Prajitura cu nuca de cocos

ATENTIE! ACEASTA PRAJITURA CREAZA DEPENDENTA!

Dar dincolo de aceasta recomandare vreau sa va spun ca aceasta prajitura cu nuca de cocos nu trebuie sa va lipseasca de pe masa de sarbatori pentru ca este o adevarata nebunie, care va va cuceri… La noi este nelipsita de Craciun cu repetir clar de Anul Nou…

 Prajitura cu nuca de cocos este o prajitura cremoasa si delicata cu puternica aroma de vanilie, gustul ei fiind identic cu al bomboanelor Rafaello pe care noi le adoram…

Ingrediente:
Blat
pentru un vas de 30/20
-4 albusuri,
-150 g zahar,
-50 g nuca cocos,
-3 linguri de faina,
-un plic zahar vanilat,
Crema de vanilie
-4 galbenusuri,
-3 plicuri zahar vanilat,
-4 linguri de zahar,
-4 linguri de faina,
-200 ml lapte,
-250 g unt,
-o lingura nuca de cocos,
Crema de ciocolata
-200 ml frisca lichida,
-100 g ciocolata alba,
-o lingurita de unt,
Pentru ornat
-50 g nuca de cocos,
Preparare:

Sa nu va sperie insiruirea de ingrediente pentru ca prajitura cu cocos nu este deloc elaborata, necesita doar vreo doua ore pentru a beneficia de aceasta minunatie.

Incepem prin separarea oualor. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi cu zaharul pana obtinem o bezea bine legata dupa care incorporam faina si nuca de cocos cu o spatula, fara sa mestecam ci numai prin rasturnare.

Tapetam tava cu unt din belsug si apoi presaram cu faina si turnam acest blat in strat de cca 1 cm dupa care dam la cuptor( pe care l-am incalzit in prealabil).

Secretul meu la aceasta prajitura este urmatorul: dupa cum ati observat blatul este o bezea cu care se lucreaza mai greu pentru ca e foarte casanta.Ca sa nu ajungem in situatia sa rupem blatul este bine sa montam prajitura in vasul in care a fost copt blatul .La aceste cantitati eu coc prajitura intr-un vas termorezistent de dimensiunile amintite.

Blatul se lasa la cuptor pana se rumeneste doar putin deasupra ca sa nu devina si mai casant contolandu-se des. Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca complet.

Crema de vanilie se face mixand galbenusurile cu zararul si un plic de zahar vanilat pana ce se topesc cristalele iar amestecul se albeste putin.

Se incorporeaza bine faina si apoi se dilueaza cu laptele rece si se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa bine deoarece se mai inmoaie la adaugarea untului.

Se freaca untul cu celelalte doua plicuri de zahar vanilat si cand crema s-a racit complet se adauga treptat in unt mixand la viteza mica sau cu ajutorul unui tel. Eu am adaugat si in crema o lingura de nuca de cocos.

Pentru crema de ciocolata alba se rupe in bucatele tableta si se topeste pe baie de abur apoi se adauga untul se se lasa sa se raceasca foarte bine.

Frisca se bate spuma si in ea se adauga lingura cu lingura ciocolata rece pana se uniformizeaza complet.

Apoi se trece la montarea prajiturii cu cocos, asa cum am spus, in vasul in care am copt blatul si in care o vom taia.

Adica peste blat se toarna crema de vanilie, se niveleaza bine iar deasupra cea de ciocolata. Deasupra se trece cu un strat generos de nuca de cocos si se da la rece pana a doua zi.

Va recomand cu caldura aceasta prajitura cu nuca de cocos pentru sarbatorile care vin pentru ca este foarte potrivita, fiind o prajitura fina si delicata, cu puternica aroma de vanilie iar blatul se integreaza perfect cu aceste doua creme…

42 Comentarii

  1. Imi si inchipui gustul ei,salivez!
    Unde pui ca arata si foarte bine!

  2. Oh da, e clar prajitura mea preferata!!! Si clar creaza dependenta la cat de buuna este! Pupici!

  3. wow! tare mult imi place cocosul si deci, tot ce se poate face cu el!

  4. Daca m-ai amenintat ca creeaza dependenta, atunci ma autoservesc cu o felie, mai bine doua din prajiturica ta si ma duc sa-mi fac o cafea… Hmmm, buna, buna, gustoasa si aratoasa… Pupici !

  5. ce frumoasa, fina si delicata este! excelenta reteta :*

  6. Fancy Cake says:

    Cred si eu ca da dependenta:-)

  7. Andreea Elena says:

    e bun rau, mai ales ca e cu cocos!

  8. Prajitura aceasta arata atat de bine incat nu pot decat sa te felicit! Mi-am propus sa incerc multe retete, dar pe aceasta o voi incerca cu siguranta! Te pup

  9. Mare Maria says:

    Intradevar este o prajitura finuta si eleganta.In plus o ajuta si nuca de cocos.Chiar ieri am preparat un desert cu nuca de cocos si efectul este garantat.Am sa o trec pe lista mea de preparate.Pupici:x

  10. Dana Cristea says:

    arata senzational!!!!

