Ciorba de miel

Ciorba de miel este nelipsita de pe masa noastra de Paste, printre celelalte bunatati facand fata cu succes de fiecare data. In fiecare an incerc alta varianta, pentru ca exista atatea insa cum copila mea a prins mai nou gustul ciorbelor a la grec mama a tinut seama de preferinta ei fara doar si poate…

Ciorba de miel astfel preparata este un adevarat rasfat pentru iubitorii acestui gen, care cred ca imi dau dreptate.

Ingrediente:
– 1-1,5 kg bucatele miel (capatana, sira, coaste etc),
-o ceapa mare,
-un pastarnac,
-un morcov,
-o felie mare de telina,
-o radacina de patrunjel,
-o felie ardei rosu gras,
-200 g smantana,
-2 galbenusuri,
-sare,
-piper macinat,
-zeama de lamaie,
-leustean verde,
Preparare:

Bucatile de miel se spala bine si se tin in apa rece 1-2 ore sa iese mirosul specific carnii si sangele. Daca mielul este mai mare mirosul va fi mai accentuat si se pot adauga in apa cateva linguri de otet.

Intr-o oala cu 3 l apa se pune la fiert carnea de miel si se fierbe la foc potrivit luandu-se spuma, timp de 20-30 min, in functie de fragezimea carnii dupa care se adauga zarzavatul tocat marunt sau dat pe razatoarea mare, mai putin ceapa si ardeiul pe care le vom toca marunt.

Radacinile pot fi lasate felii mari si scoase la sfarsitul fierberii, mai putin ceapa, morcovul si ardeiul asa cum am eu.

Zarzavatul tocat se poate cali in 2-3 linguri de ulei, dar avand in vedere smantana si oul ciorba de miel va fi destul de grasa si de consistenta si cel putin eu consider ca este suficienta grasime.

Se mai fierb cu totul inca 10 min dupa care se potrivete de sare, se adauga 2-3 linguri de orez spalat in prealabil. Dupa alte 10 min putem considera ca ciorba este gata si trecem la dresul ei.

Adica, se freaca  intr-un castron mare cele doua galbenusuri, smantana si un praf de piper macinat, se dilueaza bine cu apa rece dupa care se aduce la temperatura oalei punand cu un polonic ciorba fierbinte, putin cate putin  si amestecand bine.

Cand amestecul din castron s-a incalzit suficient se desarta treptat in oala, amestecand in continuare si se lasa la foc mic cca 5 min dupa care se acreste cu zama de lamaie dupa gust.

La final se pune leustean verde tocat marunt sau, daca aveti, tarhon.

12 Comentarii

  1. Sarbatori fericite in continuare, alaturi de cei dragi!!!!!Ciorbita…..un deliciu total:)!!!Pupici

  2. Eu il dreg cu smintina, dar daca e gata si-i dres cu ou, servesc cu placere o portie mica, mica… Pupici !

  3. Hristos a inviat! Sper ca iepurasul v-a adus multe dulciuri si cadouri pentru fetita ta. Nu pot spune decat ca ai pregatit o ciorbita excelenta, exact pe gustul meu!

  4. Nu am mai mancat ciorba de miel din colpilarie!! Alor mei nu le place si nici nu am facut, dar cred ca urmeaza, mie imi place!! Arata grozav de bine!!! Pupici!

  5. Ptr ca de sarbatori am fost in „deplasare”, mielul meu este in congelator… portionat si aranjat, numai bun ptr ciorbita ta! Imi plac ingredientele, deci… cu siguranta o voi pune in practica!
    Pupici

  6. Si… Hristos a Inviat!!! :)

  7. Am papat deja trei zile la rand , si tot as mai papa o portie !!! ;)

  8. Hristos a inviat!!

    Imi ploua in gura dupa ciorbita asta! Desi am mancat la maica-mea cat pentru doi, tot mai vreau!!

  9. Delicioasa,imi place cu muuult zarzavat!Pupici

  10. Eu nu am facut ciorba de miel asa ca maine voi fi la tine la masa.

  11. Ce buuun!!!!! Si aici in Italia se useaza mielul de Paste:)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>