Snitel de porc

S-a deschis sectiunea „ce vom face cu porcul de anul asta”! Ce mancaruri rapide si gustoase putem face cu acest tip de carne, nelipsit la noi romanii, mai ales in perioada aceasta a anului…
Snitel de porc – o friptura la tigaie foarte versatila, usor de asociat cu diverse garnituri si foarte simplu de facut…

Ingrediente:
-cca 400g pulpa porc,
-2 oua mici,
-3 linguri faina,
-3 linguri pesmet,
-sare,
-piper macinat,
-ulei pentru prajit,
Preparare:

Se spala carnea si se curata de pielite si tendoane cat mai bine altfel snitelul se va strange la prajit. Carnea se taie perpendicular pe fibra, in fasii subtiri de un deget.

Carnea taiata astfel se va bate mult mai bine iar snitelul va fi mai moale chiar daca nu am folosit o carne de animal foarte tanar.

Se bat bucatile de carne cu ciocanul de snitele sub folie de plastic (ca sa nu murdarim toata bucataria!) in scopul de a fragezi carnea.

Se sareaza si se pipereaza bine (piperul da gust foarte bun snitelului) apoi se trece fiecare bucata prin faina de grau, pe ambele fete. Se scutura surplusul de faina si se da snitelul prin ouale batute apoi prin pesmet.

Se prajesc in ulei incins pana devin aurii, intorcandu-se pe ambele fete si se servesc calde cu diverse garnituri: salate, piure de cartofi etc.

Pentru un snitel de porc reusit se poate folosi untura de porc, asa cum prevede reteta originala, sau amestec de ulei cu untura in cantitati egale insa eu prefer varianta aceasta de prajire, numai in ulei. Untura o folosesc in  speta cand fac de vitel deoarece carnea este mai fada.
Pofta buna !

Etichete:

28 Comentarii

  1. Imi place foarte mult, imi place prezentarea !

  2. TeoBucatar says:

    Multumesc mult Mire!o zi buna!

  3. Dana Cristea says:

    super prezentare!!!!te pup :*

  4. TeoBucatar says:

    Pupici Dana,mersi:)

  5. DiaMar-bucataria galbena says:

    Foarte gustos si frumos prezentat.Pupici multi!

  6. Delicios si super prezentat,pupici!

  7. In bucatarie cu Aziz says:

    Ok eu aduc desertul ,da cum sufletul ai reusit sa faci piureul ala sa stea asa,l-ai facut cu laserul?!superba prezentare,pup o zi frumoasa!!

  8. TeoBucatar says:

    Multumesc Flory!O zi buna!

  9. TeoBucatar says:

    Fara laser Mona!Doar o jumatate de forma patrata:)

  10. Prezentarea este de revista! Pup

  11. maria elena says:

    Morrrrrr Teo, ce poza faina!!!!!!!!
    Doamne ce talent ai, nu pot decat sa te felicit iar. Te pup.

  12. Adela Zilahi says:

    Prezentarea e wouww, imi vine sa mananc tot de acolo! Pupici!!

  13. Mmmm.. foarte bun! Sincer mie`mi place mai tare snitelul din care de porc, decat de pui. Pupici

  14. Eu ma autoinvit acasa la tine, nu ca n-as sti sa fac snitele, dar daca nu am porc, ma duc la prieteni, nu ?! Pupici si acum ma ling pe botic…

  15. Ce bine arata, ai tot manca bucate asa frumos prezentate. Adevarat talent!

  16. Da,daaaa !
    Porcarii ,s-a deschis sezonul la porcarii . :))
    Doar ca tu le faci artistic de tot .
    Pup.

  17. Arata de revista!

  18. Mda, asa cum arata la tine in farfurie, vreau si eu o bucatica :p

  19. alinutzika says:

    faci poze perfecte! felicitari!

  20. TeoBucatar says:

    Pupicei fetelor!Va multumesc!

  21. Foarte frumoasa prezentarea.Bravo.

  22. catkitchen says:

    totul e perfect !!!!

  23. Oare cum am putea face ca toata carnea dintr-un porc sa fie buna numai pentru snitel….?
    Este mancarea mea preferata.
    Felicitari pentru prezentare .
    Te tzuc !

  24. Mare Maria says:

    Chiar ieri am preparat snitel cu pesmet(fiica mea ii spune snitel crocant)dar nu am apucat sa servesc decat o bucatica mica(a trebuit sa plec la servici) si daca nu este cu suparare as servi inca unul de la tine…….Pupici:x

  25. arata fantastic de bine! te pup cu drag!

  26. Un snitel as papa si eu, mai ales asa rumen…yum yum!!

  27. imi place foarte mult prezentarea.Arata foarte bine , dar as vrea sa stiu de ce mie nu imi iese snitelu asa crescut?

  28. TeoBucatar says:

    Dai prin faina snitelul,apoi prin ou bine batut(cu sare si piper) si dupa aceea prin pesmet sau faina.Poti repeta operatiunea daca vrei sa fie mai crescut,cum zici tu.Uleiul trebuie sa fie bine incins.Musai sa iasa:)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>