Spaghete bolognese

Din cand in cand o masa in stil italian, chiar alaturi de putin romantism nu strica! Si daca sunt paste, rapide si simple de facut, surpriza…o pot face si domnii cu putina rabdare.
Spaghete bolognese, aici de fata, este reteta mea preferata dintre toate variantele cate exista si cate le-am incercat…

spaghete bolognese
Ingrediente(evident  pentru 2 persoane!):
-300 g spaghete,
-300 g carne tocata amestec,
-o ceapa,
-2 catei usturoi,
-2 linguri ulei de masline,
-un morcovel(optional),
-100 g ciuperci(proaspete sau conserva),
-un ardei gras rosu,
-o lingurita boia ardei dulce,
-100 g pasta rosii,
-un varf lingurita oregano,
-un varf lingurita busuioc,
-sare,
-piper negru macinat,
-busuioc pentru decor,
-parmezan ras,
Preparare:

Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc in cele doua linguri de ulei cu adaos de apa pana se inmoaie bine. Se adauga ciupercutele tocate marunt completand cu cate putina apa atunci cand este cazul. Urmeaza ardeiul si  morcovul, care intre noi fie vorba ii da dulceata si gust sosului. Dupa ce au fiert vreo 10 min se pune carnea tocata si se lasa si ea la calit. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se presara boiaua de ardei dulce si se lasa sa fiarba in continuare la foc mic.
Cand carnea a fiert aproape complet se dilueaza pasta de rosii si se toarna peste carne. Se condimenteaza cu oregano si busuioc dupa gust.
Pastele fierbeti-le conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, puse in momentul in care apa a clocotit bine.
Spaghetele bolognese se servesc calde, cu parmezan ras deasupra si ornate cu busuioc.
Asigurati-va cu un vin rosu bun alaturi de aceste paste si veti avea o cina pe cinste!

Sa aveti pofta si …atentie la vinul rosu!

41 Comentarii

  1. Gand la gand! Diseara chiar vroiam sa fac niste spagheti.. Inca nu stiu in ce fel.. Ale tale arata delicios! Pupici

  2. hai ca vin la masa…primesti?
    si mie imi plac pastele…mai ales in varianta asta. pupici

  3. DiaMar-bucataria galbena says:

    Sunt exact pe placul Dianei mele.Pentru ea gatesc eu paste.Pup!

  4. Ce fotografii superbe!!!!!
    Bravo!
    Nici reteta nu-i mai prejos dar fotografiile-s de nota 20!

  5. Oh daa! Le ador!!! Pozele sunt superbe iar spaghetele bolognese yummmi!

  6. Deci da!! imi plac maxim! dar sunt super ofticata ca-n prima poza ai pus putin in farfurie… eu ce mananc?? doar atata??? prea bun.. mai pune ca mai vreau! pupici

  7. Licuta Marin says:

    Acus viu, ca arata super bine!!!Pup!

  8. TeoBucatar says:

    E o reteta buna pe care o fac des in ultimul timp,Simona!Pupici!

  9. TeoBucatar says:

    Te astept,Alice!O seara buna!

  10. TeoBucatar says:

    Retete de paste sunt multe,Dia,eu m-am oprit la asta!

  11. TeoBucatar says:

    Multumesc mult Gabitza,am muncit ceva!Pupici si o seara buna!

  12. TeoBucatar says:

    Multam Danutzule!Pupici!

  13. TeoBucatar says:

    Anto iti dau si a doua farfurie ca la silueta ta iti permiti::)

  14. TeoBucatar says:

    Esti binevenita Licuta,ca de obicei!

  15. Mmmmm da:)) Ca deobicei imi fac pofta cand intru aici…si sunt la regim!!! :P
    Pupici

  16. TeoBucatar says:

    Daca tu iti faci pofta Bia,eu ce sa mai zic cand ma uit la torturile tale:)

  17. si eu fac destul de des spavghete bolognese…sunt o bunatate1 te pup

  18. TeoBucatar says:

    Sunt bune si rapide Adnia si fata mea le adora!Pupici!

  19. Teo te rog ascunde-le!!!! Arata atat de bine caci vreau sa vin la tine la masa. Super poze!!! Pup

  20. Frumos aranjate, arata apetisant. Foarte reusite pozele. Felicitari!

  21. TeoBucatar says:

    Multumesc Cristina!Pupici si o zi buna!

  22. TeoBucatar says:

    Multumesc Vali!Am muncit putin sa le aranjezi!

  23. Minunat arata! Si preparatul si pozele si blogul!!! Felicitari!

  24. TeoBucatar says:

    Multumesc mult Corina pentru vizita si aprecieri!

  25. Fancy Cake says:

    Foarte bune. Pastele sunt intotdeauna preferatele noastre!

  26. TeoBucatar says:

    Bune si salvatoare,Fancy!Minunate cand te grabesti!

  27. ce prezentare frumoasa!!!

  28. ceapa si usturoi? niciodata :(

    • TeoBucatar says:

      Dia,ar trebui sa stii ca ceapa si usturoiul merg foarte bine impreuna si fara ele mananci amidon cu carne la paste:P)

  29. Yum! O sa incerc si eu. Sosul arata foarte bine, nu cum am mai vazut in alte retete. :D

  30. Mamma mia, ce bunatate de incercat!:))

  31. Am facut spaghetele dupa reteta de mai sus si sunt delicoase ! referitor la ceapa si usturoi, nu au gustul original de ceapa respectiv usturoi dupa ce se calesc dau un gust foarte bun sosului merita sa puneti ;)

  32. Arată nemaipomenit, doar ca spaghete bolognese nu exista, ei au tagliatele ;)

  33. Arata super bine, spaghetele bologneze sunt printre preferatele mele!

  34. Imi pare rau sa iti spun ca nu prea se apropie de reteta originala. Se foloseste numai carne de vita, fara ardei, ciuperci sau boia, se adauga telina, iar morcovul nu e optional!

    • TeoBucatar says:

      Ionela draga, nu am sustit nicaieri ca e reteta originala, dimpotriva, daca citesti cu atentie, vei vedea ca am precizat ca este varianta care mie mi-a placut cel mai mult

  35. Foarte bună reteta ! Multumiri lui TeoBucatar

  36. Acum am terminat de facut ….is ffff bune !! Ms de reteta:*

  37. Foarte bune! Excelenta reteta, simpla si buna :) yum yum

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>