Costite in sos de mustar

Costite in sos de mustar! O friptura delicioasa de porc, zdravan rumenita si imbibata de aromele condimentelor pe care le-am folosit. Sosul de mustar se potriveste de minune la aceste costite impanate (ca de altfel la orice carne de porc).

Ingrediente(pentru cca 3 portii):
-cca 1500 g costite (scaricica) proaspete,
-3 linguri mustar clasic(iute sau cu hrean),
-o lingura boia dulce,
-o lingurita sare,
-3-4 linguri zeama de lamaie,
-o lingurita boabe coriandru,
-o lingurita seminte chimen,
-150 ml vin alb sec,
Preparare:

Spalati si taiati costita de porc sau o puteti lasa intreaga asa cum am facut eu crestand doar carnea in jurul coastelor pentru un aspect mai frumos. Taieturile se fac atat de adanci cat vreti sa se dezveleasca osul.

Se amesteca sarea, condimentele, boiaua si mustarul si se freaca bine pana se omogenizeaza. Se dilueaza cu zeama de lamaie si eventual cu una-doua linguri de apa ca sa se poata intinde bine pe suprafata carnii. Jumatate dim cantitatea de amestec se foloseste pentru a unge carnea iar cealalalta pentru sos. Indicat ar fi sa lasam carnea 2-3 ore sa se marineze si sa isi ia aromele din acest amestec.

Dupa ce s-a uns toata suprafata carnii cu acest amestec se lasa sa se odihneasca la rece macar 30 min. dupa care se da la cuptor intr-un vas tip de 10-15 min sa se coaguleze carnea si  sa se stranga in jurul oaselor.

Abia dupa aceea se dilueaza bine restul de amestec de condimente si mustar cu apa sau vin alb, se toarna in vas si se acopera. Se din nou la cuptor pana carnea este patrunsa si apoi se descopera vasul sa se rumeneasca bine. Se controleaza din cand in cand sa nu se evapore tot lichidul si la final sa ramana un sos usor legat.

Daca veti constata ca dupa primele 15 min de stat la cuptor costitele vor lasa prea multa grasime, scurgeti-o inainte de a adauga sosul pentru ca si asa carnea va continua sa lasa grasime in continuare.

Daca doriti un sos mai gros il puteti ajuta in ultimele minute de stat la cuptor cu o lingurita de faina diluata bine cu apa.

Desi costitele cu sos de mustar nu sunt prea fotogenice sa nu imi spuneti ca nu veti pica in extaz cand veti manca aceasta fripturica si veti intalni aroma surprinzator de placuta a boabelor de coriandru si mai ales a semintelor de chimen…

24 Comentarii

  1. Adela Zilahi says:

    Prima venita, prima servita, nu? Arata super bine!! Pup!

  2. Oh, daa! Tare bine arata si chiar mi-e pofta de o asa fripturica! Nu vrei un musafir la masa? :)
    Te pup!

  3. arata foarte bine!pupici

  4. In bucatarie cu Aziz says:

    Grozac Teo ,grozav!!!!

  5. Apetisanta fripturica asta! Desi mananc carne mai rar, as pofti la o bucatica.

  6. Deja ma imaginez ca prind cu dej'tu de-o bucata de os si bag in gurita… si pe partea cealalta iese curata, curata… fara urma de carnita… Ce sadica sint si cum imi fac pofta … Pupici !!!

  7. alinutzika says:

    o bunatate de mancare!

  8. Asta da porc nenicule! ;) Imi ploua in gura, parol!!

  9. http://gatimimpreuna.blogspot.com/ says:

    arata demential

  10. Faina combinatia! Acum tre` sa caut costite! :) Pupici

  11. Unde-i porc si mai ales asa delicios,e de mine!Grozav!Pupici!

  12. Fancy Cake says:

    Woooow!Like, like, like….
    Delicios!

  13. Arata tare gustoase! yumy! pup

  14. Licuta Marin says:

    Mmm, nu mai zic nimic:)Vin la masa;)!Pupici!

  15. Super apetisanta!!!!
    Imi place mult!

  16. DiaMar-bucataria galbena says:

    O trimit pe Diana la tine la masa.O primesti?Te pup!

  17. What an amazing meal! And such a beautiful presentation!

  18. Nicoleta - Agenda di Nico says:

    Trebuie sa fie o bunatate ..imi place tare mult cum le-ai facut! Copiez reteta ;-) ..o zi buna!

  19. fantezie in bucatarie says:

    vorba Simonei…acum sa ma apuc sa caut costita :)Ca deobicei o prezentare super!!

  20. Mare Maria says:

    Intradevar…un adevarat festin:)!!!!O fripturica pe cinste:)Pupici:x

  21. Mmmm…BUN TARE.

  22. Ramona Alina says:

    Pe gustul meu!yumm:)

  23. wow…ce bine arata!

  24. Arata suuuper apetisant!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>