Sos Bechamel

Sosul Bechamel este baza multor sosuri albe, el fiind punctul de plecare pentru o multime de alte sosuri albe.
Este un sos foarte usor de preparat si poate fi folosit pentru lasagna, legume, carne, paste, gratinari etc.
Exista multe variante ale acestui sos, insa eu il prepar asa cum l-am invatat din carticica mea veche:)

Ingrediente:
-30 g faina,
-30-40 g unt,
-sare,
-piper macinat( alb sau negru),
-1/2 l lapte,
Preparare:

Faina si untul se infierbanta intr-o cratita, la foc mic, timp de 1 minut, avand grija ca faina sa nu se coloreze deloc. Se stinge cu laptele fierbinte, amestecandu-se continuu ca sa nu se formeze cocoloase.

Daca totusi „tragedia”s-a intamplat treceti sosul printr-o sita deasa in alt vas si continuati fierberea pana se leaga si obtineti consistenta dorita. La sfarsit se potriveste de sare si piper.

Sosul Bechamel poate fi imbogatit prin adaugarea de smantana, branza  sau cascaval date pe razatoare etc…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>