Salata de sfecla rosie

Am o carte de capatai cu salate care imi este foarte draga si pe care o folosesc ori de cate ori imi aduc aminte ca trebuie sa mananc sanatos si se intampla destul de des pentru ca ne plac salatele. Salata de sfecla rosie este o salata de mare efect pe care o puteti face si in ocazii deosebite dar si pentru o simpla masa in familie…


Ingrediente
(pentru cca 2 persoane):
-o sfecla rosie de cca 500 g,
-o telina mica cu tulpina si frunze,
-o mana samburi de nuca,
-2 oua,
-50 ml ulei,
-zeama de la jumatate de lamaie,
-sare,
-piper alb macinat,
-o lingurita zahar(optional),
Preparare:

Partea cea mai dificila la aceasta salata este ca sfecla rosie o coc in cuptor cam o ora, pana se inmoaie putin. Prefer coptul in cuptor pentru ca prin fierbere sfecla isi pierde mare parte din culoare.

Odata trcuta aceasta faza totul este foarte simplu. Adica se curata sfecla racita si se taie dupa preferinta, telina se curata si ea, se spala si se taie in betigase subtiri. Reteta originala preciza ca telina se fierbe dar cum noua ne place aroma ei cruda am folosit-o ca atare. Tijele si frunzele se spala si se pastreaza pentru ornat.

Unul din oua se fierbe tare ca la maioneza si se freaca galbenusul cu inca unul crud si se prepara un sos neted cu zeama de lamaie, ulei, sare si piper.

Pe o farfurie se aseaza sfecla, telina si nuca, se orneaza cu tijele si frunzele de telina  si se serveste alaturi de sosul de oua.
Salata de sfecla rosie poate fi servita in special cu carnaciori polonezi.

Si sa nu uit sa ii multumesc sotului meu care timp de 15 ani mi-a suportat incercarile culinare! Ba mai mult …le-a incurajat!

Etichete:

24 Comentarii

  1. Preferata mea!! si-mi place tare ca ai bagat-o in cuptor. fiarta nu-mi place deloc in salate, in ciorbe o mai suport ;) Si stii ce-ai mai pun dupa ce o coc? hrean… mama ce gust ii da… mai ales asa data pe razatoare, cu hrean..

  2. O nebunie,salata aceasta!
    pupici!

  3. Voi incerca si eu coapta, trebuie sa fie buna… Eu am folosit doar fiarta pt salate.

  4. Vreau si eu, ca aici n-am vazut sfecla rosie… Mama mea facea ciorbita de cartofi cu sfecla, mama ce culoare avea si ce buna era…

  5. salatele imi plac enorm, dar cu sfecla rosie nu ma prea impac…insa e un excelent colorant natural:)

  6. catkitchen says:

    data pe razatoare si cu hrean o papam si noi !!!!!!!!!!! delcioasa oricum !!!!!

  7. maria mihalache says:

    Si mie imi place…………mmm………..tare buna.

  8. Doar eu mananc salate cu sfecla si-mi plac foarte mut.Tare buna si aspectuasa si salata ta!Pupici!

  9. fantezie in bucatarie says:

    adevar graiesti Teo :)!!, pe orice masa salata de sfecla este binevenita!!si mie imi place enorm!!weekend cat mai frumos iti doresc!!!

  10. DiaMar-bucataria galbena says:

    Uite ca am venit si eu la o portie mica (credeai cumva ca ai scapat de mine?).Te pup!

  11. Fancy Cake says:

    Si mie imi place tot coapta! Cu prima ocazie o sa incerc si varianta ta.E buuuna@

  12. TeoBucatar says:

    Multumesc pentru vizite fetelor!Este o salata buna si o prefer cu sfecla coapta pentru ca prin fierbere isi pierde din culoare.Va pup,sa aveti o seara buna!

  13. Ce-mi place!
    Dar si mai tare imi place data pe razatoare si amestecata cu hrean…mmm…

  14. TeoBucatar says:

    Stiu reteta cu hrean, dar asta este o alta salata care noua ne place la fel de mult. De fapt baza e aceeasi si e foarte gustoasa! O seara buna, Miha!

  15. Buna de tot! Ador combinatia!
    Pupicei :*

  16. Vali Mihaescu says:

    Excelenta combinatia! Sfecla rosie este un bun detoxifiant pentru ficat si telina aduce si ea foarte multe beneficii. Imi plac foarte mult ambele si voi incerca cu siguranta aceasta reteta.

  17. Imi place tare mult sfecla rosie !!!
    Dar asa cum ai facut-o tu….nu am incercat inca.
    Eu o fac de obicei cu hrean, dar am sa incerc si asa cum ai spus tu ca arata minunat…
    Te tzuc si duminica placuta Teo !

  18. Stiu salata cu hrean,Sidy!Asta mi-a placut ca e de efect,merge la mese festive si e fff gustoasa!Pupici si tie si o seara minunata!

  19. imi place mult sfecla.cred ca e delicioasa salata ta.pup

  20. Multumesc,Sarah!Imi pare atat de bine ca ai revent!Pupici!

  21. Sänätate curatä si Gust minunat.
    Poti sä-l numesti linistit Carpaccio
    pentru cä Denumirea asta a devenit Normä pentru Felul ästa de Pregätire si Prezentare

  22. In bucatarie cu Aziz says:

    Absolut fantastica,o ador ….si eu o prefer coapta chiar daca trebuie sa tin cuptorul deschis pe caldura ,grozava si in combinatie cu,,cuscus,,cum e salata tabuleh si cu lamaie ….mmmm…mi-ai facut pofta deja…o saptamana linistita iti doresc!!!

  23. Pup,Aziz,facem si alte variante ca doar sunt destule si toate sunt bune…

  24. pare delicioasa salata ta.
    poate incerci si varianta asta:partytude.ro/partyfood/salata-de-sfecla

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>