Muschiulet impletit

Stiti ca rar ma bag la retete elaborate, si asta doar atunci cand scopul scuza…munca, asa ca si azi va propun tot o reteta rapida, extrem de usoara dar de efect in orice imprejurari vreti voi. Vorbesc despre acest muschiulet impletit langa care am adaugat niste ciuperci, cateva rondele de morcov si ceva rosii…

 Ingrediente(pentru cca 2-3 persoane):
-2 muschiuleti de porc de cca 250-300 g fiecare,
-400 g ciuperci proaspete,
-10 rosii cherry,
-un morcov mediu,
– 2 tije de telina,
-un catel de usturoi,
-2 linguri de ulei,
-sare,
-piper negru macinat,
-cateva boabe de ienibahar,
Preparare:

Se spala muschiuletul, se curata de pielita si grasime si se taie pe lungime in trei fasii. Se sareaza si se pipereaza dupa pofta inimii.

Ciupercile se spala, se detaseaza piciorusul si se curata primul strat de pe palarie. Este un truc pe care l-am invatat de la soacra mea si de fiecare data curat astfel cuipercile pentru ca palaria ramane mai frageda daca se indeparteaza primul strat. Operatiunea se face foarte usor daca dupa ce am rupt piciorusul prindem intre degetul mare si aratator membrana care imbraca palaria ,de la interior, adica partea cu lamelele si tragem spre exterior. Voi reveni cu o poza explicativa care va va lamuri mai bine pentru ca de data asta am omis sa fac acest lucru. Ideea este ca aceasta membrana este mai tare,iar daca o indepartati  ciupercile se vor gati mai repede.
Spalam si curatam si morcovul si tijele de telina si trecem la impletitul muschiuletului avand grija sa impletim si tija de telina in interiorul lui. Se impaneaza cu usturoi, felii subtiri de morcov si boabele de ienibahar.
Intr-un vas uns cu cele doua linguri de ulei se face un pat din restul de morcov si piciorusele ciupercilor, sarate si piperate. Pe acest pat se aseaza cei doi muschiuleti impletiti. Palariile ciupercilor se sareaza si se aseaza pe langa ei. Deasupra se orneaza cu rosii cherry si se da la cuptorul incins in prealabil.
Se tine vasul acoperit vreo 15-20 min dupa care se descopera si se lasa sa se evapore zeama lasata de ciuperci si sa se rumeneasca bine carnea.
Aceasta este toata filozofia cu muschiuletul impletit. O reteta care dureaza cam o ora, insa deosebit de gustoasa. Veti savura rand pe rand la aceasta friptura aroma de ciuperci, gustul acrisor dat de rosii si parfumul discret de ienibahar, de la boabele presarate din loc in loc…
Pofta buna!

29 Comentarii

  1. Ce apetisant este! Vin la tine, mai ai o portie?

  2. foarte de efect.eu nu gatesc porc dar voi incerca cu vitel.oricum arata minunat.pupicei

  3. Super gosco ce mai ! arata tare bine.. Eu ii fac si un baitz cu de toate.. dar tare bun e si asa!! pupici

  4. Alexandrina says:

    Frumos, frumos, imi place mult ce-ai facut!

  5. catkitchen says:

    imi place , e simplu , e delicios, e rapid de preparat … si eu fac muschiulet impletit!!!!

  6. Pfuuuu, ce misto!!!!

  7. hei na, ca acu chiar m-am suparat rau de tot.
    da' rau, rau, nu asa….
    pai, e posibil s afaci tu asa bunatate si sa faci asa niste poze sa ni le si arati….nu-i frumos, zau asa….
    pune si tu o bucata – doua, la pachet :)))) te pup cu drag

  8. Ma inscriu si eu la o feliuta de muschiulet si astept cu interes povestea ciupercutei curatate… eu curat partea de deasupra… Pupici !!!

  9. Super bine arata,si eu fac fripturica impletita,doar ca pun mai multe feluri de carne.Delicioooos muschiuletul tau,pupici!

  10. Ce bine arata!!!Si eu am avut o tentativa de muschiulet impretit dar nu am mai putut sa il impletesc la cate legume am pus in el:))
    Pupici

  11. Adela Zilahi says:

    Foarte bun , imi place tare mult, vin la o portie, aduc vinul! Puup!

  12. fantezie in bucatarie says:

    Teo!!!arata super!!!o sa oftez toata ziua cu gandul la poza asta!!!O zi buna!!!

  13. DiaMar-bucataria galbena says:

    O bunatate draga Teo,ai facut tu aici.Asa-i ca o bucatica este al meu?Te pup!

  14. Cu multi ani în urma, am facut si eu asa un muschiulet împletit. Merci ca mi-ai amintit de el!
    Foarte frumoase imaginile. Atît de luminoase si apetisante! Lecker!
    Pupici :*

  15. De efect impletitura asta! ;)

  16. O minunatie de reteta,de mare efect si aspect…iar gustul trebuie sa fie foaaaarte bun.
    Pupici si o seara placuta!!!

  17. TeoBucatar says:

    Iata ca am sosit si eu fetelor!Imi pare asa de rau ca nu pot sa vb cu voi la aceeasi ora,fara sa va "ametesc"asa la toate momentele zilei.Va mu;ltumesc mult pentru vizite,aprecieri si sugestii.Va pup pe toate!

  18. buna idee…rapida si taaaaaaaaaaare de efect!

  19. Ohooo, ce bunatate! Eu am facut mai in iarna un muschi impletit cu carnacior…imi lasa gura apa cand vad imaginile:)Pupici!

  20. Licuta Marin says:

    Foarte gustos si super prezentare!!! Pup!

  21. maria mihalache says:

    Si eu sunt de principiul rapid,usor si bun.
    Minunat arata muschiuletul tau.

  22. Bucate apetisante says:

    Teo, pe cuvant ca acum vreo doua zile aveam pulpa de porc, nu muschiulet dar oricum porc si ciuperci, si nu stiam ce sa fac cu ele…Pana la urma am executat un gulas cu ciuperci dar zau ca tare as fi facut minunatia de impletitura si legume pe langa.
    Weekend fain!

  23. Dan-Irinel si Ionela says:

    Ce bine arata iar la gust sigur un vis.

  24. Nota 10 plus.

  25. Cat de bine poate sa arateeeee…
    Mi-am propus de multe ori sa fac si eu reteta asta…dar inca nu am apucat.
    Teo…pot sa vin la tine la masa ? Aduc un suc rece de la frigi….sau o bere ???
    Te tzuc cu mult drag !

  26. curat gustoasa !

  27. Lady Butterfly says:

    Ce ingenios! Imi place foarte mult ideea de impletitura. Cred ca si gustul e senzational, ca imaginile ma dau gata!

  28. La Impletitura asta väd un Avantaj mare. Nu se usucä la Pregätire asa de tare ca si un Filet intreg.Iese mai suculent si pästreazä mai bine Aromelöe proprii…
    Frumos…

  29. Inspired by eRecipeCards says:

    Beautiful photo… just wanted to stop and say thanks for being a part of erecipecards… Love your recipes…

    All of your recipes show up here…

    http://erecipecards.com/account/userrecipes.php?id=153

    Great body of work (so far)… Keep submitting ;-)
    Dave

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>