Ghiveci de legume

Ghiveci de legume –  o mancarica extraordinar de usoara si de savuroasa, o garnitura foarte buna sau pur si simplu o mancare de post satioasa si sanatoasa…

Ingrediente:
-2 cepe medii,
-un morcov mare,
-o telina mica,
-2 cartofi,
-un dovlecel mic,
-o mana boabe de mazare,
-o mana pastai de fasole,
-un ardei gras rosu,
-o vanata mica (optional),
 -3 linguri de ulei,
-sare,
-piper boabe,
-3 linguri pasta de rosii (sau o cana  pulpa de rosii),
-un praf de cimbru uscat,
-patrunjel verde,
Preparare:

Se spala, se curata legumele si se toaca marunt ceapa, morcovul, telina se da pe razatoarea mare, dovlecelul se feliaza iar cartofii se taie in cuburi mari.

In cele 3 linguri de ulei se abureste ceapa si cartoful adaugand si cateva linguri de apa. Se adauga apoi restul de legume si se lasa sa fiarba cu vasul acoperit pret de cca 5 min.

Se potriveste de sare, se adauga pasta de rosii diluata in 200 ml apa, se adauga cimbrul si  piperul boabe si se da la cuptor pentru 20-30 min pana se evapora lichidul.

Se serveste cu patrunjel verde tocat.

Ghiveciul de legume se poate prepara si in alte combinatii adica se poate folosi varza, conopida, vanata, etc, aceasta explozie de arome si gusturi naturale ramanand la fel de savuroasa si incarcata de prospetimea legumelor…

Etichete:

19 Comentarii

  1. Daniela says:

    Numai bun acum ca e post… Am ochit ca ai rosioare cherry proaspete, eu am doar congelate… facem schimbul ?! Pupici si o saptamina minunata !

  2. Fancy Cake says:

    Eu sunt acum intr-o pasa "legume" asa ca reteta pica numai bine!

  3. super delicios :*
    e mancarica mea preferata ;) Te pup

  4. In bucatarie cu Aziz says:

    Super bunatate!!!

  5. Antonina says:

    Ghiveci a tot mancat mama saptamana trecuta ;) Am gustat si eu putin, doar putin asa ca nu ma dau in vant dupa cartofii din el (pe motiv de kg luate in prostie in plus, nu de cartofi ci de sunculite).. da-i tare bun! pupici

  6. Ce dor imi e de un ghiveci.. Zilele astea ma pun pe facut! Pup

  7. Arata super! Nu refuz o portie :)

  8. Andreea-Elena C. says:

    imi place mult, plin de legume! o garnitura/un fel sanatos si gustos:)

  9. maria mihalache says:

    Tocmai ma gandeam ca zilel astea sa fac si eu asa ceva dar deocamdata mananc de la tine.
    Pup si o zi si o saptamana minunata!

  10. Toate culorile la tine in farfurie. Super!

  11. DiaMar-bucataria galbena says:

    Foarte buna papica aceasta.Pup!

  12. Licuta Marin says:

    Bun tare!!!Nu am mai facut de mult, dar urmeaza in curand, ca tare mi-ai facut pofta!Pup!

  13. Mihaela - mykyduta says:

    minunat acest ghiveci in post.
    arata delicios!

  14. catkitchen says:

    Nu am mai facut de mult ghiveci , dar mi-ai dat o idee grozava !! ;)

  15. eu nu postesc,pentru ca sunt omnivora,deci si carnivora,iarea credinta mi-o manifest altfel,dar imi place aroma ghiveciului plin de legume bune !

  16. alinutzika says:

    si bun si sanatos!

  17. Claudia Mic says:

    Ce idee buna pentru o mancarica de post!

  18. maria elena says:

    Ce bun, frumos si de post, mmmmmmm, vreau o portie!

  19. Ghiveciul de legume, pentru mine este mîncare de 5 stele :D
    Il ador si în combinatie cu orez. Cre'ca are de a face cu sentimentalismul de pe vremea comunismului… îmi aminteste de tocana de legume la borcan, de la bacania din coltul strazii :D
    Delicios ghiveciul tau!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>