Lasagna

Intr-adevar lasagna e o reteta ceva mai elaborata, care ia ceva timp dar rezultatul va va face sa uitati de toata munca si sa savurati o delicatesa italiana suculenta si plina de arome…

Ingrediente:
– 500 g foi lasagna care nu necesita fierbere,
-100-150 g parmezan ras,
sos bechamel dintr-un  litru  de lapte,
sos bolognese cca 600-700 g,
Preparare:

Mai intai purcedeti la prepararea celor doua sosuri. Sosul bolognese fiind mai elaborat si cerand mai mult timp va fi primul. Prepararea lui se poate face in varianta de aici.

Sosul bechamel este ceva mai simplu si mai rapid. O varianta a modului de preparare o gasiti aici.

Dupa ce ati dat gata cele doua sosuri aprideti cuptorul si intr-un vas termorezistent (cam de 28/30) incepeti sa montati lasagna astfel:

In primul rand ungeti vasul cu un strat consistent de sos bechamel (sau unt), asezati un strat de foi, sos bechamel, sos bolognese apoi presarati parmezan ras si asezati un nou strat de foi. Repetati operatiunea pana la ultimul strat peste care asezati doar sos bechamel.

Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incins in prealabil, pentru cca 30 min. dupa care se scoate si se presara cu parmezan si se mai lasa la cuptor pana se rumeneste. Se poate incerca cu furculita daca foile sunt fierte.

lasagnia

Exista o multime de variante pentru lasagna, variante care s-au modifcat de-a lungul timpului insa aceasta mi s-a parut mai simpla si foarte reusita…
Spor la gatit!

22 Comentarii

  1. buna rau lasagna dar tare multe vase murdare raman in urma :))).oricum merita tot efortul.pup

  2. Fancy Cake says:

    Ti-a iesit minunata!

  3. Pot sa vin la tine? este preferata noastra…si in prezentarea ta chiar arata super bine!!!

  4. O portie mica si pentru mine, pentru prinz bineinteles… Sa o vezi pe motata mea ce maninca lasagna cind fac, uita sa se mai opreasca… Pupici si o zi buna !!!

  5. DiaMar-bucataria galbena says:

    Nu am incercat pana acum,cred ca este timpul sa o fac.Arata super.Pupici!

  6. maria mihalache says:

    da,da…………o trec pe lista de prioritati.

  7. catkitchen says:

    Elaborata , elaborata …. dar la final atat de buna !!!

  8. Tare fein…Super

  9. ador lasagna iar aceasta arata atat de apetisant … mmmmmmm
    :* o zi frumoasa

  10. Un deliciu,imi place tare mult!Pupici!

  11. Arata super lasagna ta, si eu o fac la fel, dupa aceeasi reteta!
    Pupici

  12. alinutzika says:

    arata grozav!!!

  13. gand la gand…stii ca ma gandeam astazi la o portie buna de lasagna? te pup!

  14. Adela Zilahi says:

    Teo , am sa incerc cat de curand, tere mi sa pus pata, la ce bine arata?! Prezentarea spune totul! Te pup!

  15. Mi-ai citit gandurile! Si eu aveam in plan o lasagna, asa ca pun bine si reteta ta! Pupici!

  16. Fac de foarte mult timp lasagna, dar n`am facut niciodata cu sos bechamel.. Data viitoare o sa incerc in combinatia asta! Arata foarte foarte bine! pupici

  17. minunata cu sosul bechamel…asa o fac si eu…mi-ai facut o mare pofta…in wekend ce crezi ca fac? :))

  18. Mare Maria says:

    De cand ma bate gandul sa fac si eu dar…..pentru toate este un inceput.Ti-a iesit minunat.Pupici:x

  19. Perfecta!

  20. Arata super, merita toata munca si gustul e excelent. Mi-e pofta rau, trebuie sa fac si eu.

  21. si carnea? unde e? cum se prepara?? ati uitat-o pe drum :)))

  22. TeoBucatar says:

    Draguta,daca citesti reteta vei fi trimisa la prepararea sosului bolognese care iti da toate detaliile!Carnea o poti lua tocata gata!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>