Rulouri cu nuca

Pentru acest inceput de saptamana va propun o prajitura simpla si rapida, sora foarte buna cu baclavaua.
Rulorile cu nuca au exact acelasi gust ca si baclavaua, ingrediente asemanatoare cu singura diferenta ca se foloseste aluatul frantuzesc. O puteti considera o varianta foarte rapida a baclavalei fiind la fel de buna…

Ingrediente:
-600 g foietaj,
-50 g unt topit,
-50 g migdale macinate(optional)
-200 g nuca macinata,
-un varf cutit scortisoara,
-1-2 plicuri zahar vanilat,
Pentru sirop
-250 g zahar,
-200 ml apa,
-3 linguri esenta de rom,
-coaja si zeama de la o lamaie,
Preparare:

De ceva timp am descoperit un aluat frantuzesc foarte bun, tras in foi subtiri si taiat in patrate care este foarte practic. Asa cum vedeti prajitura mea  nu va necesita taiere dupa coacere ceea ce este un avantaj pentru estetica prajiturii deoarece stim ca acest  aluat e mai greu de taiat dupa ce s-a copt.

rulouri cu nuca 1

In primul rand puneti aluatul la decongelat, fara sa il lasati sa se inmoaie foarte mult ci decat atat cat sa poata fi rulat. Incalziti cuptorul si topiti untul dupa care amestecati nuca cu praful de scortisoara si zaharul vanilat.

Ungeti cu o pensula inmuiata in unt topit fiecare patratel si presarati abundent cu nuca macinata. Rulati usor fara sa strangeti ruloul si asezati-le intr-un vas  pe care l-ati uns cu unt topit. Procedati la fel cu toate patratelele iar la sfarsit ungeti rulourile cu unt topit si dati la cuptor.

rulouri cu nuca 2

Se coc pana se rumenesc bine.
In acest timp se prepara siropul din apa si zahar pana se leaga bine. Se inchide focul si se adauga coaja, zeama de lamaie si romul.
Cand rulourile s-au rumenit bine se scoat si se toarna peste ele siropul bine racorit, si se lasa sa se absoarba. Se presara cu nuca macinata, nuca de cocos, migdale etc.

Inainte de a fi servite se tin la rece cateva ore.
Deoarece, la fel ca baclavaua, rulourile cu nuca sunt niste prajituri foarte dulci, puteti jongla cu cantitatea de zahar din sirop dupa cum poftiti, in functie de cat de dulce vreti sa fie prajitura  avand in vedere ca avem in compozitie si zeama de lamaie.

Rulourile cu nuca sunt un desert minunat, delicios si foarte rapid pe care vi-l recomand sa il incercati atunci cand vreti ceva dulce rapid si mai ales cand va este pofta de baclava…

33 Comentarii

  1. fantezie in bucatarie says:

    wauuu!!sincer iti spun Teo imi ploua in gura…asa de dimineata :))Te pup si o zi cat mai frumoasa iti doresc!!!

  2. si cum se numeste aluatul acesta portionat? si unde se gaseste? intr-adevar, e mult mai practic asa!

  3. Anonymous says:

    Foarte elegant !!

  4. Exact pe gustul nostru! O idee buna ptr un mofturos care se gaseste sa spuna seara: "ceva dulce, n`avem?" :)) Pupici

  5. Super! Sunt prima care se inscrie pentru o portie. ;)

  6. Super idee, la cum arata ma faci sa poftesc in fata monitorului!!! Poate fac si eu zilele astea… O saptamana dulce iti doresc!

  7. DiaMar-bucataria galbena says:

    Imi place la nebunie nuca.Arata grozav.Te pup!

  8. catkitchen says:

    eu am o problema cu nuca , nu mi-o place deloc :( , insa rulourile tale arata bine si trebuie sa apreciez prezentarea ;) !!!!

  9. si eu! si eu! unu doamna, macar unu!
    :)) faini tare…pupici teo

  10. O idee minunata si cum aluatul foietaj nu-mi lipseste niciodata…cand voi avea pofta de baclava,stiu ce am de facut.Bineinteles ca salvez reteta!!!
    Pupici si o saptamana minunata!

  11. Nu am facut de cam multicel un desert cu nuci, pana ma apuc de treaba servesc un rulou! Yummmmmmi!

  12. Si ce sora pe masura!! lovely rau !! o bunatate iar eu sunt prima la masa.. zau asa!!;) pupici

  13. TeoBucatar says:

    Asta era si intentia mea,FB:)Pupici!

  14. TeoBucatar says:

    La supermarket,Adnia si se numeste Alpin!

  15. TeoBucatar says:

    Multumesc,A!O seara buna!

  16. TeoBucatar says:

    Simona e atat de simpla incat o sa o indragesti!

  17. TeoBucatar says:

    Este si pentru tine Cristina !Pup!

  18. Arata fantastic! Ce idee minunata!
    Multumesc de inspiratie :*

  19. Fancy Cake says:

    Preferatele mele! O saptamana in Turcia, nu am incercat alt desert, decat cele pe baza de aluat si nuci. Si la pranz si la cina….desaveau zeci de alte modele de desert:-)
    Ghici care va fi primul desert pe care il voi face?

  20. TeoBucatar says:

    Te pup Cristina,multumesc!

  21. TeoBucatar says:

    Si mie imi place mult nuca,Dia!Pup!

  22. TeoBucatar says:

    Multumesc,Cat!Pupici!

  23. TeoBucatar says:

    Da,Alice si tie doua ,nu unul:)

  24. TeoBucatar says:

    Nici mie nu imi lipseste Petro pentru ca e foarte bun la orice!

  25. TeoBucatar says:

    Danutza, dau la schimb cu niste muraturi!

  26. TeoBucatar says:

    Esti invitata mea Anto!

  27. TeoBucatar says:

    Sunt delicioase,Maya!Eu le fac cand sunt in criza de inspiratie!

  28. TeoBucatar says:

    Ceva cu nuca,Fancy?:)

  29. In bucatarie cu Aziz says:

    Am fost pe aceeasi lungime de unda zilele astea ,grozave!!!

  30. TeoBucatar says:

    Sa inteleg ca ai facut si tu Aziz?

  31. maria mihalache says:

    Ma servesc pentru ca tare apetisante mai sunt.
    Pup draga mea Teo!

  32. Ce bine arata si ce pofta mi-ai facut! Sunt asa usor de facut, si cred ca aceeasi tehnica poate fi aplicata la phillo sau foile de placinta. O zi frumoasa!

  33. deja sunt deprimata.cand vad atatea bunatati imi e dor rau de bucataria mea mare si mai ales de cuptorul meu.pupici

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>