Cartofi umpluti

Cam greu cu pornirea de dimineata si mai ales cu cea de luni de dimineata! Lucrul asta nu ar fi trebuit sa fi fost inventat si mie una imi repugna sa fiu impinsa de la spate sa incep o saptamana care… putea sa mai astepte:)
Asa ca azi coacem  niste cartofi in cuptor si ne culcam la loc vreo ora sau lancezim langa o cafea interminabila pana ni se deschid ochii de la sine!
Va spuneam sa coacem  in cuptor niste cartofi mari, cat mai mari, pentru ca azi o sa facem cartofi umpluti. Ii uitam acolo vreo 30-40 de min si abia dupa aceea, dupa ce ne-a revenit pofta de munca ne apucam de reteta propriu-zisa, adica, sintetizand avem nevoie de:

Ingrediente(pentru cca 3 portii):
-3 cartofi foarte mari,
-o ceapa medie,
-o jumatate ardei rosu,
-o jumatate ardei galben,
– 2-3 ciupercute,
-100 g sunculita, bacon etc
-100 g cascaval,
-2 linguri ulei,
-sare,
-piper,
-unt pentru uns vasul,
Preparare:

Cartofii se spala si se coc in coaja, in cuptorul incins timp de 30-40 min, dupa care se lasa sa se racoreasca, se taie in jumatati si se scobeste cu lingurita o cavitate in fiecare jumatate.
Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt, uleiul si 1-2 linguri de apa in care aburim bine ceapa pana se inmoaie. Adaugam cuipercile spalate si tocate, apoi ardeiul si sunculita iar la final miezul cartofilor pe cre l-am zdrobit bine ca un piure. Astfel vom obtine o compozitie destul de bine legata de amidonul din cartof. Nu uitati sa adaugati cate putina apa, 1-2 linguri daca este nevoie. Se potriveste de sare si piper si se inchide focul lasandu-se sa se racoreasca putin.

Se unge cu unt un vas termorezistent in care se aseaza jumatatile de cartofi dupa ce bineanteles ca le-am umplut cu aceasta compozitie…
Se da la cuptor pentru cca 30 min si l-a sfarsit se adauga cascavalul ras.

Acesti cartofi umpluti se pot prepara cu sau fara sunculita, sunt rapizi si deliciosi si nu necesita aptitudini deosebite pentru un rezultat savuros…
Pofta buna!

31 Comentarii

  1. Foarte bine arata !O saptamana frumoasa !

  2. perfecta reteta asta pt frigul si zapada mare care e la mine…brrrrrrrrrrrr

  3. Teo, era cat pe ce sa punem acelasi lucru!!! Am avut ieri o inspiratie de moment si am schimbat pentru saptamana viitoare… Arata super bine cartofii tai!!!

  4. Fancy Cake says:

    Da. Astazi vin cu siguranta la tine la masa:-)

  5. si eu ma in plan niste cartofi umpluti dar numaicu ciuperic
    super buni astia ai tai.

  6. retete- ina says:

    buun,si aspectuos,o zi buna

  7. Arata delicios!

    O saptamana minunata si cu spor! :*

  8. Delicious Flavours says:

    Hmmmm, ce pofta mi-ai facut! :))
    Arata f bine…

  9. In bucatarie cu Aziz says:

    Deliciosi!!!si foarte aspectuosi!!

  10. Imi plac cartofiorii tai, frumosi si gustosi… Pupici si sa ai o saptamina minunata cu multa sanatate !!!

  11. Arata foarte bine si sunt foarte gustosi !

  12. Yamy…dupa salata ce am mancat-o acum (de regim…) asta pica la fix:))
    Pupici

  13. DiaMar-bucataria galbena says:

    Cum este destul de frig,merg de minune acesti cartofi.Te pup!

  14. Adela Zilahi says:

    Pacat ca ai facut doar trei , fiinca veneam si eu la unul :), arata tare bine si cu siguranta foarte bun! Te pup si o saptamana minunata va doresc!!!

  15. Stii zicala "la placinte inainte…"eu cand aud cartofi ,deja pupilele mi se maresc….imi plac cartofii in orice mod,asa ca…sigur si astia,fara doar si poate!
    Pupici si o saptamana placuta!!!

  16. O da.. mi se intampla si mie dimineti din astea;)) Bun cartofelul tau!!pupici

  17. Foarte buni cartofi, chiar minunati pentru o zi de luni!:D Pupici si o saptamana cat mai frumoasa!

  18. Teo, da' cat de bine poate sa arate o mancare simpla! I-as manca si cu ochii… :)

  19. Teo, nu stiu ce le facusi, dar arata extraordinar! sunt atat de frumosi ca-mi vine sa bag manuta prin monitor sa fur unul!

    te pup cu drag ;)

  20. Ce culoare frumoasa au cartofii.Imi plac foarte mult copti si o sa-i incerc si eu in varianta asta.Cred ca sunt foarte gustosi.

  21. Sara & Miki says:

    Si mie asa mult imi plac, cu orice umplutura. Pupici!

  22. TeoBucatar says:

    Multumesc pentru vizita fetelor si imi pare nespus de rau ca nu am fost acasa azi sa va primesc cum se cuvine!Va pup!

  23. Delicios mod de a incepe saptamana! Te pup, o saptamana frumoasa!

  24. catkitchen says:

    perfecti !!!!! …. se vede ca s-a lasat frigul , cu toate am incins cuptoarele ;) ….. iar cu ziua de luni te inteleg perfect , eu daca s-ar putea, as sari-o cumva :))))

  25. fantezie in bucatarie says:

    si mie imi plac cartofii umpluti!!!bun,bun!O zi frumoasa!!Pupici!!

  26. Dan si Ionela Dumitru says:

    O adevarata delicatesa ati facut cu acesti cartofi.

  27. alinutzika says:

    arata foarte apetisanti…..

  28. Licuta Marin says:

    Ce bunatati!!!Arata super bine!Pup!

  29. mie foameeeeee!!!!nu dai de pomana nu-i asa?pupici

  30. Elena Toma says:

    Si mie imi place coapta, pentru are un gust deosebit, net superior variantei prin fierbere. Eu af fi folosit telina apio, nu ca sa ma fandosesc ci aroma ei si textura mai apropiata de a sfeclei coapte. Tare buna salata asta si intr-adevar pare carpaccio.

  31. Victor Per says:

    langa cartofii umpluti am tot timpul si un sos din ciuperci si smantana.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>