Salata de boeuf

Salata de boeuf este o salata obisnuita, nelipsita de pe mesele romanilor la zi de sarbatoare, ea facandu-se, probabil in aproape fiecare casa. Poate de aceea are si o multime de variante: cu carne de vita (reteta originala de unde i se trage si denumirea), pui, curcan, cu telina, cu sau fara mazare, cu sfecla rosie etc. asa ca varianta originala a suferit si sufera numeroase modificari…
Puteti de asemenea sa jonglati cu cantitatile dupa cum vreti sa iasa salata, mai dulce sau mai acra…

Ingrediente (pentru cca 6 portii):
-400 g carne vita (piept pui),
-300 g cartofi rosii,
-200 g morcov,
-200 g mazare (optional),
-200 g gogosar acru,
-200 g castraveti in otet,
-150 g maioneza (prepararea o gasesti aici ),
-sare,
-piper (optional),
Preparare:

Carnea se spala si se  fierbe in apa cu sare, eventual cu adaos de condimente, adica o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Legumele se curata, se spala si se fierb in apa cu sare (eu le fierb separat, nu impreuna cu carnea).

Dupa ce s-au racit se toaca totul  marunt, inclusiv gogosarii si castravetii. Acestia din urma se pun la scurs intr-o sita (nu se storc) ca sa nu lase multa zeama si sa inmoaie maioneza.

Se amesteca intr-un vas mare legumele si carnea tocate in cubulete si se adauga maioneza din care opriti si pentru ornat. Maioneza este un alt ingredient la care puteti umbla, adica sa o reduceti pe cat posibil (folositi doar cat sa “lege” ingredientele), avand in vedere ca nu este foarte sanatoasa…

salata de boeuf

Aceasta este salata de boeuf. Daca scoateti carnea din reteta veti obtine salata a la rousse, la fel de buna ca si salata de boeuf.

Tin minte ca mama respecta cu strictete reteta originala de salata de boeuf si nu voia nici in ruptul capului sa renunte la mazare, insa eu recunosc ca nu pun deoarece nu ne place…
Pofta buna !

Etichete:

50 Comentarii

  1. ador salata de boeuf si-mi place ca ai prezentat-o in cuburi decorate :)

    mi-ai facut pofta asa ca fug sa vad ce ingrediente am :)) sa trec la treaba! pupici

  2. ce bine arata! mie imi place mazarea, dar nici eu nu pun mereu. te pup!

  3. Alexandrina says:

    Imi place mult prezentarea!

  4. Ooo, ce prezentare frumoasa, reteta veche, prezentare elevata :)

  5. TeoBucatar says:

    Asta era si ideea Emily!Pupici si spor la treaba!

  6. TeoBucatar says:

    Eu nu pun niciodata Adnia dar sa nu spui la nineni ca e gresala:)

  7. TeoBucatar says:

    Multumesc Alexandrina!Pupici!

  8. TeoBucatar says:

    Multam Mihaela,asa este!

  9. Vai ce pofta mi-ai facut!!!
    Nici eu nu ma dau in vant dupa mazare…
    De prezentare nu mai zic…esti numaru 1

  10. TeoBucatar says:

    Multumesc Alynusa,pentru prezentare am facut-o:)

  11. Antonina S. says:

    E nelipsita de sarbatori.. !! Al meu o prefera cu multa mazare ;) Io cu multa maioneza ;) Arata minunat !!

  12. TeoBucatar says:

    Cred si eu ca iti place cu multa maioneza Anto,ca doar iti permiti:)

  13. Andreea Elena says:

    imi lace salata de boeuf, ai mei mai fac cu piept de pui … dar cea mai buna e cea cu carne de vita!

  14. Superba prezentarea, arhitectura curata! Aproape ca-ti pare rau sa o strici dar cand stii ce gustoasa este, n-ai incotro si trebuie sa gusti.

  15. TeoBucatar says:

    Andreea e adevarat ca reteta originala e cea mai buna!

  16. TeoBucatar says:

    Multumesc pentru "arhitectura" Vali!

