Conopida gratinata

Am poftit ce am poftit, am cerut pe ici pe colo si pana la urma m-am hotarat sa imi fac singura, sa am la dispozitie cat vreau si sa mananc pana ma satur!
Conopida gratinata, caci de ea vreau sa va povestesc, poate fi facuta cu sau fara adaos de carnita fiind in ambele cazuri un rasfat culinar pentru cei care plac aceasta leguma. Mixul de branzeturi imbogateste conopida si o pune in valoare rezultand o mancare pentru o cina usoara si gustoasa…

ingrediente conopida gratinata
Ingrediente:
 -5-700g conopida,
-100 g branza(telemea,urda),
-150 g cascaval,
-2oo g smantana,
-3 oua mari,
-2 carnaciori cabanos(sunca,etc)
-cateva buchetele de broccoli(optional),
–  o jumatate de ardei rosu(optional),
-3 catei de usturoi,
-o rosie,
-3 linguri pesmet,
-3 linguri ulei,
-sare,
-piper,
-cimbru(optional),
-o legatura de marar verde,
Preparare:

Ca la orice reteta incepem prin a spala si curata legumele, dupa care punem la fiert o oala de apa cu sare in care, cand a inceput sa  clocoteasca oparim bine conopida si broccoli desfacute in buchetele (max 7-8 min ca buchetelele sa nu se strice). Se scot si se lasa sa se racoreasca. Personal oparesc aceste legume in buchetele mai mari ca sa nu se zdrobeasca si dupa aceea le fac cat imi comvine de mici.

conopida

Urmeaza sa dam drumul la cuptor si sa ungem un vas termorezistent cu cele 3 linguri de ulei. Presaram pesmetul si incepem sa asezam conopida. Pentru culoare am folosit broccoli si ardei rosu care pot fi optionale daca nu  aveti.

conopida gratinat

Branza si cascavalul se dau pe razatoarea mare. Ouale se bat cu putina sare si piper (atentie la cat de sarata este branza) si se amesteca cu smantana, si branzeturile rase. Din cascaval se opresc 2-3 linguri pentru ornat.
Ardeiul tocat marunt, mararul, usturoiul si carnaciorii se pun in vas peste conopida si broccoli. Se adauga mixul de oua si branzeturi si se orneaza cu felii de rosii.

Se da la cuptor pentru cca 40 min, pana se rumeneste stratul de deasupra si feliile de rosie sunt coapte.
Conopida gratinata am mai facut si alte dati (cand mancam fara poza:)) dar pot sa va spun ca este prima data cand fata mea mananca sub alta forma decat pane, iar la broccoli am avut …premiera absoluta (rezultatul filmelor de desene animate americane este ca nu trebuie sa mancam legume verzi ca  ce… devenim extraterestrii:))

Sper ca v-am convins de succesul deplin pe care l-a avut conopida gratinata. Si nu ezitati…strecurati discret si broccoli…

29 Comentarii

  1. Fancy Cake says:

    Ce culori minunate ai reunit in aceasta mancarica delicioasa!

  2. Ce paleta de culori! Si ce arome! Arata super!

  3. Wow, ce bine arataaa! As manca 2 portii:) Eu vreau sa incerc zilele astea conopida pane. pup!

  4. ce colorat a iesit gratinul si precis delicios!
    o zi frumoasa sa ai!

  5. asta a rasfat culinar.imi plac mult pozele tale,cred ca ai o lumina foare buna in bucatarie.pupicei

  6. maria elena says:

    Doamne Teo, ma inebunesti cu preparatele tale si cu pozele extraordinare! Conopida gratinata imi place la orice ora.

  7. uite ceva ce sigur voi incerca si eu..n-am gustat niciodata sisigur merita incercat. ms fain!

  8. DiaMar-bucataria galbena says:

    Asta-mi place mie tare mult,mofturosii mei nu vor.Pupicei!

  9. Licuta Marin says:

    Foarte bine arata!!! Imi place la nebunie combinatia de legume! Pup!

  10. Sper sa fiu prima, sa-mi iau partea care mi se cuvine! Ca acasa fac mai rar, dar Denise cînd aude de conopida… aiaiaiaiaiiai. Cu broccoli am cam împrietenit-o, asa mai cu forta =)) … dar acum manînca :D

    Pupic!

    Arata fantastic!

  11. Adela Zilahi says:

    Arata foarte bine si foarte colorata, ma incanta mancarea colorata! Cat despre sa nu mananci verde, ca devii extraterestru, m-am amuzat bine de tot! Va pup!

  12. Multumesc mult fetelor!Va pup si sa aveti o seara grozava!

  13. Excelenta prezentarea! Desi nu-mi place conopida decat murata, totusi m-as inscrie pentru o portie, ca prea arata bine.

  14. Arata grozav,imi place ca ai imprietenit-o cu brocoli!Pupici!

  15. TeoBucatar says:

    Totul trebu8ie incercat,Vali!S-ar putea sa ai surpriza sa-ti placa:)

  16. TeoBucatar says:

    Flory a iesit un lucru foarte bun din "prietenia asta":)

  17. Absolut minunata! Imi place f mult ce ai facut aici,si cu siguranta voi face reteta ta data viitoare. Pupici

  18. TeoBucatar says:

    AQ fost buna,Cristina!In special combinatia…

  19. catkitchen says:

    si eu pap cu mare pofta aceasta combinatie , arata minunat preparatul tau , parca-ti da viata !!!!

  20. TeoBucatar says:

    Multam mult,Cat!A fost si foarte buna conopida gratinata nu numai aspectuoasa!Pupici!

  21. Smechero…ai pus si niste cabanos, sa fie si mai buna !!!
    Excelenta ideea de a adauga si putin brocoli.
    Bravo !
    Te tzuc cu drag !

  22. Cand copilul nu-ti mananca nimic verde mai si trisezi:)Pupici,Sidy si multam de vizita!

  23. Sara & Miki says:

    Vai ce minunatie ai facut. Super prezentarea, multa culoare. Imi place conopida indiferent cum e pregatita. A ta e foarte tentanta. Pup!

  24. Multumesc mult pentru vizita Sara!Pupici!

  25. Rafinatä Idee.
    Clafoutis cu Legume. Super !

  26. Multumesc,A!De la tine e un adevarat compliment!

  27. Ce de culori.. Minunat arata! Te pup

  28. Pup si eu Simona,mersi!

  29. fantezie in bucatarie says:

    o combinatie interesanta si sanatoasa!!!buna ideie, de notat la carnetel :))Pupici!!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>