Pilaf de orez

  Pilaf de orez – o mancarica rapida, usor de facut, satioasa dar si foarte sanatoasa in acelasi timp, motiv pentru care noi mamicile le-o pregatim destul de des copiilor nostrii…

Ingrediente(pentru cca 3 portii):-250 g orez cu bobul mare,
-3 linguri telina rasa sau tija marunt tocata,
-o ceapa medie,
-3 linguri morcov tocat marunt,
-3 linguri ardei gras rosu tocat,
-patrunjel,
-sare,
-piper,
-3 pulpe pui,Preparare:

Pulpele se spala si se curata, se sareaza si se pipereaza iar dupa aceea se prajesc pe toate fetele in ulei. Pentru varianta light se fierb pulpele in apa cu sare (eventual zarzavat, ceapa, morcov).

Se spala si se toaca marunt zarzavatul. Dupa ce se scot pulpele se scurge grasimea, oprindu-se 1-2 linguri si se abureste zarvavatul adaugand putina apa astfel inacat sa nu se arda ci sa fiarba usor, la foc mic.

Nu omiteti sa puneti telina pentru ca asa va iesi cel mai gustos pilaf, fara adaos de vegeta, delikat sau mai stiu eu ce legume deshitratate. Cand zarzavatul s-a inmuiat se pune orezul si se caleste pana absoarbe tot lichidul.

Alaturat, pe un alt ochi al aragazului se fierbe un vas cu apa (sau zeama in care au fiert pulpele).

Se desarta amestecul de orez cu legume intr-un vas termorezistent, se adauga cca 500 ml apa fiarta (zeama de pui) si se amesteca bine.

Se aseaza pulpele deasupra si se da la cuptorul incins pentru 15-20 min asa sa se rumeneasca pulpele. Se complecteaza cu apa daca este nevoie sa nu se usuce.

Orezul nu trebuie sa se fiarba de tot, pentru ca se va umfla si dupa inchiderea cuptorului in timp ce se raceste odata cu acesta.

Se serveste cu patrunjel  verde tocat marunt. Castravetii acrii merg de minune la acest pilaf de orez.
Pofta buna!

Etichete:

21 Comentarii

  1. Exact asta aveam si eu in plan astazi

  2. imi place tare mult pilaful!

  3. La cum arata, sigur e foarte gustos!

  4. Diana Ursache says:

    Sunt o fana a piolafului, iar modul de prezentare este super!

  5. Delicios pilaful tau!Pupici!

  6. Super prezentare!

  7. alinutzika says:

    foarte apetisant!

  8. Adela Zilahi says:

    Iaca, am venit acuma eu la masa! :) O portie si pentru mine, te rog!! Pup!

  9. In bucatarie cu Aziz says:

    Vin la tine in vizita!!:))delicios…pup o seara frumoasa!!

  10. DiaMar-bucataria galbena says:

    Eu nu sunt fan orez,dar copila mea l-ar manca mereu.Arata tare bine.Te pup!

  11. Rapid, gustos si frumos aranjat.

  12. daca este orez, nu lipsesc de la masa! Ca de obicei, o prezentare frumoasa. Te pup

  13. TeoBucatar says:

    Va pup fetelor si va multumesc pentru vizite!Sa aveti o seara linistita!

  14. catkitchen says:

    o grozavie pilaful si superb prezentat !!!

  15. Ana Maria Ciolacu says:

    Prezentarea este impecabila, poza la fel ! Bravo!! Pupicei. xoxo

  16. Ramona Alina says:

    yummy:)

  17. Bucate apetisante says:

    He,he, exact asta am facut eu azi.Dar preparat altfel si nu asa frumos aranjat. :)

  18. Inca o prezentare minunata! Pozele sunt minunate si sunt sigura ca si pilaful la fel! Pupici!

  19. Superba prezentare!

  20. Buna Teo, te astept cu drag la provocarea lunii decembrie "Dulce Romanie". Intra sa vezi cu ce ingrediente te provoc

    http://brindusascheaua.blogspot.com/2011/12/provocarea-lunii-decembrie-2011-dulce.html

  21. Mare Maria says:

    Am tinut cu tot dinadinsul sa mai trimit un comentariu(pt. ca primul nu a aparut)!Esti deosebit atat in retete cat si in prezentari:)))Pupici:x

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>