Sos bolognese

Sos bolognese, un sos care necesita ceva mai mult timp de fierbere fara a fi insa dificil de facut. Este un sos excelent pentru lasagnia sau paste de orice fel (ex..Spaghetti bolognese)…

Ingrediente:
 -o ceapa,
-un morcov,
- o telina mica (sau 2 tulpini),
-2 catei de usturoi,
-400g carne tocata de vita,
-50 ml vin alb sec,
-2 linguri pasta de rosii,
-2 linguri ulei de masline,
-sare,
-piper,
-oregano,
-busuioc,
-nucsoara(optional),
Preparare:

Zarzavatul se toaca foarte fin, eventual se da pe razatoarea mare pentru ca sosul sa iasa cat mai fin.

Se pune la calit ceapa in cele 2 linguri ulei de masline si se lasa sa se inmoaie fara sa se caleasca, adaugandu-se eventual 1-2 linguri de apa.

Se adauga restul de zarzavat si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 3-5 min, apoi se adauga carnea tocata, amestecandu-se sa se marunteasca bine in timp ce se coaguleaza. Se sareaza si se pipereaza, se stinge cu vinul si se lasa  la fiert pana se evapora lichidul.

Se adauga condimentele si pasta de rosii, se completeaza cu apa si se lasa la foc mic sa fiarba indelung (cca 2 -3 ore), completand cu apa ori de cate ori este nevoie.

Fierberea indelungata are ca scop intrepatrunderea aromelor asa ca la final va rezulta un sos foarte gustos deci sa nu neglijati acest timp chiar daca vi se pare usor exagerat…
Spor la gatit !

Etichete:

7 Comentarii

  1. Ce-as mai manca niste spaghete bolognese!

    Pupici, o zi senina sa ai!

  2. sincer eu nu il fierb atat de mult,cred ca motivul principal e lenea dar sa nu mai spui la nimeni :)).oricum e un sos delicios,si am sa incerc odata sa il fierb si eu cat scrie la carte.sper sa observ diferenta.pupici

  3. catkitchen says:

    Si eu as papa acum niste paste cu sosulet , ador orice fel de sos !!!

  4. Adela Zilahi says:

    Arata foarte bine si crec ca este un sos destul de parfumat, imi place combinatia!

  5. In bucatarie cu Aziz says:

    Super bun!!!!!!!!!

  6. maria mihalache says:

    Ce bun………..mmm.

  7. Este un sos pe care il fac si eu dar nu l-am fiert niciodata atat de mult si cu prima ocazie o sa incerc si eu. Din tot ce-am mai citit acesta este secretul aromei deosebite a sosului bolognese.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>