Ciorba cu afumatura

Post-post fratilor, dar sa nu ii uitam nici pe carnivori, din care cu siguranta  fac parte si eu! Tocmai pentru unii ca mine m-am gandit azi la o ciorba cu afumatura, consistenta si plina de colesterol, iertat imi fie pacatul asta.
De mare prezentare nu prea are nevoie ciorba asta, cunoscuta si arhicunoscuta, am sa va spun doar ca eu o fac  asa cum o stiu de la mama, asa cum o face ea in fiecare iarna, cu ciolan de porc scos din afumatoarea proprie. Zis si facut…

Ingrediente

  • un ciolan afumat (merge si costita)
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • un morcov
  • un patrunjel mic
  • o bucata radacina de telina
  • un ardei rosu
  • un cartof
  • o mana mazare
  • o mana fasole verde
  • o bucata buna dovlecel (nu e nici o tragedie daca nu aveti la indemana)
  • zeama de varza murata dupa gust (bors, etc)
  • o ceasca pulpa rosii
  • patrunjel verde

Preparare

  1. Taiati, spalati in apa calda ciolanul si puneti-l la fiert in apa cat sa-l acopere. In acest timp curatati legumele si tocati-le dupa preferinta.
  2. In cele doua linguri de ulei si cateva de apa aburiti strasnic legumele. Eu calesc mai intai ceapa si cartoful dupa care adaug restul.
  3. Dupa ce ati facut acest lucru si ati constatat ca ciolanul este bine fiert, se desarta legumele peste el si se lasa sa dea cateva clocote dupa care se adauga pulpa de rosii si zeama de varza dupa gust.
  4. Se mai fierbe pret de 7-8 min pana cand zeama de varza nu mai face spuma si se inchide focul.
  5. Se serveste cu patrunjel verde tocat.

20 Comentarii

  1. Mi-ai facut pofta de afumatura, asa ca ma autoservesc cu portia din farfurie, da ?! Pupici !

  2. Vai cat imi placeeee…cu zeama de varza! As manca toata ziua ciorbica ta!

  3. Ciorba mea preferata.
    Mi-ai facut o poftaaa!!
    Arata superrr!

  4. Gustoasa tare ciorba ta! pup

  5. Mare Maria says:

    Eu sunt inebunita dupa ciorbe:)!!!!de orice fel .Insa din pacate trebuie sa fac mai rar,pentru ca ceilalti cam slabut cu ciorbele.Dar la orizont apar primele raze de speranta (incepe sa le placa si celorlalti)asa ca nu imi pierd speranta! La final, coirbita ta este super gustoasa!!!!!

  6. Ce-mi plsce acrita cu zeama de varza ciorbita asta!Grozava!Pupici!

  7. Cine ar putea rezista?! Si mie-mi place rau ciorbita asta! pupici

  8. Adela Zilahi says:

    Am sa fac si eu in curand, pana atunci servesc de la tine! La multi ani mamico pe ziua de maine! Te pup!

  9. irinaririna says:

    Ciorba de afumatura e slabiciunea mea! Nu am incercat niciodata sa o acresc cu varza! De incercat reteta ta! Bine te-am gasit!

  10. fantezie in bucatarie says:

    yami,yami!!delicioasa ciorbica ta!Pupici!!

  11. DiaMar-bucataria galbena says:

    Este numai buna pentru carnivorii mei.Te pup si La multi ani!

  12. Cristina says:

    La multi ani, sa ai o primavara frumoasa, sa fii iubita si fericita!

  13. La multi ani si-un 8 Martie plin de iubire ! Te pupicim dulce !

  14. De 8 Martie, ginduri curate impletite din iubire, alaturi de un sincer La multi ani!O zi superba!xoxo.

  15. La multi ani de 8 martie!

  16. Claudia Mic says:

    Tu si sotul meu, care nu trece ziua fara sa rontaie ceva carnita.

  17. maria mihalache says:

    Ce bol frumos si ce bunaciune de ciorba!
    Seara frumoasa de ziua femeii!
    Pup!

  18. LauraAdamache says:

    La Multi Ani, scumpa mea!! Sa ai o primavara minunata, plina de dragoste si impliniri!!

  19. Ce delizie de ciorbă!!!
    Bună seara și bine te-am găsit! M-am înscris o clipă-n urma pe pagina facebook a blogului tău ;) Mi-ar face plăcere dacă treci și u pe la mine:

  20. buliga mariana says:

    suuuper maine o sa incerc si eu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>