Piept umplut si conopida sotata

Voiam sa fac ceva cu conopida pentru ca e sezonul ei si nu am mancat pana acum dar as fi vrut si ceva cu pui pentru ca am descoperit o umplutura grozava pentru un  piept de pui la gratar. Asa ca am facut 2 in 1 si a iesit piept umplut si conopida sotata…

legume

img-2
Ingrediente(pentru cca 2 portii):
-2 piepti mici de pui,
-un ardei gras galben,
-100 g sunca presata,
-100 g mozarella,
-2 linguri patrunjel tocat,
-sare,
-piper,
-un morcov mic,
-10 rosii cherry,
– o conopida de cca 6oo g,
-3 catei de usturoi,
-3 linguri ulei de masline,
-zeama de la jumatate de lamaie,
-o legatura de marar,
Preparare:

Conopida se spala, se curata de frunzulite si se desface in buchetele, dupa care se opareste in apa clocotita cu sare cca 5 min in care am fiert deja binisor morcovul. Noi il preferam mai crocant asa ca il fierb mai putin,  nu sa se inmoaie rau.

img-3

Le scoatem apoi si le lasam sa se racoreasca dupa care trecem la pieptul de pui pe care il dezosam si il spalam. Practicam cate o taietura pe lungime astfel incat sa obtinem in fiecare jumatate un buzunarel pe care il umplem cu sunca, mozarella si ardeiul tocate marunt, condimentate cu sare piper si patrunjel verde.

Se prinde taietura cu scobitori, se sareaza si se pipereaza pieptii umpluti si se prajesc pe gratarul incins. Cat timp se prajesc bine pe ambele fete pregatim garnitura din morcovul tocat marunt sau betisoare si conopida pe care le sotam  pret de 3-4 min intr-o tigaie in cateva linguri de ulei impreuna cu rosiile cherry. Dupa ce am adaugat usturoiul zdrobit inchidem focul si le scoatem sa se racoreasca. Potrivim de sare si piper, adaugam mararul verde si zeama de lamaie dupa gust si am obtinut o garnitura foarte gustoasa.
Pofta buna!

piept umplut

34 Comentarii

  1. Te rog mult pastreaza-mi si mie, vin la tine cu siguranta. Daca vrei aduc checul meu la desert. Arata asa de bine mancarica ta… Pup

  2. Adela Zilahi says:

    Teo ce faci cu mine de dimineata! M a faci sa poftesc la mancarica asta grozava, pentru mine este o cina ideala! Arata minunat si o prezentare cum numai tu o poti face! Te pup cu drag!

  3. Cat de fain arata!!!

  4. Vali Mihaescu says:

    Ce bine arata! Vreau si eu o portie.

  5. DiaMar-bucataria galbena says:

    Daca am ajuna prima,normal ca vreau si eu.Pupicei multi!

  6. catkitchen says:

    ffff bine arata , imi plac toate ingredientele ;) … si eu vreau sa fac zilele astea ceva cu conopida , dar inca nu m-am hotarat :((((

  7. Mamma mia, ce poza mi-ai bagat in ochi, ma inscriu si eu la prinz acasa la tine… Pupici !

  8. Ioi ce bine poa' sa arate !

  9. TeoBucatar says:

    Multumesc fetelor!Este pentru toata lumea si primesc desertuti cu place4re:)

  10. Splendid arata,sigur e o combinatie minunata!Pupici!

  11. mai mai dar ce bine arata reteta asta…si ce poza are:)
    Cand ma inveti si pe mine sa fac poze dinastea…ispititoare?:))
    Pupici

  12. TeoBucatar says:

    Cand vrei tu,Bia!Ma inveti sa fac torturi si rezolvam!

  13. TeoBucatar says:

    E buna,Flory!pupici si tie!

  14. M-ai dat gata cu minunatia asta…
    arata superrrrr!!!!!
    O duminica placuta!

  15. fantezie in bucatarie says:

    jos palaria! pentru pozele aste superbe si evident pentru reteta de lilioane!!Pupici!!

  16. TeoBucatar says:

    Mersi,Alynusa!Pup si o zi buna!

  17. TeoBucatar says:

    Multumesc,FB!Te astept la o portie :)

  18. Imi place mult combinatia de 2 in 1.. ai nimerit-o din plin,iar prezentarea te face sa salivezi…
    Poze si reteta minunate!!!
    Te pup si o seara placuta!!!

  19. TeoBucatar says:

    Multam,Petro!Incerc dar mai e mult pana la nota zece!

  20. maria elena says:

    Felicitari Teo, toate retele tale au niste imagini cuceritoare. Daca imi este permis, ce fel de aparat folosesti, desigur unul scump, da-mi cateva lectii pt prezentarea preparatelor, mi-ar fi de un mare, mare ajutor. Imaginile tale sunt performante, apetisante. Felicitari inca odata.

  21. Ce bine arata, ma imbie sa ma asez la masa :) Un castron din ala de pamant nu posed, dar e in plan cu prima ocazie in Romania!

  22. TeoBucatar says:

    Multumesc Elena!Aparatul nu e grozav dar las pe mine ca il schimb eu:)

  23. TeoBucatar says:

    Mihaela zici de strachina?Vii si mergem la Horezu:)

  24. Licuta Marin says:

    Arata grozav de bine!!! Si prezentarea la fel de frumoasa! Pup!

  25. Fancy Cake says:

    Teo…ne innebunesti cu variantele de pui umplut. O sa vin la tine sa le gust, pentru ca eu nu am curaj sa fac.

  26. TeoBucatar says:

    Fancy,ala era porc si celelalte rulouri!Decat asta e pui umplut si nu am terminat ,mai am:)

  27. Bucate apetisante says:

    Ce poze si culori frumoase.
    Gustul , cu siguranta, e pe masura.

  28. Mmmm… arata bine. Eu nu ma omor dupa piept de pui.. simplu, asa ca orice modificare a lui (pieptului) ma intereseaza. Pupici

  29. TeoBucatar says:

    Te pup,BA si multumesc mult!

  30. TeoBucatar says:

    Nici eu nu-l agreez ca atare,Simona de aia ma bucur cand gasesc cate o reteta care il imbogateste!

  31. ador conopida si as gati-o oricum! reteta asta e super!

  32. TeoBucatar says:

    Salata asta,Adnia este foarte buna,dulce acrisoara si aromata!

  33. maria mihalache says:

    Ce-mi place ………si cum arata si cat de gustos este.
    Pup si o zi frumoasa!

  34. Imi plac piepturile umplute si pline…cat mai pline…sper sa nu se interpreteze :P …e o reteta faina! ;-)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>