Parjoale moldovenesti la gratar

Apai sa nu ma intrebati daca sunt sau nu moldovenesti  get-beget aceste parjoale la gratar dar eu asa le fac si asa le zic de cand ma stiu si  de cand m-am apucat a gati alaturi de mama si a avea pretentii de gospodina:)
Oarece semanatura au ele cu cele moldovenesti ca nu degeaba s-au incetatenit asa in familie. Cert e ca sunt grozave si daca puneti iute niste piure langa ele, sau o salata pranzul va multumi pe toata lumea…

Ingrediente:
-500 g amestec carne tocata porc vita,
-o ceapa medie sau si mai bine ceapa verde,
-2 felii paine integrala,
-o lingra patrunjel tocat fin,
-o lingura marar verde tocat marunt,
-sare,
– piper,
-cimbru uscat,
-un ou,
-3 catei usturoi (optional)
Preparare:

Se da carnea prin masina de doua ori. Se toaca ceapa si verdeata dupa care se  amesteca  toate ingredientele inclusiv  painea inmuiata si bine stoarsa, se framanta bine si se lasa sa se odihneasca la rece cca 3o min. Dupa aceea se modeleaza forme cu mainile unse sau umede si se prajesc pe gratarul incins (se pot praji si in tigaie in ulei sau unt).

Daca in locul cepei uscate  folositi o mana de ceapa verde tocata marunt parjoalele vor fi si mai bune. Nu fiti zgarciti nici cu verdeata, puteti adauga si marar insa acesta le cam da un gust usor dulceag.

Parjoale moldovenesti la gratar, o mancare satioasa si foarte gustoasa, savoarea fiindu-le data din plin de verdeturile din compozitie dar si de prepararea la gratar…
Sa aveti pofta!

24 Comentarii

  1. fantezie in bucatarie says:

    ca o adevarata moldoveanca ce sunt trebuie sa iti dau un mare LIKE!!!Pupici!!!

  2. moldovenesti sau nu arata foarte apetisant ;)
    te pup draga Teo! o zi minunata!

  3. Teo, ai lovit o mamica graviduta fix in poftele ei cele mai mari! Cat de bine pot sa arate!!!!!

  4. Foarte buneeee!!!Mi-ai facut o poftaaa!

  5. Ce bine arata! As papa si eu vreo 2 portii la masa de pranz:) Pup!

  6. DiaMar-bucataria galbena says:

    Moldovenesti sau nu,important este ca sunt excelente.Te pup!

  7. Dana Cristea says:

    minunat arata!!!!!!!!!

  8. Eu mi's moldoveanca, dar mi-as infige dintii intr-o pirjoala la gratar… uite cum imi fac pofta aici de una singura si problema e ca nu-mi pot satisfacele poftele, ca n-am carnita in frigi-conge… Te pupicesc moldoveneste !!!

  9. Asa ceva a avut fii-miu la gradi ieri ;)) Super arata!!! pupici

  10. Minunate,le mananc cu placere oricand!Te pup!

  11. Fancy Cake says:

    O varianta super light a clacielor parloale. Foarte bune!

  12. alinutzika says:

    promit sa le incerc!!Pup

  13. Licuta Marin says:

    Yummy, ce bune sunt!!!Minunat arata!Pup!

  14. Teo, asemanator am facut si eu alaltaieri, numai ca am pus si niste cartof ras, cum face mama. M-am tot gandit sa pun si ceapa verde, ca aveam dar nu am pus, dar cu siguranta voi pune data viitoare :)

  15. Apetisanta prezentarea!!!

  16. oare ar merge si din peste sa le fac la gratar? o seara faina!

  17. Nu stiu daca sunt sau nu moldovenesti ,dar dupa gustul si pupila mea arata mortal . :)

  18. Nu`s eu moldoveanca, dar nu refuz o bucatica! Sau chiar doua! :) Te pup

  19. Andreea Elena says:

    astea da parjoale! fac tot deliciul

  20. wow! super bun!
    te pup!

  21. maria elena says:

    Ce minunatie!!!!!!!!!

    • Le-am parjolit pe un gril turnat din aluminiu luat din Obor in 2013 .
      Reteta usor modificata :
      – am pus o ceapa mare uscata , 4 ardei iuti , 1,5 kg carne [ 1,2 kg vitel + porc restul ] , 3 capatani de usturoi , piper boabe proaspat macinat , cimbru uscat de gradina NU la pliculet , [ FARA oua si pesmet ] , sare , patrunjel 1/2 legatura , marar 1/2 legatura .
      Preparare :
      – usturoiul l-am batut in mojar [ ca la mujdei ] cu piperul macinat , ardeii iuti tocati , sare si cimbru ;
      – ceapa am dat-o pe razatoare ;
      – am amestecat condimentele cu carnea si le-am lasat 4 ore ;
      – inainte de ” parjolire ” am adaugat mararul si patrunjelul .
      Grilul l-am lasat sa se incinga foarte tare [ ca pentru peste ] acoperit cu capac .
      NU am uns/adaugat ulei .
      EXTRAORDINARE !!!
      RETETA FOARTE BUNA !
      IN 30 MIN. ERAU GATA !
      FOARTE GUSTOASE !

  22. In bucatarie cu Aziz says:

    Mi-e foameeeeeeeee!!!arata de nu se poate ,pup o zi faina!!

  23. Arata bine parjoalele tale si cred ca sunt si foarte bune. O sa incerc si eu reteta.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>