Ciorba de peste

Ciorba de peste este o ciorba usor de facut, usor de digerat dar extrem de gustoasa pentru cei care plac acest gen de carne. Ideal ar fi sa avem doua-trei feluri de peste, ca la o adevarata ciorba pescareasca dar cum nu avem Delta acasa merge de minune si cu un singur fel. Cel mai adesea eu folosesc crapul si fitofagul de la care folosesc capul, coada, eventual sira spinarii dupa ce am scos cele doua bucati de file.

Ingrediente:
-un kg peste,
-o ceapa mare,
-un morcov,
-o  radacina mica de pastarnac,
-o  radacina mica de telina,
-2-3 rosii bine coapte (sau din bulion),
-o cescuta de orez,
-2 linguri ulei,
-sare,
-zeama de varza (bors, otet, zeama de lamaie),
-patrunjel verde,
Preparare:

Se curata in primul rand pestele de solzi, intestine, branhii, se spala bine si se taie in bucati potrivite.

Zarzavatul se curata, se spala dupa care se toaca foarte marunt sau se da prin razatoarea mare si  se pune la innabusit in cele doa linguri de ulei si cateva de apa. Cand s-a inmuiat putin se adauga cca 3 litri de apa si se lasa sa fiarba 10-15 min .

Se pun apoi rosiile tocate sau date si ele pe razatoare si zeama de varza, dupa gust. Se lasa sa dea cateva clocote si se adauga orezul spalat apoi bucatile de peste si se lasa sa fiarba la foc mic inca vreo 10-15 mim, nu mai mult pentru ca pestele sa nu se sfarame.

Se inchide focul si se drege cu o mana de patrunjel verde tocat marunt.
Dupa cum va spuneam, simpla si delicioasa aceasta ciorba de peste facuta special parca sa va delecteze simturile…

Etichete:

25 Comentarii

  1. Fancy Cake says:

    Aceasta ciorbita este una din preferatele mele!

  2. Eu nu ma dau in vint dupa ciorba de peste, dar cind vad poza cu farfuria, imi vine sa intind mina cu lingura proprietate personala si sa gust din ea… sigur e delicioasa… Pupici de la fete !!!

  3. Nici eu nu-s mare fan dar arata super super bine! De gustat sigur as gusta:)

  4. super buna!!!

  5. Ciorba de peste nu am facut niciodata pentru ca nu ar manca-o "familionul" , dar eu as incerca .Arata asa de bine .

  6. eu sunt mare fan ciorba de peste!

  7. Cea mai buna ciorba de peste este cea facuta din cel putin 3 specii de peste mic.. Asa spun pescarii! Mie-mi place ciorba de peste din ala mare, ca nu are oase :) A ta arata foarteee bine! Pupici

  8. Bucate apetisante says:

    Eu zic ca e buna ciorba de peste.Am facut si eu odata anul trecut si ne-a placut.
    Si cu smantanica…mmmmm bun de tot!

  9. E una din preferatele mele,am crescut cu ea!Arata minunat ciorbita ta!Pupici!

  10. Mare Maria says:

    Este binevenita ciorba ta!Sunt un mare fan ciorba de peste, dar din pacate numai mie imi place.In plus arata foooarte bine!!!Pupici:x

  11. Licuta Marin says:

    Mmm, nu refuz asa bunatate de ciorbita:)!Pup!

  12. catkitchen says:

    Si preferata mea este !!!! Mi-ai facut o pofta !!!

  13. Arata tare bine!M-ai convins cred ca incerc si eu!

  14. alinutzika says:

    nu am mancat niciodata! Arata minunat!

  15. Ramona Alina says:

    Delicioasã!pupici:)

  16. maria mihalache says:

    Facem schimb de peste….hihihi.
    Pup si seara frumoasa!

  17. astazi am facut ciorba de peste si a fost o bunatate

  18. Bunatate de ciorba mi-a iesit! Felicitari tie si …mie! :)

  19. Astazi am fost in Piata Obor si am “prins” un crap de aproximativ 2 kg…destinatia…ciorba! Imi place cum suna reteta mai ales ca asa o facea si bunica mea la tara.Imi lasa gura apa de pe acum,insa eu folosesc pe langa clasicul bors si zeama de corcoduse…este genial…va recomand cu caldura

  20. Sarea cand se pune ?

    • TeoBucatar says:

      Pai, Catalin, daca vorbim de zeama de varza care are sare din start, este logic ca vom potrivi la sfarsit gustul ciorbei

  21. O intrebare am si eu. Daca as vrea sa fac aceasta CIORBA,DAR CU CAPATANI DE CRAP,CUM AS PUTEA PROCEDA?

    • TeoBucatar says:

      In acelasi fel, Madalina! Doar ca trebuie sa scoti branhiile si sa cureti bine capatanile, eventual sa le tai daca pestele a fost mai mare. Deasemenea la baza capatanii exista un os plat acoperit cu o membrana care se desprinde destul de usor si care are gust amar

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>