Salau in crusta de bere

Nu am facut cam de multisor peste, trebuie sa recunosc! Nu ca v-as fi aratat toate preparatele din domeniu pe care le-am facut eu intre timp. Nici pe departe, dar m-am gandit ca nu vreti peste atat de des ca mine. Reteta de salau in crusta de bere cu sos picant de lamaie este un preparat deosebit, cu o savoare aparte data de aluatul folosit dar si de acest peste alb…

Ingrediente(pentru cca 3 portii):
-3 salauti de cca 300 g fiecare,
-un ou,
-o jumatate  lingurita  praf de copt sau bicarbonat de sodiu,
-150 ml bere,
-3 linguri cu varf de faina,
Pentru sos
-200 g smantana,
-un ardei rosu iute,
– zeama de lamaie dupa gust,
-sare,
-piper,
-o legatura mica de marar,
-2 catei de usturoi(optional),
-300 ml ulei floarea soarelui,
Preparare:

Se curata pestele de solzi, branhii, se eviscereaza si se spala bine dupa care se lasa la scurs. Ideal ar fi sa se sareze bin cu sare grunjoasa si sa se lase 2-3 ore sa isi ia sarea.

salau

Intre timp se prepara aluatul din oul batut bine, sare, piper dupa gust, berea si praful de copt adaugat odata cu faina. Pentru ca imi place gustul pe care il da, eu am folosit bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de lamaie. Aluatul rezultat  trebuie sa fie putin mai consistent decat cel de clatite. Ca aluatul  sa se lipeasca bine de peste trebuie ca acesta din urma sa fie bine zvantat (uscat, adica, nu zvantat  in bataie).

Se incinge bine uleiul intr-o tigaie si se da fiecare pestiut prin acest aluat, astfel incat sa il acopere complet. Se prajesc pe ambele parti  pana aluatul devine auriu. Se scot si se lasa sa se scurga de grasime pe prosoape de hartie.

Pentru sos se toaca foarte marunt mararul si ardeiul iute(eu am copt ardeiul pentru mai multa savoare)se amesteca usor  cu smantana si se adauga zeama de lamaie mestecand cu atentie nu prea mul sa nu se branzeasca. Optional se poate adauga si usturoi bine pisat si piper.

Salaul in crusta de bere este o reteta deosebit de gustoasa, in parte datorita acestui aluat deosebit dar si datorita sosului acrisor care innobileaza carnea pestelui. E o reteta pe care trebuie sa o incercati macar din curiozitate…
Pofta buna!

Etichete:

24 Comentarii

  1. maria mihalache says:

    Am venit dupa miros………….mmm…………imi place tare mult pestele iar ce ai facut tu este un deliciu.

  2. TeoBucatar says:

    Mersi,Maria!Si mie imi place mult pestele!

  3. Adela Zilahi says:

    Imi place salaul este pestele preferat la gust, este o reteta tare buna, arata si apetisant, deci in concluzie vin la masa :)) Te pup!

  4. TeoBucatar says:

    E grozav,Ade!te astept:)

  5. fantezie in bucatarie says:

    like,like!!! ce bunatate de peste :)) mmm imi ploua deja in gura :))

  6. TeoBucatar says:

    Multam,FB!Sa ai o zi suuuper!

  7. Ce bunatate salaul,tare apetisant!O zi frumoasa,pupici!

  8. TeoBucatar says:

    O zi buna si tie,Flory!Pupici!

  9. vai ce bine arataaaa!si ce pofta mi-ai facut!!!!!
    o seara placuta!

  10. TeoBucatar says:

    O seara placuta si tie,Alynusa!

  11. Licuta Marin says:

    Minunat!! Ador pestele si vreau o bucatica! Pupici!

  12. DiaMar-bucataria galbena says:

    Aia doi sunt ai mei,nu-i asa?Pupici!

  13. Mi-e foame… simt parfumul de la mine de-acasa… Vin cu berea, daca dai o portie de salau… Pup !

  14. Brindusa says:

    Salaul e pestele meu preferat. Iar reteta ta e minunata. Sigur o s-o incerc si eu, ca prea mi-ai facut pofta :)

  15. TeoBucatar says:

    Pai, fetelor inseamna ca eu tre sa fac din nou daca am atatia musafiri!
    Va pup dulce !

  16. Sara & Miki says:

    Si noua ne place mult pestele si cel putin o data pe saptamana mancam, de regula vinerea. Pup!

  17. TeoBucatar says:

    Sara,la mine e mult mai grav!de trei ori pe saptamana…minim:)

  18. Excelenta reteta si prezentare pe masura!

  19. Fancy Cake says:

    Doamne! Ce bun trebuie sa fie!

  20. Ce idee minunata! Iubitul meu ar manca peste si`n somn… asa ca te astept sa pui cat mai multe retete cu si despre peste :) Pupici

  21. Cristina says:

    peste, la orice ora din zi! Iar al tau imi place muuultttt.Pupici

  22. si eu sint mare amatoare de peste ,de orice fel,al tau e delicios!:)

  23. TeoBucatar says:

    Multumesc,Alison!sa ai o seara minunata!

  24. Bucate apetisante says:

    Pesteeee…yamiiii!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>