Prajitura de post cu nuca de cocos

Dupa cum sincer am recunoscut, obisnuita fiind sa gatesc mai mult mancaruri pe baza de carne, cu cateva exceptii nu prea as sti ce sa incropesc pentru o zi de post. Cu atat mai mult un desert, o prajiturica ce se poate incadra in aceasta categorie.
Asa ca m-am pus pe studiat si in mod uimitor am gasit o multime de astfel de retete. Dintre toate mi-a sarit in ochi aceasta prajitura de post cu nuca de cocos a Laurei si am fost placut impresionata sa constat ca, in pofida neancrederii in ceea ce putea sa iasa din cateva ingrediente simple, rezultatul a fost nemaipomenit de bun si apreciat cum trebuie de degustatorii mei de dulciuri…

Ingrediente (pentru o tava de cca 30/28):
-100 g fulgi de cocos,
-o cana de faina,
-o cana de zahar,
-o cana de apa,
-o jumatate cana de ulei,
-o ligura de cacao,
-un praf de copt,
-3 plicuri zahar vanilat (sau o esenta vanilie),
-coaja rasa de la o lamaie,
Preparare:

Prepararea este extrem de simpla si anume se pun intr-un castron cocosul cu zaharul, praful de copt, aromele si se amesteca cu o lingura dupa care se toarna ingredientele lichide, faina si se mixeaza usor sau se foloseste un tel. Compozitia rezultata trebuie sa aiba consistenta unui aluat de chec.

Se imparte compozitia in doua si jumatate se amesteca cu lingura de cacao. Intr-un vas uns si tapetat (sau hartie de copt) se aseaza compozitia neagra apoi cea alba si se da la cuptor care a fost incalzit dinainte.

Se coace cca 30 min sau, pentru siguranta pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a racit se taie in patrate cu latura de 3-4 cm si se pudreaza cu zahar. Initial am avut intentia sa fac  glazura de cacao, fapt pentru care am si pus partea neagra jos si cea alba deasupra dar cum lucrurile s-au “precipitat” prajitura a fost mancata ca atare.

Prajitura de post cu nuca de cocos este foarte aromata, puternic parfumata de vanilie si lamaie cu o textura moale si racoroasa…

33 Comentarii

  1. Pai daca e de post, ma prezint la tine, ca astazi sint fetita cuminte ca e vineri… Pupici si nu plec cu mina goala, sustrag doua patratele ca sa le servesc la cafea… Pupici !
    PS::: cum merge scoala, ca pe mine sistemul de invatamint de aici, mi-a adus un fir de par alb, deocamdata… urmeaza altele…

  2. Deci arata superrr!!!
    Musai trebuie incercata…
    O zi buna iti doresc!!!!

  3. Dana Cristea says:

    Arata incredinbil de bine, o s-o incerc si eu saptamana viitoare, felicitari!!! Te pup!

  4. Adela Zilahi says:

    Am sa fac si eu cu nuca de cocos, ti-a iesit foarte bine. Eu inlocuiesc apa, cu apa minerala, am facut miercuri niste briose de post foarte pufoase, chiar am fost uimita, am zis ca nici cu oua nu ieseau asa pufoase! :) M a servesc de la tine, azi nu am facut nimic dulce! Te pup!

  5. Fancy Cake says:

    Arata minunat!

  6. Am nimerit la fix ptr o prajiturica si-o ceasca de capuccino! :) Pupici

  7. lauralaurentiu says:

    Frmoasa foc, felicitari!

  8. Eu nu tin post dar prajitura ma tenteaza,arata foarte bine!Pupici!

  9. Licuta Marin says:

    Mmm, tare buna!!!Ma autoservesc:))Pup!

  10. Cristina says:

    Crezi ca se supara cineva daca ma servesc si eu? Arata ff bine, nu ma pot abtine! Pup

  11. excelenta prajitura! te pup

  12. Ramona Alina says:

    Aratã super si pare tare usor de pregãtit:)

  13. Looks very delicious yammmy!!Nu tin post dar prajitura arata tare delicioasa…cocos-choco=hmmm.pupxoxo.

  14. Arata tare bine si sunt sigura ca are un gust tare bun , daca e cu nuca de cocos…
    Te tzuc Teo !

  15. Tare bine arata! pup

  16. alinutzika says:

    arata tare bine!

  17. Mare Maria says:

    Chiar deca s-a folosit doar ingrediente simple, a iesit o minunatie de prajitura:)!!!!Pupici:X

  18. catkitchen says:

    Daca e cu nuca de cocos , sunt prezenta !!!! ;) O duminica superba iti doresc !!!

  19. Foarte frumoasa prajitura!

  20. maria mihalache says:

    Trebuie neaparat testata.
    Duminica placuta!

  21. ophelia1983 says:

    arata genial! nici nu zici ca e de post! imi pare tare pufosica! duminica frumoasa iti doresc!

  22. Impecabila!
    O facusem si eu anul trecut de doua ori dar am uitat de ea. Multumesc ca mi-ai readus-o-n prim plan ;)

  23. Claudia Mic says:

    Sigur o voi incerca!

  24. Arata spectacular, o trec pe lista, musai s-o incerc! puup

  25. imi poti spune te rog cam de cat e cana pe care o folosesti?? Mersi muult!!

  26. TeoBucatar says:

    Ada,cana normala de 250 ml

  27. Mmmm cat de bine arata!Reteta asta trebuie sa ajunga la mama :)

  28. La ce temperatura se coace? Care sunt dimensiunile tavii (sau ce grosime sa aiba aluatul in tava inainte de a-l pune la copt? Multumesc.

  29. Chiar daca este de post,nu numai ca arata tare bine,dar cred ca este si tare buna!
    O zi minunata!

    • Chiar acum am pus prajitura la cuptor, si daca coapta este la fel de buna sau chiar mai buna decat aluatul crud, atunci cred c-o sa se termine in 2 min. Eu la reteta am mai adaugat si o lingura de seminte de in macinate si am pus prajitura in Dry Cooker la cuptor fara sa-l ung cu ulei sau altceva. Pofta buna!

  30. TeoBucatar says:

    Anca,dmensiunile tavi sunt specificate in reteta!Coacerea se face ca la orice chec,adica,cuptor bine incalzit,10 min foc mediu(cca180 C)ca sa creasca frumos dupa care se reduce focul sa se coaca in profunzime

  31. Foarte bine tetaliat si clar Teo! O prajitura gustoasa si simpla arata atat de bina, nici n-ai zice ca e de post! ;)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>