  17. In bucatarie cu Aziz says:

    Arata de inghit in sec pana imi fac…:)si o prezentare de revista!!pup o zi frumoasa iti doresc!!

  18. Teo, ce te faci cu mine?…imi place atat de mult, ca nu-mi ajunge un singur cubulet!…si La multi ani!

  19. Sara & Miki says:

    Ce frumoasa prezentarea… bravo! Pup!

  20. TeoBucatar says:

    Multumesc Mona!O zi frumoasa si tie!

  21. TeoBucatar says:

    Viviana,doua cuburi pentru tine:)

  22. TeoBucatar says:

    Multumesc mult Sara!Pupici!

  23. Asa ceva mananc la orice ora din zi!

  24. Teo, sunt in stare sa mananc doar salata de boeuf cateva zile la rand. Superba prezentarea!

  25. TeoBucatar says:

    Cristina,Oana e foarte buna dar toata ziua nu merge ca face colesterolul …bum:)

  26. Ce prezentare frumoasa! Ai dreptate fiecare a adaptat reteta la gustul lui.. de ex. eu nu pun cartof.. nu`i place iubitului meu.
    Mi`ai amintit ca nu am mai facut de mult timp salata de boeuf.
    Pupici

  27. Mare Maria says:

    Salata de boeuf nr.1, este cea facuta cu carne de vita.Din partea mea ai un premiu special pentru aceasta salata:))))Esti the best!!!!!!!!Pupici:x

  28. TeoBucatar says:

    Oricum ramane o salata buna Simona.pupici!

  29. Ce prezentare impecabila! Bravo! :*

  30. Foarte buna…si foarte frumos prezentata!
    o seara frumoasa!

  31. Teo, ma uimesti in fiecare articol nou
    pozele si prezentarea devin din ce in ce mai bune :)
    Iar la reteta asta poftesc de vreo saptamana, acum ca am vazut cat de bine arata… nu o mai aman !

  32. Licuta Marin says:

    Super apetisanta si super prezentare!!!Arata ca o prajiturica!Pupici!

  33. Nicoleta - Agenda di Nico says:

    O ador! Super prezentata ..o sa-ti fur ideea!
    o seara buna!

  34. TeoBucatar says:

    Multumesc fetelor,va pup si va doresc o zi buna!

  35. maria mihalache says:

    Eleganta prezentare……nu am mai mancat de tare mult timp aceasta salatica minunata asa ca ma invit la tine la masa.

  36. Adela Zilahi says:

    Imi place tare mult! Salivez!!! Prezentarea e super tare! Te Pup!

  37. catkitchen says:

    cine nu adora aceasta salatica ? … e un deliciu !!!! …. nota 20 ptr prezentare !!!

  38. Minunata prezentarea! Iar despre salata n-are rost sa spun cat de buuna este, stim cu totii asta:) Bravo!

  39. Diana Ursache says:

    Imi place mult prezentarea (ca la toate preparatele de altfel..). Totul e minutios decorat..as vrea nu o portie, ci doua :)

  40. alinutzika says:

    arata foarte bine!!

  41. o sa o incerc si eu.

  42. Eu sunt cel care se ocupă, de regulă, cu prepararea salatei de boeuf. Toată lumea pînă acum e mulțumită, așa că voi continua să-mi fac "meseria". Forma pătrată pentru salată m-i se pare ingenioasă și mai, mai că aș încerca-o și eu. Prezentare excelentă !

  43. ffloarea says:

    e foarte buna si cu mazare

  44. ca sa fie si mai gustoasa aceasta salata ,este mai bine ca legumele sa se fiarba in supa in care afiert carnea.la legume as mai adauga un pastirnac si radacina de patrunjel fierte si 1,2 mere curatate de coaje si rase.

  45. roxana iuliana says:

    mama de obicei face si cu telina si cu pastarnac <3 :)

  46. imi place reteta….am facut-o si eu azi….mi-a iesit estraordinara,,,,eu am doar 12 ani

  47. imi dai te rog reteta de la oua umplute?

  48. Ce prezentare frumoasa!:)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>