Negresa de post

Negresa de post este o prajitura care nu se deosebeste cu nimic de un dulce obisnuit si care, pe deasupra este foarte usor de facut, rezultatul fiind sigur si pentru incepatorii in ale bucatariei…

 Ingrediente:
-o cana de zahar,
-o cana de apa,
-o cana de gem (caise, prune, etc),
-1/2 cana de ulei,
-2 plicuri zahar vanilat,
-coaja rasa de la o lamaie,
-3 linguri cacao,
-un praf de scortisoara,
-o cana de nuci tocate grosier,
-un plic praf de copt,
-un praf de sare,
-3 cani de faina,
Preparare:

 Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si cele trei linguri de cacao. Celelalte ingrediente se pun pur si simplu intr-un bol si se amesteca cu o lingura sau spatula pana se topeste zaharul.

Se incorporeaza apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua, se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se niveleaza bine.

Se da la cuptorul preancalzit pentru 30-40 min incercandu-se cu ajutorul unei scobitori daca este coapta.

Dupa ce s-a copt se lasa sa se racoreasca si se taie in cuburi care se pudreaza cu zahar sau se poate face o glazura din cacao, zahar si margarina.

Negresa de post este o prajitura de o consistenta usor cremoasa datorita gemului, desavarsita de prezenta nucilor si cu puternica aroma de lamaie  si vanilie…

29 Comentarii

  1. Un desert de post, langa tocanita mea de post… Eu cred ca trebuie sa servim pranzul impreuna, dar sa aduci toata tava de prajituri cu tine! Pup

  2. E de post ?! Trimite si la mine, ca vad ca ai facut suficient de multe cuburele…yamiii… Pupici !!!

  3. N-am mai mancat de vreo 7-8 ani, dar imi amintesc ca e asa de buuuna! Am notat si eu reteta, trebuie sa o incerc pe viitor, arata super bine! Pupici!

  4. Tare frumos arata si imi place negresa sub orice fel. pup

  5. Ai dreptate,la fel de buna ca cea „de dulce”.Mie imi plac oricum,delicioasa!Pupici!

  6. foarte bine arata negresa ta!!!si daca e de post atunci e perfecta!Pupici!

  7. DiaMar bucatari galbena says:

    Bucatica aceea este pentru mine?Daca da,atunci ma bucur ca tare buna si frumoasa este.Pupici multi!

  8. Imi place !! Prezentarea superba!! Pupici fetelor!!

  9. Ce bine aratã totul! pupici:)

  10. Buna idee…in week-end o sa ma viziteze niste prietene „postitoare” asa ca am notat-o…ms!

  11. Ce dulcegarie grozava !!! ;)

  12. Am numarat cubuletele…si vad ca mai prind si eu una:))!!!!!Imi place:X!Pupici

  13. ieri am primit reteta pe mail…vazut, placut, facut :D este super buna. daca as putea ti-as arata si poze (blogul meu inca nu este gata) multumesc de reteta

  14. foarte bine arata! as minca cu placere o bucata mare:)

  15. Super prajiturica!

  16. Un dulce de post delicios! ;-)

  17. Asa facea si mama mea negreasa. Super buna!
    M-a surprins placut sa o gasesc la tine pe blog.

  18. Mmmm… buna prajiturica :))) merge de minune acum, in post !

  19. Madalina says:

    Hmmm… interesant deliciu pt post!! Ce dimensiuni avea tava dv?

  20. ana maria says:

    o rugaminte ce gramaj are cana

  21. nu e cam multa faina?o zi superba

  22. Arata f bine, cu siguranta am sa o incerc si eu.
    Pot inlocui apa cu lapte de soia?

  23. mariana says:

    Am Incercat si eu reteta si este super buna dar mi’a iesit un pic uscata..puteti sa ma sfatuiti in privinta asta?

    • TeoBucatar says:

      Mariana, nu exagera cu coptul si mie mi se intampla sa o tin prea mult la cuptor. Alta cauza poate fi faina necernuta si pastreaza aceeasi masura(aceeasi cana)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>