  11. Exact pe gustul nostru! Am salvat reteta si… cat de curand ii fac proba! Pupici dulci, weekend placut!

  12. TeoBucatar says:

    Va pup fetelor si va multumesc pentru vizita!

  13. Adela Zilahi says:

    Arata super bine si cu siguranta o sa fac si eu, de abia astept! :) Pupici! Pupici!

  14. Tare bine arata prajiturica ta!

  15. Nicoleta - Agenda di Nico says:

    O prajitura pe gustul meu! Ador prajiturile cu nuca de cocos…o salvez imediat.
    Mersi…toate cele bune!

  16. Alexandrina says:

    Foarte buna, intr-adevar!

  17. Teo, eu nu ma inghesui la cocos, dar trebuie sa-ti spun ca pozele tale imi plac cel mai mult din tot ce am vazut eu pana acum in materie de fotografie culinara.

    Weekend placut, si pupici!

  18. Antonina S. says:

    Un dependenta ! recunosc ! ;)) minunat arata! pupici

  19. e asa in ton cu anotimpul! am pus-o si eu pe lista,foarte apetisanta!

  20. Arata asa pufoasa, m-am convins, o iau in lista pentru sarbatori :)

  21. Licuta Marin says:

    Ador crema de vanilie si cocosul!!! Minunata! Pup!

  22. Apetisanta prajitura pentru iubitorii de ccos si vanilie !

  23. In bucatarie cu Aziz says:

    Abia astept sa o fac si eu ca arta….pup o zi frumoasa!!

  24. Bucate apetisante says:

    Eu nu am amatori de cocos/Raffaelo pe langa mine dar mie-mi place iar prajiturica ta buna trebuie sa fie.

  25. Zici ca-i fulg de nea! Tare-mi place cu cocos!Pup

  26. catkitchen says:

    Daca e cu nuca de cocos sunt in stare sa o pap TOATA !!!!!

  27. Sigur o sa incerc reteta.

  28. Ramona Alina says:

    Trece-mã si pe mine la lista de dependenti:)) deja imi lasã gura apã!

  29. Top Cuisine avec Lavi says:

    Arata foarte bine! Sigur o voi incerca!

  30. dar in felia ta nu se vede ciocolata…………undei?

  31. TeoBucatar says:

    Lia,ciocolata este in crema cu frisca ,stratul de sub nuca de cocos:)Nu se vede in poza cum ar trebui dar poti sa faci straturile de crema mai groase.

  32. irina gabriela says:

    sunt fff incantata de reteta si drept dovada si multumire sa stii ca am dat reteta si la colegele mele……primesc cu bucurie orice reteta pt ca imi doresc sa fac mereu ceva nou….multumesc mult

  33. Buna doamna!Prajitura este super buna!!!am facut-o ieri este delicioasa!

  34. Probata si mancata pana la ultima bucatica! Foarte buna prajitura! Ne-a placut tuturor! Binenteles ca am avut un mic incident si am facut o modificare… dar o voi repeta si in varianta originala! Mercic de retata! Pupici dulci

  35. Cu siguranta o sa fac ptajitura de Paste.As avea o intrebare:la crema de ciocolata alba,se topeste ciocolata,apoi se adauga untul…in ciocolata topita calda?Sau trebuie sa se mai raceasca putin ciocolata?

    • TeoBucatar says:

      Ramona,ai inchis focul si poti adauga untul,il incorporezi bine si lasi sa raceasca.Spor la treaba.Prajitura asta are un gust divin.

  36. Multumesc pentru raspuns!O sa revin cu “feed-back”.

  37. Din pacate,am lasat blatul prea mult in cuptor,si s-a cam “prajit”.Dar cu toate acestea,prajitura este foarte buna si cu siguranta o sa o mai fac.Este foarte buna!Am avut si niste neplaceri cu crema de ciocolata,pentru ca am folosit un anumit fel de frisca,care nu mi s-a batut.Am aruncat-o,am cumparat alta,nu stiu daca am voie sa zic numele ei,si cu asta mi-a iesit perfect.Multumesc de reteta.

  38. Am preparat prajitura aceasta pentru prima data astazi ;pentruca am o tava mai mare ,la blat am folosit cantitati duble,insa intre creme mi-a mai iesit o foaie coapta pe dosul unei tavi, foarte foarte subtire
    Am folosit frisca Hulala si ciocolata aerata Primola (insa dupa ce am cumparat-o am vazut ca are 80 grame) Ebident ca am folosit-p asa.S-a batur foarte bine si nici vorba sa se taie (nu am folosit nici intaritor,nici gelatina).Are un gust deosebit de gustos si se prepara foarte usor
    Multumesc mult pentru reteta

  39. Buna ziua,
    Imi place mult cocosul si tot ce tine de el si chiar as vrea sa fac aceasta prahitura dar nu inteleg partea asta: “dupa care incorporam faina si nuca de cocos cu o spatula, fara sa mestecam ci numai prin rasturnare.”..adica…nu trebuiesc amestecate? cum s-ar putea altfel incorpora? Multumesc:).

    • TeoBucatar says:

      Ligia, ce am vrut sa spun eu aici e sa nu il amesteci energic cu telul, ci usor pornind de pe fundul vasului spre suprafata

  40. Mi-a iesit foarte buna !Multumesc pentru reteta !;)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>