Rulouri de lasagna

De mult timp voiam  sa fac niste rulouri de lasagna pentru ca aspectul lor ma incanta mai mult decat o lasagna in foaie si in acelasi timp voiam  o altfel de umplutura, mai usoara decat cea clasica, cu carne tocata…

Ingrediente:
-10 foi lasagna,
-150 g sunca slaba,
-100 g branza rasa,
-1oo g parmezan ras,
-sos bechamel din 1/2 l lapte,
-piper alb macinat,
-sare,
Preparare:

In primul rand preparati sosul bechamel ca aici, si dupa ce ati inchis focul adaugati doua linguri de branza rasa, doua de parmezan si potriviti dupa gust de sare si piper.

In 2 litri de apa cu sare dati in clocot, se fierb 5 min foile de lasagna, atat doar cat sa se inmoaie si sa poata fi rulate. Ca sa nu se lipeasca intre ele fierbeti max 2-3 foi odata.

Scoateti foile pe un platou uns cu putin ulei si dupa ce s-au racorit putin  ungeti cu sos bechamel, presarati-le cu branza si parmezan ras apoi asezati felii de sunca taiata betigase dupa care rulati lejer si asezati intr-un vas termorezistent uns cu unt sau cu 2-3 linguri de sos bechamel.

rulouri lasagna

Turnati deasupra restul de sos,  presarati rulourile de lasagna cu restul de branzeturi rase, acoperiti vasul si dati la cuptorul incalzit dinainte.

Dupa cca 30 min descoperiti vasul si lasati sa se rumeneasca putin deasupra.

Asta-i tot despre aceste rulouri de lasagna, care dupa cum vedeti nu sunt dificil de facut, sunt gata portionate, sunt destul de aspectuoase si pot fi prezentate mai usor decat o felie de lasagna…

29 Comentarii

  1. Super! Foarte buna ideea. Am sa fac si eu.

  2. Dana Cristea says:

    wow!!! ce bine arata!!!! vreau si eu!!pup

  3. Sa stii ca mi-ai facut o mare pofta!…arata demential!

  4. Adela Zilahi says:

    Cred ca sunt tare delicioase! Arata foarte bine! Pupicei!

  5. ce idee buna! noi tot rulouri de paste am servit :))

    pupici!

  6. Organizari evenimente says:

    Cat de bine arata!! :D Intr-adevar mult mai usoara decat lasagnia clsica si mult mai gustoasa as spune eu. :)

  7. Papa buna si pe gustul familiei mele… pacat ca nu stai mai aproape, ca te vizitam si-mi trecea pofta de lasagna… Pupici !!!

  8. Fancy Cake says:

    Super idee! O sa o punem si noi in practica!

  9. Super tare ideea!!!!! O voi pregati si eu!

  10. Licuta Marin says:

    Faina reteta!!!Imi plac mult pastele si am trecut-o pe lista:)Pup!

  11. DiaMar-bucataria galbena says:

    Sunt foarte frumoase rulourile tale.Pup!

  12. Cat sunt de bune! Acum vre-o luna am facut si eu, doar ca am pierdut pozele :) Pana atunci ma servesc de la tine! Pupici

  13. Yum yum yum … ma uit de 2 minute la poze si mooor de pofta! Arata senzational!!

  14. gand la gand…am facut si eu azi lasagna, dar a mea e cu spanac:)
    ce ai facut tu acolo seamana taaaare bine cu canelloni…si e gustos rau1

  15. catkitchen says:

    Grozava ideea ta !!! Bravoooo!!

  16. arata f bine!

  17. Ce idee grozava! Super!

  18. maria mihalache says:

    Minunata ideea ta,imi place.

  19. Chiar ingenioasa idee!Bravo.

  20. fantezie in bucatarie says:

    eu fac destul de des lasagna, e un fel de mancare preferat de toti din familie! asa ca rulourile astea tb sa le incerc neaparat sunt pe gustul nostru!Pupici!!

  21. Arata extraordinar de apetisanti cannelloni astia!

  22. fantezie in bucatarie says:

    P.S. Teo, te asteapta un premiu la mine!!Pupici!

  23. Ramona Alina says:

    Simplu si delicios, pup:)

  24. Mare Maria says:

    Faina reteta!!!Imi plac mult pastele si am trecut-o pe lista:)Pupici:x

  25. si mie imi place ideea!

  26. Cu siguranta deliciosi!Pupici!

  27. Foarte fumoase! Salivez numai cand ma gandesc ce gust or fi avut:) Pup!

  28. Ramona Alina says:

    Am un premiu pt tine la mine pe blog, te astept sa-l ridici:)

  29. Boabe de Cafea says:

    Foarte fain arata! Eu am facut acum ceva vreme caneloni cu branza si carne tocata. Pe atunci nu aveam blog. Acum mi-ai adus aminte ca nu am mai facut de un secol :P
    Pupici!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>