Strudel cu dovleac

Nu stii ca a venit toamna daca nu ii iei in seama bogatia, daca nu ii vezi culorile minunate si nu ii prinzi din zbor aromele de mere si gutui coapte…
Ieri am copt dovleac pentru toata familia si ca sa profit din plin am „turnat” si un strudel  imens cu acelasi material.
Mi-a iesit un strudel cu dovleac excelent avand in vedere ca dovleacul  a fost copt in prealabil si astfel gustul a fost pus in evidenta innainte de a umple foile de placinta…

Ingrediente:
-3/4 pachet foi de placinta,
-cca 300 g dovleac copt,
-3 linguri de zahar(optional),
-un varf de lingurita de scortisoara,
-100 g unt topit,
-2 oua,
-nuca macinata(optional),
-zahar pudra,
Preparare:

Cum foile sunt gata pregatite iar dovleacul copt, se trece la prepararea umpluturii, adica cu o lingurita se aduna miezul din feliile de dovleac pana se strang cca 300 g.

La miezul acesta se adauga 2 oua, 2-3 linguri de zahar daca vreti un strudel mai dulce si scortisoara dupa gust apoi se freaca bine compozitia sau se mixeaza putin pana devine cremoasa si usor de intins.

Se topesc la foc mic cele 100 g unt si se incepe a monta strudelul astfel:
-se pune o foaie de placinta care se pensuleaza bine cu unt topit, se intinde umplutura in strat foarte subtire si se presara nuca macinata daca doriti
-se repeta operatia pina se termina foile apoi se ruleaza si se unge cu unt.
Eu am presarat  si ceva mac si am dat la cuptor intr-o tava unsa.

In timp ce s-a copt strudelul am tot experimentat aceste ornamente care sper sa va placa dar asta este o alta poveste…

Acest strudel cu dovleac este, dupa cum se vede un strudel cu o umplutura uniform distribuita, discreta as putea spune, strudel care, cel putin la noi a fost apreciat si de cei care nu se prapadesc prea mult dupa dovleac…

29 Comentarii

  1. Super apetisant!!!!
    De prezentare nu mai spun,la inaltime ca de fiecare data!!!!!
    O zi buna!

  2. Delicios!!!!!! Il ador, tocmai am terminat unul. Felicitari pentru poze, imi plac mult!

  3. Ce poze superbe! Gustul stiu sigur ca e divin!

  4. catkitchen says:

    se vede cat e de excelent este ,si da, asa este , trebuie sa profitam din plin de minunatiile toamnei , si eu ador merele si dovleacul !!!!

  5. Vreau si eu vreo 2-3 felii, ca dovleac am in gradina, dar foi de placinta, nu cresc… dar nici in magazine nu gasesc… Te-am pupici si-ti doresc o toamna bogata, bogata…

  6. yum yum, preferatul meu!!!

  7. salut. gand la gand cu bucurie ( cum se zice), caci am facut si eu aseara placinta din foi cu dovleac si cu nuca. ai mei barbati ( unu mare si 2 mici) numai asa mananca aceasta placinta, si a iesit o nebunie. singura diferenta fata de ce ai scris este ca eu am dat prin razatoarea mare dovleacul si l-am undit in tigaie, apoi l-am intins pe foaie, am presarat zaharul si nuca macinata. Cred ca facuta din foi se innobileaza si devine mult mai fina.

  8. Foarte frumos. Architecturä curatä…

  9. DiaMar-bucataria galbena says:

    Ce bunatate ai pregatit,si arata asa de frumos.Te pup!

  10. arata foarte fain.
    excelenta prezentarea ta teo, imi dai fiori de fiecare data cand iti vad pozlele, frumoase tare

  11. Dana Cristea says:

    cum arata!!!!!!!!!!!!!!

  12. retete- ina says:

    ce bun,si arata extraordinar,mai ales cu ornament

  13. super reteta! am notat-o pt dovleacul meu care asteapta sa fie taiat!

  14. O bunanatate ce ai facut tu acolo.

  15. Bucate apetisante says:

    Ador strudelul cu dovleac,de o vreme incoace in fiecare zi mananc cate unul la servici. Desigur, facut de o patiserie locala. :)

  16. Fancy Cake says:

    Tare bun trebuie sa fii fost!

  17. Excelent arata, superbe pozele. Desi mananc dovleacul numai copt, as gusta putin din strudel, poate-mi schimb parerea.

  18. Strudel cu dovleac nu am mancat pana acum, dar mi`ai facut o pofta teribila de dovleac copt! Pozele sunt minunate! Te pup

  19. arata foarte bine!
    eu as manca dovleac in fiecare zi :)

    te pup

  20. Ce bine arata!!! Mi-ai facut o pofta maxima de dovleac <3
    Pupici, noapte buna!

  21. Arata, de îmi vine sa fug de acasa… spre tine! Unde spuneai ca stai? :D

  22. Teo, strudelul tau arata asa bine! Ai dreptate, dovleacul copt este si mai bun :)

  23. Ioiii…ce pofta mi s-a facut !

  24. fantezie in bucatarie says:

    my favorite!!!!!!!!!!!!!!!niciodata nu as putea refuza un astfel de deliciu!!!Pupici!!!

  25. se pare ca pentru mine n-a mai ramas nimic,dar pofta fu mare !!!!

  26. maria mihalache says:

    Pai daca este perioada dovleacul atunci hai sa profitam de bunaciunile pe care le putem "confectiona" din el.

  27. La noi in casa nu se obisnuieste dovleac, dar desertul tau arata asa de apetisant ca ma bate gandul sa-l incerc si eu!

  28. Extraordinar arata! Si cum pot sa arate pozeleeeeeee!

  29. tare norocosi sunt cei din familia ta.nu ne adopti si pe noi :D ca venim bucurosi,si scapam si de inundatii.
    pupici

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>