drobul de miel,abia astept sa-l facem de Paste.

    Pup!

  2. Drobul e preferatul meu dintre toate preparatele de Pasti….abia astept!

  3. DiaMar bucataria galbena says:

    Sotul este mare amator.Eu nu mananc deloc miel.Face si el sigur.Te pup!

  4. Super delicios drobul:)!!!Imi place tare mult:X!

  5. Ce bun este,daca gasesc ce-mi trebuie fac si eu!Minunat drobul tau,imbietor!Pupici!

  6. Tare bine arata!!!

  7. Saptamana asta il face soacra mea, urmatoarea saptamana il fac eu… Dar sa stii ca o felie de la tine tot iau!

  8. tare apetisant, pana acum nu am facut cu ou in mijloc, dar am sa incerc ;)

  9. Mi-ai facut pofta de drob, tare bine arata!

  10. Vai cat de bine arata , abia astept sa fac si eu !!!!!

  11. Ce apetisant, saptamana viitoare si eu voi face.

  12. super gustos si aratos drobul tau! dimineata drob am sa mananc si eu :). pup

  13. We just had lamb for dinner last night…your loaf looks so wonderful with the egg in the center~

  14. dar stevia se toaca cu celelalte verdeturi,sau trebuie oparita??? -hh

  15. drobul este si mai gustos daca se caleste usor o ceapa, si se toaca odata cu carnea si verdeata.

  16. eu nu cred ca se pun chiar toate buruienele ….a mai ramas de pus urzici

  17. Nic sar parea ca Elena este o mare doamna si nu gateste.Daca ai bani platesti si gatesc alti pt.tine.Cine sint astazi GOSPODINE.

  18. Aceste buruieni fac drobul un deliciu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>