Cremsnit

Prajitura cremsnit este preferata noastra, toti din familie o adora. Si cum nu e o prajitura dificil de facut, in special daca foile sunt „de-a gata” totul se reduce la a face crema si ca atare apelam la acest desert de foarte multe ori…

Ingrediente:
-2 foi speciale din comert sau coapte in casa din foietaj,
-750 ml lapte,
-200 g zahar,
-4-5 galbenusuri in functie de marimea oualor,
-100 g faina,
-3 plicuri zahar vanilat,
-o esenta vanilie,
-coaja rasa de la o lamaie,
-200 ml frisca lichida,
-2 linguri zahar pudra,
-2 linguri stafide,
Preparare:

Se separa ouale si se freaca galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Jumatate din cantitatea de lapte se pune la fiert.

Cand galbenusurile isi schimba culoarea, adica se albesc se adauga faina si se amesteca bine sa se incorporeze si sa nu formeze cocoloase. Se dilueaz cu laptele rece ramas, adaugat putin cate putin dupa care se adauga amestecul in laptele fierbinte, in fir subtire amestecandu-se continuu.

Se transfera vasul pe baie de abur si se lasa sa fiarba pana se ingroasa foarte bine, aproape ca o mamaliguta.

Aici, in functie de cum jonglati cu crema se afla tot secretul cremsnitului, adica trebuie sa fie destul de consistenta sa isi pastreze forma dupa taierea prajiturii.

Dupa ce e gata se inchide focul si se adauga untul si stafidele, hidratate intre timp in esenta de vanilie amestecandu-le bine.

Frisca lichida se bate conform instructiunilor, cu zaharul pudra adaugat spre finalul mixarii.

Intr-n vas de dimensiunile foii de cremsnit se aseaza prima din ele peste care se toarna si se niveleaza crema racita complet. Se vine deasupra cu un strat de bucatele obtinute din faramitareaa unei jumatati din a doua foaie.

Deasupra se aseaza un strat de frisca si apoi restul de bucatele de foietaj, bine maruntite.

Cremsnitul astfel montat se da la rece pentru 10-12 ore dupa care se taie in patrate.

Pentru cei care iubesc vanilia cremsnitul este un vis frumos, un rasfat in adevaratul sens al cuvantului…

Etichete:

30 Comentarii

  1. Eu sint mareee iubitoare de vanilie, asa ca o portioara 2-3 de cremsnit, poti trimite si la mine… Yamiii, ce buna e, acum mi-a venit pofta sa pap, ce ma fac ?! Pupici si o saptamina minunata sa ai, ca la mine e frig si ploua… Pupici !!!

  2. Prajitura aceasta nu o refuz niciodata! e printre preferatele mele inca din copilarie. Arata delicios cremsnit-ul tau. Pup

  3. Fiul meu, ii spune „cremes”, ca bunicii din partea tatalui- bine ca nu vede ce ai postat, ca ma punea la treaba!!! Toata familia iubeste cremsnitul!

  4. Imi place cremsnitul!!!

  5. Super delicios! Si eu pap cremsnit in seara asta, dar eu am trisat si am luat de la cofetarie :))
    E mult mai bun facut in casa;) Arata minunat!

  6. DiaMar bucataria galbena says:

    O prajitura pe care o savurez cu aceeasi placere ca in copilarie.Te pup!

  7. Ne place, chiar de mult nu am mai facut! Pupici!

  8. SO beautiful! I just know it tastes as lovely as it looks!

  9. Daca vede al meu cremsnitul tau, mi-am facut de lucru si azi!!! :))
    Super arata!!!!
    Pupici

  10. Delicios, mi-ai facut pofta !Eu nu m-am incumetat sa fac pana acum,am preferat sa il iau din comert.

  11. Ador cremesul!Arata tare bine si cred ca e tare delicios!.O zi frumoasa!

  12. Ce fain arata…Super!

  13. Nu cred ca m-as satura de cremsnit!

  14. yammmii!!si mie imi place!!delicios!!Pupici!

  15. Imi este dor sa mananc asa ceva .
    Pup si zi minunata!

  16. Tare bine mai arata, neaparat trebuie sa o incerc si eu !!!
    Pupici dulci !!!

  17. Gata s-a dus dieta mea ;((, ador cremsnitul. Foarte bine arata!

  18. Minunat arata cremesul tau:)!!!!!Si noi il adoram:X!!!!Pupici

  19. Si a noastra…ce bine arata!

  20. Spre rusinea mea , nu am facut niciodata !!!! :(:(

  21. Ce frumusete! Asa „pufos” ca o mimoza!

  22. E o nebunie prajitura asta,eu coc foietaj ca nu gasesc foi sa cumpar,ne place si noua tare mult!

  23. Asta trebuie sa fie foarte foarte gustos! Eu ador dulciurile cremoase!!!!!

  24. Mama mama cum arata! Si nici nu am mai mincat asa ceva de vreo 130 de ani. Mi-e o pofta!!

  25. olivia says:

    Va multumim ca existati.

  26. Ce bine arata!

  27. Citez:
    „Dupa ce este gata se inchide focul si se adauga untul si stafidele…”
    Care UNT?
    La ingrediente nu este amintit acest mic amanunt.
    Se pune cat unt?

  28. TeoBucatar says:

    johnneil,1oo g e suficient!Ai dreptate!!!

  29. filimon mihaela says:

    cea mai buna prajituraaa!!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>